Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Daugava" beidzot iesit pirmajā puslaikā un apspēlē "Gulbeni" (+komentāri)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Daugava" beidzot iesit pirmajā puslaikā un apspēlē "Gulbeni" (+komentāri)
Mamuka Gongadze atklāt rezultātu
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Daugavpils "Daugava" spējusi uzvarēt pirmajā spēlē pēc Ravila Sabitova atlaišanas. "Daugava" šodien savās mājās ar 3:0 pieveica "Gulbeni". Pirmajā puslaikā četru minūšu laikā izcēlās Mamuka Gongadze un Andrejs Kovaļovs, bet otrajā puslaikā savus pirmos vārtus Latgales kluba labā guva Matija Mihaļs.

"Daugava" jau ar pirmajām minūtēm nodemonstrēja apņemšanos reabilitēties par sestdienas 1:6 kaunu pret "Jūrmalu". Rezultāts varēja tikt atklāts jau 7. minūtē, taču Andreja Streļcova sitienu paspēja nobloķēt Igors Korabļovs.

14. minūtē no 14 metriem pāri vārtiem aizšāva Edgars Jermolajevs, bet "Daugavas" spiediens arvien pieauga. 24. minūtē savainojuma dēļ mačs pāragri beidzās Streļcovam, kuru nonesa uz nestuvēm. Viņa vietā izgāja Ēriks Kokins.

Divas minūtes vēlāk "Daugava" guva pirmos no saviem diviem vārtiem pirmajā puslaikā. Alberts Nikoļskis atvairīja spēcīgu Vadima Logina sitienu, bet pirmais pie atsistās bumbas piesteidzās Mamuka Gongadze – 1:0.

Kamēr Nikoļskis vēl centās aizmirst nelielo misēkli, viņa vārtu augšējā stūrī ielidoja vēl viena bumba – ar lielisku tālsitienu no aptuveni 35 metriem izcēlās Andrejs Kovaļovs – 2:0. "Gulbene" kādu laiku centās uzbrukt, bet puslaika izskaņa pagāja daugavpiliešu zīmē.

41. minūtē Nikoļskis atvairīja Kokina apakšējā stūrī raidīto bumbu, bet pēc sekojošā stūra sitiena ar galvu gandrīz iesita Matija Mihaļs – vārtu stabs. "Daugava" pirmo reizi sezonas astoņos mačos spēja gūt vārtus pirmajā puslaikā un arī pirmo reizi uzvarēja 1. puslaiku (iepriekš 0-5-2).

Virslīgas labākais vārtu guvējs Josuke Saito otrā puslaika pirmajā uzbrukumā lieliski uzsita no gaisa, un Kaspars Ikstens ar milzu pūlēm spēja nepieļaut bumbas ielidošanu vārtos. "Daugava" labi kombinēja un 57. minūtē bumbu dabūja viesu vārtos, taču Gongadzes vārtu guvums tika anulēts aizmugures dēļ.

Izniekojusi vairākas labas iespējas, "Daugava" trešos vārtus guva astoņas minūtes pirms spēles beigām, kad pēc Mihaila Ziziļeva centrējuma no kreisās malas ar galvu iesista Mihaļs, viņam pirmie vārti "Daugavas" rindās – 3:0.

"Gulbenei" tūlīt pat goda vārtus varēja iesist Sergejs Mišins, taču Ikstenam bija citas domas. "Daugava" uzvarēja ar 3:0, "Gulbeni" uzvarot visās piecās komandu savstarpējās spēlēs Virslīgā.

Pēcspēles komentāri

"Gulbenes" galvenais treneris Mihails Koņevs: "Nav ko īpašu teikt, varēja redzēt atšķirību futbolistu līmeņos. Ja pirms sezonas noskaņojums bija pozitīvs, tagad tā vairs nav. Daudzi futbolisti, uz kuriem cerējām, guvuši savainojumus. Ja Liepājā labi darbojāmies aizsardzībā, labi pārgājām no aizsardzības uzbrukumā, šoreiz vairākas līnijas krita ārā. Paldies vārtsargam, kurš, īpaši otrajā puslaikā, mūs vairākkārt glāba. Ja ne viņa sniegums, rezultāts būtu vēl lielāks. Otrajā puslaikā sākām kustēties, tomēr spēka trūkuma dēļ nepaspējām atgriezties aizsardzībā. Sākām spēlēt atklātāku futbolu, kā rezultātā varējām ielaist vēl vairāk. Žēl, ka atkal savainojums - Jānis Lapss. Bijām pārkārtojuši spēli, balstoties uz viņa plusiem. Centāmies spēlēt uz tālajām piespēlēm, kur viņš nomet bumbu partneriem. Cerams, ka viņš ātri atgriezīsies ierindā.

Josukes Saito darbība pirmajā puslaikā mani neapmierināja. Viņš vislabāk no visiem leģionāriem runā angliski, bet vienalga daudz ko nesaprot. Kad bija Hačatrjans, mēs vairāk spēlējām pa apakšu, vairāk izmantojām ātros malējos pussargus. Pirmajā puslaikā viņš spēlēja pārāk zemu. Otrajā puslaikā viņš darbojās labāk, ja vēl būtu iesitis tos skaistos vārtus... Tādus momentus nebūtu kauns rādīt jebkurā televīzijā. Gribētos piebilst, ka viņam vairākos mačos bijis daudz vārtu gūšanas momentu. Ja realizētu kaut katru otro no tiem, punktu mums būtu vairāk. Mēs viņam sakām, ka lielais vārtu skaits var palīdzēt viņa turpmākajai karjerai.

Savainojumu dēļ mums bieži nākas manevrēt ar sastāvu un spēlētāju izvietojumiem. Hačatrjans nespēlēs līdz gada beigām, iepriekšējā reizē Mišinam tika sasista seja. Lapsa traumas dēļ viņam nācās spēlēt augstāk. Šodien labajā malā spēlēja japānis, kura kļūdu dēļ ielaidām vārtus pret Ventspili un arī pret Jūrmalu. Vienmēr cienu savus spēlētājus, taču japāņi tiek pārslavēti. Atskaitot Irie, tie ir studentu līmeņa spēlētāji. Tur tādu spēlētāju ir pa pilnam. Viņiem ir daudz problēmu - vāja taktiskā un fiziskā sagatavotība. Japānā viņi pieraduši pie viegla futbola, kur ir maz divcīņu. Potenciāls viņiem ir, bet problēmu ir daudz. Meklējam iespējas tās labot. Arī Mišinam šodien bija problēmas ar savlaicīgas piespēles iedošanu."

"Daugavas" galvenā trenera vietas izpildītājs Vladimirs Žavoronkovs: "Galvenais, ka uzvarējām, tā bija ļoti svarīga, lai reabilitētos par neveiksmi pret "Jūrmalu". Bija jāpierāda, ka tā bija nejaušība. Esam apmierināti ar rezultātu, vēl patīkamāk, ka izdevās tikt pie pārliecinošas uzvaras. Ļoti svarīgi puišiem bija sajust, ka viņi var cīnīties par medaļām. Čempionāta sākumā komandas demonstrē līdzvērtīgu sniegumu. Zinājām, ka Gulbene, neskatoties uz to, ka tā neatrodas tabulas augšgalā, ir bīstama vienība. To pierādīja pret "Metalurgu", kas nav viegli izdarāms. Viņu spēcīgākais ierocis ir pretuzbrukumi, bet mums izdevās viņus apturēt, kaut gan otrā puslaika sākumā bija nepatīkami momenti. Prieks, ka vārtus guva aizsargs pēc stūra sitiena, kaut gan mums bija vēl kādi desmit momenti līdzīgās situācijās. Ceru, ka arī turpmāk viņi varēs mums palīdzēt ar vārtu guvumiem.

Pagaidām, nevaru pateikt, cik ilgi nevarēs spēlēt Streļcovs. Nosūtīsim viņu uz rentgenu, bet izskatās, ka nebūs labi - visa kāja ir zila. Mums ir virkne traumēto futbolistu, kuri drīzumā varētu atgriezties laukumā. Nedēļas laikā būs skaidrība par Maksimu Rafaļski, kurš mokās uz mākslīgajiem laukumiem. Viņam ir problēmas ar Ahilleju. Ļoti ceram uz Maksimu.

Jaunam spēlētājam kā Jermolajevam ir grūti spēlēt pamatsastāvā. Teicu partneriem, lai palīdz. Esmu apmierināts ar viņa sniegumu, kaut gan bija šādas tādas pozicionālas kļūdas. Viņam ir liels potenciāls. Ja būs gribēšana, var daudz ko sasniegt. Man liekas, ka viņam tās pietiek. Neizslēdzu iespēju, ka viņš dosies pamatsastāvā arī pret "Ventspili".

Daugava – Gulbene 3:0 (2:0)
Vārti: Gongadze 26' Kovaļovs 29' Mihaļs 82'
Daugava: Ikstens, Mihaļs, Uļjanovs, Sokolovs, Logins, Polovinčuks, Jermolajevs (Silagailis 73'), Ziziļevs, Kovaļovs, Streļcovs (Kokins 24'), Gongadze (Raščevskis 87')
Gulbene: Nikoļskis, Ivanovs (Datunašvili 73'), Jeļkins, Korabļovs, Cuhija, Mišins, Jo, Sitenkovs (Janagi 79'), Gluško, Lapss (Maksimenko 54'), Saito

Virslīgas 8. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Daugava (D) – Gulbene3:0 (2:0)Gongadze 26' Kovaļovs 29' Mihaļs 82'
Daugava (R) – Liepājas metalurgs1:3 (1:2)Diakvnišvili 39' (11m) – Prohorenkovs 22' (11m) Kalns 34' Askerovs 86'
Jūrmala – Ventspils1:2 (1:0)Osipovs 11' – Bespalovs 60' Višņakovs 65'
Jelgava – Spartaks1:3 (0:1)Baturinskis 88' – Moskera 28' Kortess 72' Tvumasi 82'
Metta/LU – Skonto1:2 (1:0)Puķītis 23' (11m) – Siņicins 48' (11m) Fertovs 56'

Virslīgas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Skonto852110:617
2.Ventspils750216:615
3.Spartaks850315:1015
4.Daugava (D)843113:915
5.Metalurgs74129:413
6.Jūrmala833217:1112
7.Jelgava82159:157
8.Daugava (R)82248:167
9.Gulbene81255:145
10.Metta/LU80355:163

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk.
1.Patriks TvumasiSpartaks5
2.Josuke SaitoGulbene5 (1)
3.Artjoms OsipovsJūrmala5 (2)
4.Vladislavs KozlovsJelgava4
Eduards VišņakovsVentspils4
Hairo MoskeraSpartaks4
Davids KortessSpartaks4
8.Ivans SputajsJūrmala4 (1)
Mamuka GongadzeDaugava (D)4 (1)
10.Andrejs SiņicinsSkonto4 (4)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-02 19:59, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Metalurgi drošu spēli no 2-0 prata sarežģīti ne pa jokam… Apsveicam Kalnu ar pirmajiem un reizē uzvaras nesošajiem vārtiem.
Maču redzēji?

  -2 [+] [-]

, 2012-05-02 20:03, pirms 12 gadiem
Nepatika Naura ziņojumi sakarā ar Sabitova atlaišanu mača DAU-GUL reportāžas laikā!Apmelošanas kampaņa sākusies!
Tāpat nepatika tiesnešu dasrbība,ne tikai Golubeva bet arī asistentu!Nesaku ka Daugavu vilka,vai izvilka.........bet nepatika!un viss!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-02 20:07, pirms 12 gadiem
Kuru šodien ierakstīja kā ''Daugavas'' galv.treneru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-02 20:12, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Par tavu mīļo Skonto nerunāsim,gan jau ka rīt otrā puslaika kompensācijas laikā Treimanis piešķirs pendeli un Skonto svinēs minimālu uzvaru 1:0
Kāds treimanis ........... kāds skonta......???
skonta maitas izlīdzinājuši pret mettu otrajā sākumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-02 20:15, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: zāģēju malku
lai GK nepelnītu sarkanās aizsargiem ir jāspēlē un tad nebūs vietas fantāzijām melnsvārčiem
Jā to sapratu ,ka Steinbors nopelnīja sarkano,un ielaidām no pendeles!Bet video labprāt redzētu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-05-02 20:19, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Ja LM nebūs parūpējušiems, tad DAU neiedos
man ''skiet, ka tikai 1, kārtā bija beigās visi 5 videjo
Nu tur jau tā lieta, ja neredzam ,tad nesodām nezinot par ko ,bet skonta jau 2-1 vadībā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-02 20:29, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: lai jau nabagiem tiek vēl tas prieciņš
spēlē kreklos kādus pat Kuldīgas rajona čempī volejā nevelk 4 vieta...
Kā te iepriekš viens lietotājs bija rakstījis,skonta spēlē pidžammās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja