Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Pieci debitanti un viens spēlētājs no NHL – sastāvu paziņo arī Francija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pieci debitanti un viens spēlētājs no NHL – sastāvu paziņo arī Francija
Stefans Da Kosta
Foto: AP/Scanpix

Divas dienas pirms 2018. gada pasaules čempionāta sākuma 25 spēlētāju sastāvu paziņojusi Francijas valstsvienība, kurai ierindā būs viens hokejists no Nacionālās hokeja līgas. Komandas kapteiņa pienākumi uzticēti Stefanam Da Kostam, kuram asistēs Damjēns Flerī un Kevins Ekfejs.

28 gadus vecais aizsargs Joans Ovitū aizvadīja savu otro sezonu Nacionālajā hokeja līgā. Pārstāvot Edmontonas "Oilers", viņš laukumā devās 33 spēlēs, kurās izcēlās ar trim rezultatīviem metieniem un sešām piespēlēm. Ja sezonas ievadā Ovitū bija veselības problēmas, tad turpinājumā aizsargam bija problēmas ar tikšanu sastāvā. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Ņūdžersijas "Devils". Pirms Ziemeļamerikas Ovitū spēlēja Somijā, 2016. gadā tiekot atzīts par čempionāta labāko aizsargu. Viņam šis būs devītais pasaules čempionāts pēc kārtas.

Francijas aizsardzība ir itin pieredzējusi, jo Damjēnam Ro šis būs jau 11. pasaules čempionāts pēc kārtas. Tomēr ir arī jaunas sejas, piemēram, Igo Gallē, Tomā Tirī un Floriāns Šakjašvili, kurš kopā ar "Rouen" šajā sezonā kļuva par Francijas čempionu. Arī vārtsargu līnijā ir jaunas sejas. Floriāns Ardī dosies uz astoto pasaules čempionātu, Ronāns Kemenērs – uz septīto, bet viņiem pievienojies Sebastians Ilenens. Protams, iepriekš Francijas vārtu drošība bija nule karjeru beigušā Kristobāla Iē rokās.

Par komandas kapteini kļuvušajam Stefanam Da Kostam būs iespēja kļūt par Francijas izlases rezultatīvāko spēlētāju pasaules čempionātos – pašlaik viņa kontā ir 34 punkti, un tikpat ir Lorānam Menjē, kurš bija iepriekšējais kapteinis, un Pjēram Eduāram Belmāram, kurš kopā ar Lasvegasas "Golden Knights" cīnās par Stenlija kausu. Francijas labākais snaiperis sagatavošanās posmā ar četriem precīziem metieniem bija Damjēns Flerī, un viņš ir izlases līderis arī pasaules čempionātos – 15 vārti.

Īpaša uzmanība jāpievērš arī 1999. gadā dzimušajam un pagājušajā vasarā draftētajam uzbrucējam Aleksandram Teksjē, kurš sezonu aizvadīja Somijas čempionātā, 53 spēlēs tiekot pie 22 punktiem, tostarp 13 vārtiem. Viņš būs viens no pieciem debitantiem Francijas izlases sastāvā.

Francijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsFloriāns ArdīAngers
Ronans KemenērsBordeaux
Sebastians IlenensJokipojat (Somija-2)
AizsargsJoans OvitūOilers (NHL)
Floriāns ŠakjašviliRouen
Igo GallēTPS (Somija U20)
Kevins EkfejsPantern (Zviedrija-2)
Žonatans ŽanilsBordeaux
Antonēns ManavjansFehervar (EBEL)
Damjēns RoGap
Tomā TirīZug (Šveice)
UzbrucējsMorēns BuvēGap
Valentēns KleroLukko (Somija)
Stefans Da KostaGeneve-Servette (Šveice)
Tedijs Da KostaCracovia (Polija)
Florāns DuēGeneve-Servette (Šveice)
Damjēns FlerīWild Wings (Vācija)
Antonī GutigsRouen
Loiks LamperjēRouen
Gijoms LeklērsGrenoble
Žordans PerrēPardubice (Čehija)
Antonī RešsWild Wings (Vācija)
Nikolā RicsRouen
Aleksandrs TeksjēKalPa (Somija)
Saša TrejsPardubice (Čehija)

Izmantotie resursi:
EDF - CM. La liste des 25 Bleus pour Copenhague...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 20:09, pirms 6 gadiem
Diez gan pašķidrs sastāvs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 22:37, pirms 6 gadiem
Normāli.
1 no NHL
3 no Šveices
2 Somijas augstākās
2 Čehijas ekstralīgas
Cik ,piemēram, mums ir no NHL un Somijas augstākās līgas...

  -2 [+] [-]

, 2018-05-02 23:00, pirms 6 gadiem
EU hokejs iet tik uz augšu!! Diemžēl, bet mēs joprojām esam bez zvaigznes NHL'ā. Ļoti cerēju uz Zemgu, bet BSabros par pirmo divu maiņu spēlētāju vairs nevar saukt!! Viss ir pavisam vienkārši, kāds valstī dzīves līmenis tādā arī sports!! Tie, kuri vel var tie izsitās,bet pārējem grūti jo grūti!

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:17, pirms 6 gadiem
a kur CHARLES BERTRAND ?

     [+] [-]

, 2018-05-03 06:01, pirms 6 gadiem
Народ недавно нашли уникальный способ как без диет, без спорта и без мед.препаратов сделать свое тело красивым и подтянутым.Я сразу решил протестировать и был в шоке: за 2 недели убрал пивное пузо и начали проступать кубики, подкачал руки и спину, и скинул даже пару килограмм. Теперь и жена захотела попробовать вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал да и цена вoпpоca кoпeeчнaя,а вычитал об этом способе здесь --- Блог Домашнего качка