Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Arī "Grizzlies" izrāda interesi par Jasikēviču

Andrejs Siliņš

Arī "Grizzlies" izrāda interesi par Jasikēviču
Šarūns Jasikēvičs. Foto: SIPA / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Memfisas "Grizzlies" vadība jauna trenera meklējumos nonākusi līdz lietuviešu speciālista Šarūna Jasikēviča vārdam, vēstī ESPN.

Vēl nesen Jasikēviča sakarā tika minēts Klīvlendas "Cavaliers" vārds, taču tagad uzradies vēl viens lietuviešu basketbola gudrību tīkotājs - Memfisas klubs. "Memfisas "Grizzlies" ir ieinteresēti vienā no Eirolīgas uzlecošajām zvaigznēm starp treneriem - Šarūnā Jasikēvičā, un drīzumā plāno ar viņu tikties," rakstīja ESPN basketbola apskatnieks Edirens Vodžnarovskis. Tiesa, žurnālists piebilst, ka trenera meklējumi aizvien ir agrā stadijā.

Pagājušajā vasarā Jasikēvičs esot bijis starp kandidātiem uz Toronto "Raptors" galvenā trenera posteni, taču to pārņēma Niks Nērss, kurš jau iepriekš strādāja klubā kā asistents. Interesanti, ka pagājušovasar lietuviešu centrs Jons Valančūns bija "Raptors" spēlētājs, bet šobrīd ir tieši "Grizzlies" komandā.

43 gadus vecais Jasikēvičs otro gadu pēc kārtas ieveda "Žalgiri" ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā, tiesa, atšķirībā no pagājušā gada, kad vēsturiski izdevās iekļūt pat "Final Four", šoreiz ceturtdaļfināla barjera Stambulas "Fenerbahce" veidolā palika nepārspēta.

Jasikēvičs, kuram šovasar beidzas līgums ar Kauņas "Žalgiri", atzinis, ka labprāt izmēģinātu darbu NBA, taču nebūtu gatavs piekāpties savās basketbola pamatvērtībās un filozofijā. Trīs ar pusi sezonās ar "Žalgiri" Jasikēvičs Eirolīgā izcīnījis 54 uzvaras un piedzīvojis 58 zaudējumus.

Kā spēlētājs Jasikēvičs aizvadīja izcilu karjeru Eiropā, bet divas sezonas uzspēlēja arī NBA, kur gan neizdevās pat pietuvoties saviem sasniegumiem Vecajā kontinentā. Jasikēvičs 2005./2006. gada sezonā pārstāvēja Indianas "Pacers", bet nākamās sezonas laikā tika aizmainīts uz Goldensteitas "Warriors", kur spēlēja kopā ar Andri Biedriņu. Tosezon "Warriors" pēc 13 gadu pārtraukuma iekļuva izslēgšanas turnīrā, taču Jasikēvičs spēlēja ļoti minimāli.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2019-05-02 09:31, pirms 5 gadiem
Par Vecvagaru neviens neinteresējas??

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 09:38, pirms 5 gadiem
Ja viņi mēģinās iet full rebuild režīmā,tad darbs varētu būt normāls.
Ja paši nezinās ko grib,tad labāk pa gabalu turēties Memfisas sakarā.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 09:46, pirms 5 gadiem
Kauņā Jašikēvičs jūtas kā zivs ūdenī, tā ir viņa vide - fani, lietuviešu spēlētaji, kopīga valoda utt...

Vai tas tāpat būs NBA, grūti teikt.. es drīzāk teiktu, ka nē. Es noteikti nebūšu tas lielais basīša eksperts, bet tīri no malas skatoties ir izveidojies priekšstats, ka Šaram vēl kāda sezona, divas vajadzētu pabružāties Eiropā, kādā no lielajiem grandiem un tad maukt pāri okeānam.

     [+] [-]

, 2019-05-02 09:56, pirms 5 gadiem
Ar Šaras šerpo raksturu un prasībām iekš NBA neatradīsies neviena zvaigzne, kura būtu ar mieru spēlēt viņa komandā. Ja arī izdosies - 1 gads un viņš aizies Blatta un Kokoškova pēdās.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 10:06, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Ar Šaras šerpo raksturu un prasībām iekš NBA neatradīsies neviena zvaigzne, kura būtu ar mieru spēlēt viņa komandā. Ja arī izdosies - 1 gads un viņš aizies Blatta un Kokoškova pēdās.
Par kādām zvaigznēm tu runā Memfisas sakarā?Savos labākajos Gazola/Konlija un Zībo gados nevarēja dabūt nevienu tur iet spēlēt
Tagad jau tiešām neviens neies.Tankos un cerēs uz laimi ar drafta spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2019-05-02 14:37, pirms 5 gadiem
tulkojam "interesi" - tas nozīmē, ka Šaras ar vismaz ~20 treneru sarakstā, par ko MEM vāc info. tur jābūt lielākā daļa NBA brīvo treneru, visi asistenti un perspektīvie ārpus NBA.

viens Šaras ikdienišķs uzkliedziens Konlijam - un brīvs

Šarasu teorētisku redzu NBA pēc gadiem 3 - pāris gadi kā asistents vai kāds tituls ar Eirolīgas top klubu. no Žalgira tikai milzīgas sakritības gadījumā
.

     [+] [-]

, 2019-05-02 23:25, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Par Vecvagaru neviens neinteresējas??
Logiska kēde- ja Šaras aiziet uz Nba , vecajam atbrīvojas vieta žalgirī
Elementāri