Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" ielaiž astoņus vārtus, "Blackhawks" – septiņus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" ielaiž astoņus vārtus, "Blackhawks" – septiņus
Davids Krejči gūst savus pirmos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Davidam Krejči izceļoties ar hat-trick, pamatīgu zaudējumu piedzīvoja Nacionālās hokeja līgas iepriekšējo divu gadu čempione Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 4:8 piekāpās Bostonas "Bruins". Tikmēr Čikāgas "Blackhawks" ielaida septiņas ripas un viesos piekāpās Sanhosē "Sharks".

Bostonas "Bruins" jau 35. sekundē nonāca iedzinējos, ar metienu no izdevīgas pozīcijas rezultātu atklājot pretinieku aizsargam Olli Metem, taču minūti un desmit sekundes vēlāk no vārtu priekšas izlīdzinājumu panāca Davids Krejči. Pirmā trešdaļa kļuva par īstu uguņošanu – pēc beigu sirēnas tablo vēstīja 5:3 "Bruins" labā.

Protams, turpinājumā aizsardzības kļuva sakārtotākas, bet tas netraucēja čeham Davidam Krejči ceturto reizi karjerā izcelties ar trim vārtiem vienā spēlē. Ar diviem rezultatīviem metieniem viņam piebalsoja tautietis Davids Pastrņāks. Bostonas "Bruins" astoņus vārtus vienā spēlē nebija guvusi kopš 2012. gada marta, kad ar 8:0 tika sagrauta Toronto "Maple Leafs".

Ļoti rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja arī Sanhosē "Sharks", kas ar 7:2 sakāva Čikāgas "Blackhawks". Džo Pavelskis pretinieku vārtsargu sarūgtināja divas reizes, kamēr Mārtins Džonss otro ripu ielaida tikai 33 sekundes pirms spēles beigām. "Blackhawks" atrodas 12 punktu un četru komandu attālumā no pēdējās vietas, kas ļautu iekļūt Stenlija kausa izcīņā, un šāds pavērsiens būtu jāsauc par brīnumu. Čikāga bez play-off pēdējoreiz palika 2008. gadā, bet turpinājumā izcīnīti trīs Stenlija kausi.

Ņūdžersijas "Devils" piedzīvoja zaudējumu, izbraukumā ar 2:3 piekāpjoties Floridas "Panthers", bet tas netraucēja Teiloram Holam sasniegt kluba rekordu – viņš pie punktiem ticis 16 spēlēs pēc kārtas. Otrās trešdaļas ievadā uzbrucējs ar metienu no labās malas realizēja vairākumu. Ja janvāra beigās Holam rokas savainojuma dēļ nebūtu nācies izlaist trīs mačus, viņa rezultativitātes sērija šobrīd būtu 23 spēles gara, un šajā laikā viņš izcēlies ar 33 punktiem – 16+17.

Savu vārdu rekordu grāmatās ierakstījis Nešvilas "Predators" ģenerālmenedžeris Deivids Poils – viņa veidotā komanda izbraukumā ar 4:2 pieveica Edmontonas "Oilers", un Poilam tā bija 1320. uzvara karjerā, kas ir jauns rekords NHL ģenerālmenedžeru vidū. Iepriekš rekords piederēja Glenam Sateram. Poils ir "Predators" vadītājs kopš 1998. gada, un pagājušajā sezonā komanda pirmoreiz sasniedza Stenlija kausa finālu. 68 gadus vecais Poils pirms tam bija Vašingtonas "Capitals" ģenerālmenedžeris.

Regulārā sezona, 2. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Penguins8:4Flyers – Hurricanes1:4
Panthers – Devils3:2Stars – Lightning4:5 P
Oilers – Predators2:4Coyotes – Wild5:3
Sharks – Blackhawks7:2Kings – Blue Jackets5:2