Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ventspils" atspēlējas un uzvar, "Jūrmala" neapmierināta ar rezultātu un tiesāšanu

Andrejs Siliņš

"Ventspils" atspēlējas un uzvar, "Jūrmala" neapmierināta ar rezultātu un tiesāšanu
Daniels Ola ("Jūrmala", pa kreisi) un Maikls Tukura ("Ventspils")
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"Ventspils" futbola komanda trešdien Latvijas čempionāta Virslīgas 8. kārtas spēlē Arkādijas stadionā Rīgā ar rezultātu 2:1 apspēlēja "Jūrmalas" vienību, lai gan jau pēc 11 spēlētām minūtēm atradās iedzinējos.

"Ventspils" nospiež "Jūrmalu", Halvitovu noraida par lamāšanos

Jau no pirmajām spēles minūtēm pārsvars piederēja ventspilniekiem, un Jūrmalas komanda daudz pie bumbas nespēja tikt. Par spīti tam pēc neveiksmīgas standartsituācijas "Ventspils" izpildījumā Artjoms Osipovs aizsteidzās pretuzbrukumā pa kreiso malu pāri puslaukumam un ar sitienu tālajā apakšējā vārtu stūrī izvirzīja vadībā jūrmalniekus – 1:0. Interesanti, ka Cigirlašs, kurš parasti veic pussarga funkcijas, šodien bija labajā aizsardzības malā – tieši tajā, ko veiksmīgi izmantoja Osipovs. "Ventspils" turpināja uzbrukt daudz un pamatīgi, bet reāls moments bija tikai viens. Proti, 27.minūtē Suhanovs izdarīja centrējumu, un Tukura ar galvu bumbu raidīja apakšējā vārtu stūrī, taču mājiniekus lēcienā glāba Davidovs.

Arī otrajā puslaikā pārsvars piederēja ventspilniekiem, kuri demonstrēja labāku sniegumu nekā pirmajās 45 minūtēs. 55. minūtē Martiness, kurš pirmajā puslaikā nomainīja savainojumu guvušo Tukuru, pa gaisu atdeva bumbu Višņakovam, kurš savukārt no labas pozīcijas uzsita virsū jūrmalnieku vārtsargam Davidovam. Pēcāk "Ventspils" īsā laikā divreiz vārtus apdraudēja no tālienes. Vispirms Suhanovs no 27 metriem no tiešā brīvsitiena raidīja bumbu gar pašu stabu, bet pēcāk Romāns Bespalovs no nedaudz tuvākas distances skaisti sita vārtu devītniekā, neatstājot Davidovam nekādas cerības. 64. minūtē Turkova vietā laukumā devās Svārups, kurš uzreiz aktīvi iesaistījās spēlē, ātrā prettriecienā piespēlējot Višņakovam soda laukumā. Eduards bumbu apstrādāja ne pārāk pārliecinoši, taču beigu beigās cīņā saglabāja to savā rīcībā un sita vārtos - 2:1 vadībā jau "Ventspils".

Pēdējās 20 mača minūtēs kurzemnieku spiediens nedaudz atslāba, lai gan joprojām ik pa mirklim radās labi momenti. Višņakovam bija iespēja gūt komandas trešos vārtus, taču tuvajā stūrī raidītā bumba tika atsista. "Jūrmala" centās atspēlēties, tomēr pretinieka laukuma pusē nekas nesanāca, turklāt mača izskaņā mājinieki palika mazākumā. Halvitovs pārkāpa noteikumus netālu no soda laukuma un, kamēr "Ventspils" gatavojās standartsituācijai, pārdzīvoja šo epizodi, pilnā skaļumā rupji nolamājoties. Sapratis, ko izdarījis, Halvitovs apklusa, taču tas viņu neglāba no jau otrā brīdinājuma 15 sekunžu laikā (vairākkārt spēles laikā skaļi lamājās arī abu komandu kapteiņi Davidovs un Smirnovs, par ko tika brīdināti vai nu mutiski, vai ar dzeltenas krāsas pieskaņu).

"Jūrmala" nikna par tiesāšanu

""Jūrmala" spēlēja disciplinēti un mums sagādāja daudz problēmu, taču spēles rezultāts atbilst tam, kas notika laukumā. Vārtus ielaidām pašu kļūdas dēļ. Neizmantojām standartsituāciju, vēl kļūdījāmies piespēlē. Tikām par to sodīti, un tas [sodīšana] ir tas, ko "Jūrmala" pieprot ļoti labi. Malējie aizsargi pārāk pasīvi pieslēdzās uzbrukumiem, tāpēc pārtraukumā ieviesām dažas korekcijas. Neapmierināja atsevišķas spēlētājus grupas sniegums. Jo īpaši uzbrūkošo spēlētāju - ja pēc piespēles nav neviena, kas cīnītos par bumbu vārtsarga laukumā, tas nav piedodams," pēcspēles preses konferencē sacīja "Ventspils" galvenā trenera Sergeja Podpalija asistents Sauļus Cekanāvičs. Uz preses konferenci nebija ieradies arī jūrmalnieku galvenais treneris Vladimirs Pačko.

"Kāpēc Cigirlašs spēlēja kā malējais aizsargs? Iepriekšējā spēlē neapmierināja aizsargu sniegums, un Cigirlašs jau iepriekšējā periodā, kad spēlēja mūsu klubā, tika izmantots šajā pozīcijā. Viņam gan vēl jāatsvaidzina vecās iemaņas," Cekanāvičs turpināja. "Romāns labi sit ar kreiso kāju, un šajā mačā viņam bija vēl vairākas labas epizodes. Viņš pelnīti izgāja sākumsastāvā, jo labi aizvadīja cīņu dublieru rindās [4:0 pret "Rēzekni" - A.S.]," treneris komentēja skaisto Bespalova vārtu guvumu. Par Tukuras un Suhanova savainojumu nopietnību lielāka skaidrība tiks ieviesta pēc pārbaudēm. Tikmēr jūrmalnieki nebija apmierināti ar spēles iznākumu, uzskatot, ka bija iespējams panākt krietni pozitīvāku rezultātu.

"Iesistu otros vārtus, viss būtu bijis skaidrs. Momentu mums netrūka - vajadzēja ar galvu iesist tukšos vārtos, un... "Ventspils" bija mobila, gribēja uzvarēt, taču neradīja daudz vārtu gūšanas iespēju. Nebūtu muļķīgi ielaistu vārtu, rezultāts būtu bijis pavisam cits. Piemēram, otrajos vārtos aizsargs varēja izsist bumbu laukā, taču laikam baidījās pārkāpt noteikumus, kas nozīmētu 11m soda sitienu. Pie tādas spēles rezultāts nav apmierinošs. "Ventspils" uzbruka, taču neradīja pilnīgi neko! Tomēr apsveicu pretiniekus - ja jau iesita vairāk vārtu, tātad uzvarēja pelnīti. Iespējams, savu lomu nospēlēja tas, ka mums vēl ir jauna komanda - pagaidām vēl tikai cenšamies to lipināt kopā," sacīja "Jūrmalas pārstāvis.

Atbildot uz jautājumu par Halvitova noraidījumu, jūrmalnieks kļuva vēl emocionālāks: "Mums neiedeva vairākas pendeles. Pat no helikoptera varētu redzēt, ka soda laukumā tika spēlēts ar roku. Vienā epizodē sodu neiedeva, nākamajā tādā pašā jau nosvilpa. Otrajā puslaikā bīstamā uzbrukumā nogāza Daņilovu, bet viņš vispār pārkāpumu iedeva uz otru pusi. Nosvilptu sodu, iesistu otros vārtus, un varētu teikt "uz redzēšanos"!" Kolēģa viedoklim gan nepiekrita Cekanāvičs, kurš uzskata, ka par tiesāšanu nevajag runāt, jo viņi tiesā, kā prot. Īpaši Cekanāviča uzmanību pievērsa salīdzinājums, ka tiesnesis esot tiesājis kā uzpirkts!. "Kas to izdarīja? Mēs, vai?" nesapratnē bija Cekanāvičs. "Jūrmalas" pārstāvis taisnojās, ka to esot domājis tikai kā izteicienu, nevis burtiskā nozīmē.

Jūrmala – Ventspils 1:2 (1:0)
Vārti: Osipovs 11' – R.Bespalovs 60, Višņakovs 65'
Noraidījums: Halvitovs 90'
Brīdinājumi: Osipovs, Pihockis, Davidovs, Birlovs, Halvitovs - Gilmanovs, Suhanovs, Timofejevs, Svārups
Jūrmala: Davidovs, Golubevs, Ola, Halvitovs, Pihockis, Aleksejevs (Milšins 70'), Rečickis (62' Grigorovs), Osipovs, Birlovs, Sputajs (80' Paplavskis), Daņilovs.
Ventspils: Melničenko, Hščanovičs, Smirnovs, Timofejevs, Cigirlašs, Tukura (36' Martiness), Suhanovs (Kurakins 89'), Gilmanovs, R.Bespalovs, Višņakovs, Turkovs (Svārups 64').

Virslīgas 8. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Daugava (D) – Gulbene3:0 (2:0)Gongadze 26' Kovaļovs 29' Mihaļs 82'
Daugava (R) – Liepājas metalurgs1:3 (1:2)Diakvnišvilli 39' - Kalns 34' Prohorenkovs 22' (11m) Askerovs 86'
Jūrmala – Ventspils1:2 (1:0)Osipovs 11' - Bespalovs 60' Višņakovs 65'
Jelgava – Spartaks1:3 (0:1)Baturinskis 88’ - Moskera 28’ Kortess 72’ Tvumasi 82’
Metta/LU – Skonto1:2 (1:0)Puķītis 26' (11m) - Siņicins 49' (11m); Fertovs 59'

Virslīgas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Skonto852110:617
2.Ventspils750216:615
3.Spartaks850315:1015
4.Daugava (D)843113:915
5.Metalurgs74129:413
6.Jūrmala833217:1112
7.Jelgava82159:157
8.Daugava (R)82248:167
9.Gulbene81255:145
10.Metta/LU80355:163

  +2 [+] [-]

, 2012-05-02 20:19, pirms 12 gadiem
Divi treneri jau atlaisti,domāju ,ja zaudēs,būs trešais kandidāts

     [+] [-]

, 2012-05-02 20:21, pirms 12 gadiem
kto zabil?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-02 20:25, pirms 12 gadiem
esli eto haljava,to i vesj futbol v latvii mozno takze nazvatj
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 20:51, pirms 12 gadiem
Autor tabula nav pareiza
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 22:19, pirms 12 gadiem
Kurš Pačko vietā bija konferencē? Kolidzejs?
Un kāpēc Podpalijs tās neapmeklē?

     [+] [-]

, 2012-05-02 23:05, pirms 12 gadiem
Preses konferences izteikumi no jūrmalniekiem ir pilnīgs absurds! pēles pašās beigās jūrmalnieks iesita pa kājām un pats dabīja cist - abiem bija sāpīga sadursme! Un tiesneši daudz kur pieļāva rupjas kļūdas, bet tiesāšana nebija noteikti uz vieniem vārtiem! Bet par lamāšanos gan vajadzēja sodīt pamatīgi, sāka ausis sāpēt! Un izbesīja jūrmalnieku vārtsargs, kurš agresīvibļāva visrū tiesnesim, kurš nesaskatīja kkādu pārkāpumu, kura nemaz nebija.. Emocijas, ko laisaka.

Bet jūrmalnieki paši neko uzbrukumā neparā'dijā, tikai tik daudz, cik ventspils aizsargi atļāva, kamēr paši ventspilnieki vislabāk aizvadīja 1. puslaika beigas un 2. puslaika sākumu un pelnīta uzvara! Bet paldies jūrmalniekiem par cīņas sparu, jo sen neesmu redzējis tik emocionālu futbolu!

Kā arī kad beidzot komandas aizvadīs spēles nevis krātiņos ar sintētisko zāli, bet gan normālos laukumos, kur var tik pat viegli salikt nelielas tribīnes un vērot spēli plašākos laukumos bez apžogojumiem!?

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 23:35, pirms 12 gadiem
Januks rakstīja: Preses konferences izteikumi no jūrmalniekiem ir pilnīgs absurds! pēles pašās beigās jūrmalnieks iesita pa kājām un pats dabīja cist - abiem bija sāpīga sadursme! Un tiesneši daudz kur pieļāva rupjas kļūdas, bet tiesāšana nebija noteikti uz vieniem vārtiem! Bet par lamāšanos gan vajadzēja sodīt pamatīgi, sāka ausis sāpēt! Un izbesīja jūrmalnieku vārtsargs, kurš agresīvibļāva visrū tiesnesim, kurš nesaskatīja kkādu pārkāpumu, kura nemaz nebija.. Emocijas, ko laisaka.

Bet jūrmalnieki paši neko uzbrukumā neparā'dijā, tikai tik daudz, cik ventspils aizsargi atļāva, kamēr paši ventspilnieki vislabāk aizvadīja 1. puslaika beigas un 2. puslaika sākumu un pelnīta uzvara! Bet paldies jūrmalniekiem par cīņas sparu, jo sen neesmu redzējis tik emocionālu futbolu!

Kā arī kad beidzot komandas aizvadīs spēles nevis krātiņos ar sintētisko zāli, bet gan normālos laukumos, kur var tik pat viegli salikt nelielas tribīnes un vērot spēli plašākos laukumos bez apžogojumiem!?
It kā bija džentelmeniskā vienošanās no 1.maija spēlēt tikai dabīgos laukumos.