Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Gribētu, lai "Panorāmā" nosauc tikai spēles iznākumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Gribētu, lai "Panorāmā" nosauc tikai spēles iznākumu"
Aivars Vīnbergs un RSU: ceļazīme uz LSBL pusfinālu
Foto: Renārs Koris

Daugavpils Universitāte sagādāja intrigu Latvijas Sieviešu basketbola līgas ceturtdaļfinālā, uzvarot mājās un pagarinot sēriju līdz trīs spēlēm. Izšķirošajā spēlē daugavpilietes zaudēja RSU ar 30:53. Sportacentrs.com aprunājās ar abu komandu galvenajiem treneriem.

Nikolajs Romaņenko, Daugavpils Universitātes galvenais treneris

“Visu sezonu neesam pilnā sastāvā. Ingai Borodavko gaidāms priecīgs notikums ģimenes dzīvē. Līga Golovko salauza degunu, Olga Lakomko saslima, Laura Baltace gatavojas Latvijas U17 izlases pārbaudes spēlei pret Japānu. Jāspēlē ar spēlētājām, kuras pieejamas.

Ceļā uz Rīgu devāmies pusseptiņos no rīta. Attālums prasīja savu, taču bijām vienādās pozīcijās – arī RSU komanda piektdien septiņos izbrauca uz Daugavpili. Un zaudēja. Par “play-off” kalendāru iebildumu nav, viss kārtībā!

Cerēju uz lielāku pretestību, taču Rīgā nospēlējām šausmīgi. Ja visas spēlē – komandai izdodas. Ja neviena nespēlē – nesanāk nekas. Pirmā ceturtdaļfināla spēle izbraukumā bija normāla (ar Lakomko). Otrajā spēlē Daugavpilī ieradās daudz līdzjutēju un nospēlējām labi.

Sezonu vērtēju pozitīvi – izcīnījām otro vietu Latvijas-Igaunijas līgas otrajā divīzijā, automātiski kvalificējāmies (Latvijas sieviešu basketbola līgas) izslēgšanas spēlēm. Ja būtu labākajā sastāvā... Patiesībā abas komandas šodien nospēlēja ļoti slikti.

Lai RSU veicas nākamajās spēlēs! Pretiniecēm klājās grūti bez Kristīnes Silarājas, tomēr pieredzējušu spēlētāju viņām ir vairāk. Ir, kam uzņemties. Ja vienai spēle neaiziet, vietā nāk citas. Diemžēl mums negāja nevienai.

Laura Baltace trenējas Latvijas U17 izlasē, Viktorija Ivanova un Laura Okuņeva ir Latvijas U18 izlases kandidātes. Šodien meitenēm neveicās – vissvarīgākā spēle vienlaikus bija vissliktākā. Vērtējot sezonu kopumā, meitenes ir ieguvējas.”

Aivars Vīnbergs, RSU galvenais treneris

“Uzvara ir uzvara, taču gandarījuma nav. Trīs spēles ceturtdaļfinālā vienlaikus bija sliktākās spēles sezonā. Ir objektīvs izskaidrojums – nedēļu spēlējam bez pamata saspēles vadītājas (Kristīnes Silarājas). To jūt uzreiz. Varbūt pārējai komandai tas nāks par labu.

Paši sev radījām problēmas – sabojājām Lieldienas (smejas). Nezinām, kādā sastāvā būsim pusfinālā. Sastāva prognozēšana ir kā dabas stihija – pamosties, sniegs! Kā to iepriekš var paredzēt? Gribētu, lai “Panorāmā” nosauc tikai spēles iznākumu, nevis rezultātu.

Guna Lagzdiņa pirms divām nedēļām, 19. martā, treniņā izmežģīja potīti. Cepuri nost, viņa atrada sevī spēkus un savu darbu izdarīja. Viņa ir līgas labākā spēlētāja cīņā par atlēkušajām bumbām un savu paņēma arī ceturtdaļfinālā.

Sakrājies daudz spēļu – jūtams pavasara gurdenums. Varbūt tas piemetīsies arī komandām, pret kurām mums būs jāspēlē (smaida). Cepuri nost Daugavpils komandai, taču, ja vien Zemes ass netiktu izsista, mums sērijā bija jāuzvar. Nesmuki, taču uzvarējām.

Paralēli jāstrādā divās “play-off” sērijās – LSBL un LBL otrajā divīzijā. Viena no rūpēm – saskaņot abu komandu kalendārus. Puišiem jāspēlē pret Jelgavu, meitenēm pret Liepāju – loģistika nopietna, jāveic kārtīga plānošana. Pagaidām neviena spēle vēl nav pārcelta, taču tas var notikt.

Teorētiski varējām sākt pusfināla kalendāru plānot ātrāk, taču tas būtu nepieklājīgi pret Daugavpili. Kā rādīja ceturtdaļfināla spēles, simtprocentīgi droši par uzvarām nevarējām būt. Visticamāk, ka pusfināla sērija pret “Liepājas Papīru” tiks pabeigta nākamajā nedēļā.”

  +1 [+] [-]

, 2018-04-02 19:34, pirms 6 gadiem
par to Panorāmu nesapratu

     [+] [-]

, 2018-04-03 13:26, pirms 6 gadiem
thekurmis rakstīja: par to Panorāmu nesapratu
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ba...