Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dacjuks "Avtomobilist" galvenā trenera amatam ieteicis par rasismu no "Flames" atlaisto Pītersu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dacjuks "Avtomobilist" galvenā trenera amatam ieteicis par rasismu no "Flames" atlaisto Pītersu
Pāvels Dacjuks. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Jekaterinburgas "Avtomobilist" vēlas, lai nākamajā sezonā galvenā trenera amatu ieņemtu ārzemnieks. Pieredzējušais centra uzbrucējs Pāvels Dacjuks nācis klajā ar Bila Pītersa kandidatūru.

Aizvadītajā sezonā Jekaterinburgas "Avtomobilist" ierindojās Austrumu konferences ceturtajā vietā, taču Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās ar piekto numuru izliktajai Novosibirskas "Sibir". Gadu iepriekš izdevās pārvarēt pirmo kārtu, bet sekoja neveiksme pret Ufas "Salavat Yulaev".

Galvenā trenera amatu kopš 2018. gada ieņem Andrejs Martemjanovs, taču uz nākamo sezonu "Avtomobilist" vēlas piesaistīt citu speciālistu, vēlams ārzemnieku. Pāvels Dacjuks esot ieteicis Bila Pītersa kandidatūru. Viņi kopā strādāja Detroitas "Red Wings", kur Pīterss palīdzēja Maikam Bebkokam. Kanādieša pēdējā darba vieta bija Nacionālās hokeja līgas klubs Kalgari "Flames".

Novembrī Pīterss tika atlaists no amata, jo atklājās, ka viņš rasistiski izturējies pret Akimu Aliu – bijušo Habarovskas "Amur" spēlētāju. Skandāla laikā par Pītersa nepatīkamajiem gājieniem, piemēram, speršanu hokejistiem mača laikā un žņaugšanu ģērbtuvēs, izteicās vēl vairāki spēlētāji. Domājams, ka vismaz tuvākajos gados Pītersam durvis uz Ziemeļamerikas hokeju būs slēgtas. Skandālā tika ierautas arī Bebkoka izdarības.

Tiek norādīts, ka Dacjuks arī lielā mērā kontrolējot komandas selekciju. Jāatgādina, ka viņš izlaida sezonas sākumu, un "Avtomobilist" uzvarēja pirmos astoņus mačus pēc kārtas. Līdz ar veterāna atgriešanos ierindā sniegums kritās, un arī pašam Dacjukam neklājās viegli – viņš pirmos vārtus guva 31. oktobrī, Dacjukam pašam tā bija sezonas 11. spēle.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/hockey/108464...

     [+] [-]

, 2020-04-02 14:37, pirms 4 gadiem
Tad jau olimpiskais veterāneksperts un Arta Ābola personīgais heiteris Koževņikovs būs ļoti neapmierināts