Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu braucējs Bērziņš junioru Pasaules kausa sezonu noslēdz ar otro vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Kamaniņu braucējs Bērziņš junioru Pasaules kausa sezonu noslēdz ar otro vietu
Gints Bērziņš. Foto: kamanas.lv

Talantīgais Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš svētdien Vinterbergas trasē izcīnīja otro vietu junioru Pasaules kausa sezonas noslēdzošajā etapā, savu debijas sezonu junioru vecumā pabeidzot ar kārtējo lielisko sniegumu. Tāpat Latvijas izlase guva otro vietu komandu stafetē.

Bērziņš pirmajā braucienā sasniedza ātrāko rezultātu, bet otrajā braucienā bija vien ceturtais un summā par nieka 0,056 sekundēm piekāpās krievam Pāvelam Repilovam. Savukārt trešo vietu izcīnījušais vēl viens Krievijas sportists Matvejs Perestoroņins viņam zaudēja jau vairāk nekā trīs desmitdaļas.

Bērziņš finišēja trijos pieciem notikušajiem junioru Pasaules kausa etapiem un summā ar 200 punktiem tika pie dalītas sestās vietas ar Repilovu, kurš abos savos šīs sezonas startos uzvarēja. Iepriekš šogad Bērziņš triumfēja Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, bet piektdien pēc vairākām kļūdām bija vien piektais Eiropas junioru čempionātā.

Dāmu sacensībās Latvijai pietrūka vien sekundes tūkstošdaļa līdz goda pjedestālam. Uzvaru izcīnīja vāciete Jesika Degenharda, bet Sigita Bērziņa ar piekto un ceturto vietu braucienos viņai zaudēja 0,215 sekundes, kas bija tikai 0,001 sekundi no trešo vietu guvušās vācietes Merles Frebeles. Savukārt piekto vietu ar ceturto un septīto rezultātu braucienos guva Elīna Ieva Vītola - 0,323 sekundes no uzvarētājas. Vēl 15. vietu guva Justīne Maskale, kamēr ar 24. pozīciju starp 28 finišējušajām sportistēm samierinājās Frančeska Bona.

Arī Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā Bērziņa un Vītola bija attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā. Kā vēstīts, pirms divām dienām Bērziņa bija trešā Eiropas junioru čempionātā.

Savukārt divniekiem vēl sestdien, aizvadot tikai vienu braucienu, devīto vietu starp 11 ekipāžām izcīnīja Eduards Ševics-Mikeļševics un Lukass Krasts.

Komandu sacensībās svētdien triumfēja Vācija, kamēr otro vietu izcīnīja Latvija, zaudējot 0,520 sekundes un sasniedzot ātrāko rezultātu puišu braucienā.

Sestdien notika arī sezonas pēdējais jauniešu Pasaules kausa posms, kurā trešo vietu, aizvadot vienu braucienu, starp meitenēm guva Zane Kaluma, puišiem ceturtais bija Kaspars Rinks, kamēr 20. vietu guva Valts Pavlovs, divnieku sacensībās dāmām devītās bija Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna, bet puišiem pie sestās vietas tika Rinks un Andris Liepiņš.