Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kaļiņins: "Puiši ir sarūgtināti, bet es paslavēju ikvienu - man nav kauns par komandu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kaļiņins: "Puiši ir sarūgtināti, bet es paslavēju ikvienu - man nav kauns par komandu"
Andrejs Kaļiņins
Foto: fkrfs.lv

Svētdien "SynotTip" futbola Virslīgā 6. kārtas cīņā "Ventspils" savā laukumā ar 1:0 pārspēja RFS. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus pēcspēles preses konferencē, kā arī ventspilnieku pussarga Jurija Žigajeva sacīto.

Jurijs Žigajevs, "Ventspils" futbolists: "Šodien spēle nebija pārāk interesanta no futbola skatu punkta. Bijām pieraduši spēlēt uz sintētikas, kur viss ir citādi - līdzenāks segums, kājas citādi strādā un tā tālāk. RFS laikam nebija trenējusies uz dabīgā seguma, mēs arī tikai pāris treniņus. Tāpēc abām komandām bija grūti. Laikam šodien laukumā mēs strādājām cītīgāk, tāpēc nopelnījām uzvaru. Tas, kas notika beigās [RFS pāris izcili momenti, lai izrautu neizšķirtu - aut.], protams, ir ārprāts, tā nevar. Neatceros vairs, kurš tieši bija vainīgs, bet... pateikt, ka mums paveicās, ir tas pats, kas nepateikt neko."

Karlsona agrā nomaiņa? " Nezinu, neko speciāli nemainījām - mums ir vienalga, kas mūsu sastāvā spēlē priekšā. Protams, Ļošam [Aleksejam Aleksejevam] jāpiespēlē mazliet citādi... nu jā, varbūt arī mazliet pielāgojāmies, bet nedomāju, ka bija sliktāk. Kau gan, protams, ka Ģirts ir stiprs, kad ir centrējumi no flangiem."

Vai jādomā par RFS pārsteigšanu, tiekoties ar šo pretinieku trešo reizi pēc kārtas? "Nezinu, lai Ašvorts par to domā [smaida]. Man pašam ir jāstrādā un līdz trešdienas kausa spēlei jāatjaunojas un jābūt gatavam spēlēt. Man RFS patīk kā komanda, kā klubs, laikam vienīgie, kas man Virslīgā patīk [smaida], tāpēc ar viņiem varētu spēlēt un spēlēt." Vai nebūs problēmu ar noskaņošanos? "Pag, fināls! Fināls ir motivācija! Ko tur papildus motivāciju meklēt?"

Andrejs Kaļiņins, RFS galvenais treneris: "Grūti komentēt šādas spēles. Tikko iegāju ģērbtuvē, puiši ir sarūgtināti, bet es paslavēju ikvienu. Man šodien nav kauns par komandu, puiši ir malači - parādīja raksturu. Šodien laukumā redzēju komandu, kas vēlas uzvarēt spēli, kas cīnās par katru bumbu, atbalsta viens otru. Šai brīdī vēlos viņus tikai un vienīgi atbalstīt un teikt, ka mums viss ir priekšā. Nedrīkst nokārt degunu. Jā, zaudējums sāpīgs, bet mums jāiet uz priekšu, nekas cits neatliek, pēc pāris dienām mums atkal spēle ar "Ventspili" un šoreiz tomēr mēģināsim uzvarēt."

Pols Ašvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Ļoti, ļoti svarīgi trīs punkti. Esmu lepns par komandu, ka viņi cīnījās. Ir ļoti grūti pāriet no mākslīgā seguma uz dabīgo. Mēs patrenējāmies uz tā, bet laukums ir diezgan smags un tas mazliet bremzēja mūsu spēli. Tā bija taktiska spēle, bija daudz šaha. Protams, RFS nosēdās un spēlēja uz pretuzbrukumiem, tā ka bija grūti viņus uzvērt un tikt pie momentiem. Tosins [Aijeguns] ir fantastisks - viņam čempionātā tagad ir pieci vārti trīs spēlēs, jo viņš nesāka čempionātu sastāvā. Viņš ir labas kvalitātes futbolists un labas kvalitātes futbolisti gūst svarīgus vārtus. Protams, beigās, kad moments bija RFS, mums paveicās. Taču uzskatu, ka šo veiksmi bijām nopelnījuši, jo šo 90 minūšu laikā, uzskatu, bijām drusku labāki. Tāpēc uzskatu, ka trīs punkti bija pelnīti."

Kāpēc Uldriķis sāka spēli uz rezervistu soliņa?
Kaļiņins: "Protams, mums jāņem vērā, ka ir trīs spēles īsā laikā, plus vēlējāmies saglabāt [maiņu] manevrus spēles galotnē, lai būtu iespēja spēli atsvaidzināt. Tāpat ņemam vērā, ka Uldriķis ir jauns puisis - šādā režīmā viņš, iespējams, nespēs spēlēt. Tāpēc ļāvām viņam atpūsties un neizlaidām sākumsastāvā. Atkārtošos, ka cerējām ar viņa uznākšanu uz maiņu pastiprināt uzbrukumu tieši spēles beigās."

Beigās viesi brīnumainā kārtā neizlīdzināja rezultātu...
Ašvorts: "Jā, piekrītu, viņi bija ļoti tuvu neizšķirtam. Bet tas ir futbols, tur viss var notikt. Bija redzams, ka RFS pieliks maksimumu pūļu, lai izlīdzinātu rezultātu, Māliņš atnāca uz mūsu soda laukumu - rīdzinieki darīja visu, kas bija viņu spēkos. Bet veiksme bija mūsu pusē. Un es uzskatu, mēs ar savu spēli šo veiksmi nopelnījām."

Varbūt Žigajevam tagad pirms katras spēles jāiejūtas lūša lomā [reklamējot spēli, Žigajevs bija ietērpies kluba talismana tērpā - aut.]?
Ašvorts: "Viņš ir fantastisks lūsis [smaida]. Viņam ir humora izjūta un domāju, tas ir viņa nākotnes darbs. Bet, ja nopietni, atradām viņam pozīciju vidējās līnijas centrā un viņš ir spēlējis ļoti labi visos mačos, kuros ir piedalījies. Viņš ir pelnījis spēlēt centra pussarga pozīcijā."

Cik nopietns savainojums Karlsonam?
Ašvorts: "Viņš ir lauzis degunu, ir ļoti nopietni. Deguns ir jānoliek vietā... Zvanījām dakterim, bet viņam ir brīvdienas līdz otrdienai - mums jāatrod dakteris, kurš varētu degunu nolikt atpakaļ. Domāju, bez viņa būs jāiztiek, minimums, divas nedēļas, varbūt vairāk. Mēnesis? Nu, ir iespējams spēlēt ar masku. Jāskatās. Protams, ir žēl, jo mūsu plāni bija jāmaina jau pēc nospēlētām 10 minūtēm. Izlaidu Aleksejevu, kurš pirmo reizi spēlēja vienīgā uzbrucēja lomā. Viņš ir malacis, tajā pozīcijā labi nospēlēja. Taču bija jārealizē mazliet cits plāns, nevis tas, ko parasti spēlējam."

Ar ko skaidrojama Aijeguna maiņa?
Ašvorts: "Viņam gadījās neliels savainojums, mēs negribējām riskēt. Tosins ir svarīgs spēlētājs, nākamajās spēlēs mums viņš vajadzīgs vesels."

Vienā no epizodēm pie soda sitiena pie bumbas bija uzreiz pieci "Ventspils" spēlētāji. Neviens nezināja, kam jāsit?
Ašvorts: Nē, lieliski zinājām, kurš sitīs. Tikai pie bumbas šajā brīdī bija jābūt trim spēlētājiem, ne pieciem. Un, starp citu, Antons Jemeļins uzsita ļoti labi, es pat paguvu padomāt, ka tagad būs vārti. Mēs speciāli tieši šai spēlei gatavojām šādus standartsituācijas variantus, ir mums arī citas sagataves. Bet es negribu atklāt noslēpumus, kad blakus sēž treneris, ar kura komandu mums atkal jāspēlē pēc divām dienām [smaida]. Protams, Bička vai Zangarejevs brīvsitienus izpildīja daudz bīstamāk, bet šajā reizē viņi spēlēt nevarēja [smaida]. Gaidiet viņu skaistos vārtus no brīvsitieniem 27. augustā, kad Ventspilī būs Visu Zvaigžņu mačs par godu FK "Ventspils" 20 gadu jubilejai [smaida]."

"Ventspils" pirmo reizi gadā spēlēja Centrālajā stadionā.
Ašvorts: "Jā, tas bija super. Atmosfēra bija lieliska! Liels paldies visiem līdzjutējiem par atbalstu, mums tas ļoti palīdzēja. Bez tam gribu pateikt milzīgu paldies visiem stadiona darbiniekiem, visiem, kas uzturēja laukumu - pat spēles dienā viņi ļoti daudz pastrādāja, lai mēs varētu spēlēt labos apstākļos. Jā, iespējams, laukuma segumam vēl nav labākā kvalitāte, bet tas ir saprotams - visi zina, cik slikts bija laiks, kāds ir pavasaris. Bet esmu pārliecināts, ka mūsu laukums ar katru spēli kļūs labāks un labāks."

     [+] [-]

, 2017-05-03 00:09, pirms 7 gadiem
Talismans
Jociņi
Veterāni

Nav tik slikti ar to FKV menedžmentu
Malači