Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Atkāpjas Vācijas Futbola federācijas prezidents, vietā varētu nākt Lāms

Andrejs Siliņš

Atkāpjas Vācijas Futbola federācijas prezidents, vietā varētu nākt Lāms
Reinhards Grindels. Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas Futbola federācijas (DFB) prezidents Reinhards Grindels pieņēmis lēmumu atkāpties no amata. Kā iespējamais darba turpinātājs šobrīd tiek minēts nesen karjeru noslēgušais futbolists Filips Lāms.

2015. gadā no amata atkapās iepriekšējais federācijas prezidents Volfgangs Nīrsbahs, viņa vietā stājoties Reinhardam Grindelam, kurš līdz tam bija Bundestāga deputāts un žurnālists. Savas valdīšanas laikā Grindels vairākkārt izcēlās ar skandāliem, no tiem pēdējais pavisam nesen, kad Grindelam tika pārmests kāds šaubīgs finanšu darījums, kā rezultātā prezidents savu bagātību papildinājis par 78 000 eiro.

Uz mediju jautājumiem, vai Grindels domā atkāpties no amata, prezidents ilgu laiku klusēja, bet vēlāk norādīja, ka vienojies ar federācijas valdi par turpmāko darbību. "Spiegel" rīcībā bija nonākusi informācija, ka vienošanās paredz Grindela atkāpšanos jau tuvākajā laikā. Raksta tapšanas laikā tas arī notika oficiāli.

Šobrīd vāciešu medijos kā vienu no reāliem kandidātiem uz prezidenta amatu tiek minēts 35 gadus vecais Filips Lāms, kurš tikai 2017. gadā noslēdza profesionāla futbolista gaitas. Pēc spēlētāja karjeras beigām Lāms jau uzsācis administratīvo darbu futbolā, strādājot 2024. gada Eiropas čempionāta organizēšanas komitejā. Jau iepriekš tika runāts, ka Lāms varētu drīzumā tikt ievēlēts DFB valdē.

2014. gada pasaules čempione un regulāra medaļniece Vācijas futbola izlase pagājušajā vasarā notikušajā Pasaules kausa izcīņā izgāzās - viena uzvara un divi zaudējumi grupu turnīrā neļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs, komandai paliekot vien 22. pozīcijā, kas ir sliktākais rezultāts vēsturē.

UEFA Nāciju līgas debijas sezonā Vācija divreiz spēlēja neizšķirti, divreiz zaudēja, paliekot pēdējā vietā 1. grupā un izkrītot uz B līgu. "Euro 2020" kvalifikāciju Vācija sākusi ar uzvaru pār Nīderlandi viesos (3:2). Nākamos mačus vāciešiem jāaizvada 8. un 11. jūnijā, vispirms izbraukumā tiekoties ar Baltkrieviju un pēc tam mājās uzņemot Igauniju.

Izmantotie resursi:
SPIEGEL ONLINE - Aktuelle Nachrichten

  +3 [+] [-]

, 2019-04-02 16:01, pirms 5 gadiem
tikai 78 000?
Šis pat mūsējiem nestāv blakus.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-02 16:06, pirms 5 gadiem
Pēc PK jau bija laiks..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-03 00:01, pirms 5 gadiem
7desmit un cik tur...da labi, nesmīdiniet. Knapi pāri min. iztikumam. Ko skribelējat.