Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kanādas ģenerālmenedžeris Burks: "Ikviens spēlētājs nopelnīja vietu izlasē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas ģenerālmenedžeris Burks: "Ikviens spēlētājs nopelnīja vietu izlasē"
Šons Burks
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Kanādas hokeja izlase kopš pirmdienas Phjončhanas olimpiskajām spēlēm gatavojas Piņķos, taču nepilnā sastāvā – vairāki hokejisti pievienosies tikai sestdien. Komandas galvenais treneris Villijs Dežardēns norādīja, ka īsais sagatavošanās laiks viņam ir izaicinājums, kamēr ģenerālmenedžeris Šons Burks par plusu nosauca pirmās maiņas neesamību.

Latvija treniņnometnes aizvadīšanai izvēlēta galvenokārt atrašanās vietas dēļ – Kanādas izlasē iekļauti 13 spēlētāji no Kontinentālās hokeja līgas un trīs no Zviedrijas, un Rīga viņiem atrodas tuvāk nekā citas Eiropas pilsētas. Taču ģenerālmenedžeris Šons Burks, kurš šajā sezonā bija biežs viesis Rīgas "Dinamo" spēlēs, nosauca vēl pāris iemeslus – viegli pieejama un labi sagatavota treniņu halle, kā arī pēdējo mēnešu laikā veiksmīgi veidojusies sadarbība ar latviešiem.

"Spēlētājiem ir liels gods pārstāvēt Kanādas izlasi. Jau labu laiku neviens nedomā un neuztraucas par NHL nebraukšanu. Esam aizvadījuši piecus pārbaudes turnīrus, un ikviens spēlētājs ir nopelnījis vietu komandā. Skaidrs, ka turnīrs būs saspringts, jo vairākām izlasēm ir labas izredzes, tāpēc smagi jāstrādā, lai sagatavotos izaicinājumam," teica Burks, kurš Rīgā notiekošajam sagatavošanās posmam nospraudis divus galvenos mērķus – treneriem jāatrod kopīga valoda ar spēlētājiem un spēlētājiem jāizveido komandas gars.

"Ģērbtuvēs satiekot tautiešus, Eiropā spēlējošajiem kanādiešiem uzreiz ir cita atmosfēra, cits komforts. Pagaidām viss rit ļoti labi," sacīja Burks. Arī Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs, atbildot uz jautājumu par atšķirībām komandas un izlases treniņos, ar smaidu sejā sacīja, ka galvenā atšķirība esot valoda, kādā nodarbība tiek vadīta.

"Stolerijs ir kustīgs aizsargs, kurš labi spēlē gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Spēlētājs, kuram var uzticēties, tāpēc viņu ievērojām ātri. Skaidrs, ka viņš būs viens no Kanādas izlases svarīgākajiem posmiem," teica komandas galvenais treneris Villijs Dežardēns. Viņš atklāja, ka nopietni izskatīta arī centra uzbrucēja Brendona Makmilana kandidatūra. Tomēr laikā, kad tika izraudzīta komanda, viņš klusēja, uguņošanu sākot tikai pēc tam.

"Sagatavošanās posmā sastopamies ar dažādiem izaicinājumiem. Kad spēlētājus saņem tikai trīs vai četrus treniņus pirms mača, nevari pa īstam ietekmēt to, ko un kā viņi dara – tam nav pietiekami daudz laika. Iedod aptuveno virzienu un pārliecinies, ka viņi visi norādījumus ir sapratuši vienādi," teica Dežardēns, kurš atzina, ka Kanādas izlases vadīšana varētu pavērt jaunas iespējas atgriezties NHL, tomēr prioritāte šobrīd ir olimpiskās spēles.

"Aizsardzībā mums ir labi slidotāji, savukārt uzbrukumā sastāvs ir diezgan dziļš. Vienā mačā virknējums var būt pirmais, nākamajā – ceturtais. Mums nav izteiktas pirmās maiņas, un domāju, ka tas ir pluss, jo rezultāta veidošanā piedalīsies visa komanda," teica Burks. Viņš pauda, ka hokeja dzimtenē no izlases vienmēr gaida medaļas – lai kāds būtu sastāvs.

"Šī turnīra skaistums slēpjas faktā, ka nav iespējams nosaukt vienu galveno favorītu. Ir vairākas komandas, kuras uzskata, ka var uzvarēt. Protams, Krievijas izlase ir talantīga, taču daudzas komandas cīnīsies par zeltu. Arī mēs, ja spēlēsim savu labāko hokeju," vērtēja Burks. Viņam pievienojās arī Dežardēns. "Visas komandas tic, ka var iegūt medaļu, varbūt pat zeltu. Krievi ir favorīti, tajā pat laikā ir sešas septiņas izlases, kuras uzskata, ka šī ir viņu iespēja."

"Daļa no darba ir paziņošana spēlētājiem, ka viņi nav iekļuvuši izlasē. Protams, tas nav patīkami, taču arī es kā spēlētājs esmu saņēmis šādu zvanu. Braucām, skatījāmies, skautojām. Visi sastāvā iekļautie spēlētāji to ir pelnījuši. Skaidrs, ka bija jāpieņem vairāki grūti lēmumi, tomēr tas ir pozitīvi – mums bija, no kā izvēlēties," teica Burks, kurš sezonas laikā apceļojis vairākas Eiropas līgas. "Braucām visur, jo negribējām kādu atstāt bez iespējas sevi parādīt. Redzēju daudz laba hokeja, un tad patiešām sapratu, cik hokejs ir populārs. Šī pieredze man mazliet atvēra acis."

Tikmēr Dežardēns sacīja, ka spēlētājiem vienmēr apnīk treniņi un gribas pēc iespējas ātrāk aizvadīt mačus, tāpēc duelis ar Latvijas izlasi tiek gaidīts ar nepacietību. Arī viņam duelis būs īpašs, jo uz blakus soliņa spēli diriģēs Bobs Hārtlijs, ar kuru sanācis tikties arī Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs. "Man patīk tas, kā Bobs strādā. Man patīk tas, kā Bobs attiecas pret hokeju. Būs smags mačs, jo Latvija būs gatava – zaudēt mājās negrib neviens."

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 19:42, pirms 6 gadiem
Svētdien baudīšu klātienē kā letiņu čaļi Jūs ģērē!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 21:22, pirms 6 gadiem
tad Kanādai svētdien jāliek vārtos Pīterss, jo viņš tač'to ir pelnījis, lai latvju vīri var attaisīt maisam galu vaļā

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 22:23, pirms 6 gadiem
No vienas puses, šī gada olimpiskais hokejs intrigas ziņā būs pat interesantāks, kā citus gadus. Vairākas izlases var pacīnīties par zeltu - Kanādieši, Zviedri, Čehi, Somi, ASV, arī Krievi pēc ilgāka laika var izšaut, jo viņiem vienīgajiem sastāvs ir ļoti tuvu optimālajam. Pārējiem no zelta pretendentiem sastāvi pa lielam tādi, kas ar NHL piedalīšanos sastāvam pat tuvumā netiktu.
Vienīgi žēl, ka nebūs, vissticamāk tas vairs tik skaists, kā bija, jo meistarība tomēr šiem spēlētājiem ir zemāka. Bet intriga jau katrā ziņā būs.