Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" turpina bruņoties pavasara cīņām - sastāvā atgriežas Stumbris

Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" turpina bruņoties pavasara cīņām - sastāvā atgriežas Stumbris
Roberts Stumbris
Foto: Lāsma Irša

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas turnīra tabulā sestajā vietā esošā BK "Jēkabpils" ieguvusi ievērojamu sastāva pastiprinājumu, vienojoties par pērnās sezonas komandas līdera Roberta Stumbra atgriešanos "lūšu" rindās.

200 cm garais un 24 gadus vecais latviešu uzbrucējs Roberts Stumbris šo sezonu pavadīja Lietuvas čempionāta komandā Ķēdaiņu "Nevežis". Tomēr kārtīgi atrādīties Lietuvas publikai Saldū dzimušajam basketbolistam neizdevās, jo jau sezonas sākumā uzbrucējs treniņa laikā iedzīvojās savainojumā. Laukumā Stumbris atgriezās vien janvāra otrajā pusē. Kopumā Lietuvas līgā latvietis nospēlēja divus mačus, vidēji gūstot 2,5 punktus. Savukārt FIBA izaicinājuma kausā kvalifikācijā pirms traumas gūšanas latviešu basketbolists nospēlēja četrus mačus, tiekot pie 3,8 punktiem un trīs izcīnītām bumbām zem groziem.

Stumbra atgriešanās Latvijā saistīta ar "Nevežis" komandas finansiālajām nedienām. Jau sezonas laikā bijušais "Nevežis" komandas amerikāņu saspēles vadītājs Malkoms Grants asi kritizēja komandas vadību par neizmaksātajām algām, vēl skaļāk darot zināmas publiskās aizdomas par Lietuvas komandas bēdīgo finansiālo situāciju. Arī ar Stumbri līguma saistības neesot pildītas. Tādējādi saldenieks kļuvis par trešo latviešu basketbolistu, kurš sezonas laikā atstājis Ķēdaiņu komandu. Šīs sezonas laikā nelielu brīdi "Nevežis" komandā spēlēja arī Kārlis Apsītis un Rihards Kuksiks.

"Jēkabpils" komandai tādējādi savā sastāvā izdevies atgriezt pērnās sezonas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pagājušajā gadā Stumbris "lūšu" sastāvā LBL čempionāta 32 cīņās sakrāja 14,1 punktu un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Tas ļauj jau cerīgāk komandai raudzīties uz reālu cīņu pavasarī.

"Jēkabpils" jaunieguvuma Roberta Stumbra komentārs: ""Nevežis" komandu pametu, jo klubs nepildīja līguma nosacījumus. Bet atgriežoties Jēkabpilī, jūtos super! Vēlos pārsniegt to robežu, ko pagājušajā sezona neizdevās pārsniegt – uzvarēt pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā un cīnīties tālāk. Es ar katru spēli būšu tikai labāks un palīdzēšu komandai, cik vien man būs iekšā!”

Karjeras laikā 24 gadus vecais basketbolists pārstāvējis dzimto BK "Saldus" LBL 2. divīzijas turnīrā, kā arī spēlējis "Liepājas Lauvas", "Jūrmala/Fēniks" un "Jēkabpils" rindās LBL augstākajā divīzijā. Pirmo leģionāra pieredzi uzbrucējs guva no 2014.-2016.gadam Igaunijas komandā Rakveres "Tarvas".

Izmantotie resursi:
https://www.bkjekabpils.lv

     [+] [-]

, 2018-02-02 13:52, pirms 6 gadiem
Laikam LBL play-off 6nieks ir skaidrs...

     [+] [-]

, 2018-02-02 13:55, pirms 6 gadiem
laba ziņa, tagad laiks zubrovkai

     [+] [-]

, 2018-02-02 13:56, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Laikam LBL play-off 6nieks ir skaidrs...
Tieši tā , pilnīgi manas domas jau tagad playoff komandas ir zināmas!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 13:57, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Laikam LBL play-off 6nieks ir skaidrs...
Kā domā, lūši varētu izsist Ogri vai Jūrmalu?

     [+] [-]

, 2018-02-02 14:05, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kā domā, lūši varētu izsist Ogri vai Jūrmalu?
Man tā nebūtu nekāda sensācija. Tavas domas?

P.S. Pag, bet Bušiņam taču nav nekādas play-off pieredzes kā galvenajam, vai arī es ko jaucu?

     [+] [-]

, 2018-02-02 14:27, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man tā nebūtu nekāda sensācija. Tavas domas?

P.S. Pag, bet Bušiņam taču nav nekādas play-off pieredzes kā galvenajam, vai arī es ko jaucu?
It kā nav, neatceros, ka kādu komandu būtu vadījis PO kā galvenais.

Pret Jūrmalu, viņiem priekšrocība ir garais gals un savaldīgāks treneris.
Man Ogres sastāvs nedaudz jautājumus liek uzdot par fizisko gatavību un traumām, jo bija viens posms, kas viņiem ne visai labs bija...Ja tas sāks atkārtoties un kāds nozīmīgs spēlētājs izkrīt, tad problēmas būs. Es teiktu, ka lūšu leitis, tīri individuāli skatoties ir labāks savā pozīcijā, attiecībā pret Ogri un Jūrmalu.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 14:32, pirms 6 gadiem
Nozīmīgs papildinājums un ņemot vērā kalendāru ļoti iespējams, ka Jēkabpils vēl var pacīnīties par 4.vietu regulārajā sezonā. Pirmais pārbaudījums jau rīt, kad jāspēlē ar Ogri.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 15:55, pirms 6 gadiem
Blaus pieteikts Liepājas sastāvā.

     [+] [-]

, 2018-02-02 16:04, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Blaus pieteikts Liepājas sastāvā.
Eh, kā gribētos, lai abās LBL 1/4 finālu sērijas būtu maksimālais spēļu skaits.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 19:08, pirms 6 gadiem
Laikam ar šodienas pirkumiem var pielikt punktu intrigai par LBL play of sešnieku. Gan Blaus, gan Stumbris ir ļoti stabili argumenti i Liepājai, i Jēkabpilij.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja