Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Blaus pēc komandas bankrota Polijā atgriežas "Liepājā"

Emils Ozerinskis

Blaus pēc komandas bankrota Polijā atgriežas "Liepājā"
Lauris Blaus
Foto: Ģirts Gertsons

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas komandas "Betsafe/Liepāja" sastāva pieteikums šodien papildināts ar centra spēlētāju Lauri Blauu, kura līdz šim pārstāvētā Slupskas "Energa Czarni" pagājušajā nedēļā paziņoja par izstāšanos no Polijas čempionāta.

205 cm garais un 27 gadus vecais centrs Lauris Blaus šosezon Polijas līgā aizvadīja 19 spēles vidēji gūstot 5,9 punktus un izcīnot 4,1 atlēkušo bumbu zem groza. Pagājušajā nedēļā "Energa Czarni" preses konferencē paziņoja par komandas bankrotu un izstāšanos no Polijas čempionāta. Tādēļ bez darba palika arī latviešu basketbolists.

"Betsafe/Liepāja" šosezon vairākkārt bijusi īslaicīgs pieturas punkts sevi jau apliecinājušiem Latvijas basketbolistiem, pirms došanās uz citu ārvalstu klubu. Oktobrī pēc līguma izbeigšanas ar "Vytautas" uz Liepāju devās Kārlis Apsītis, pēcāk pārceļoties uz citu Lietuvas komandu "Nevežis", kuru jau visai drīz latviešu uzbrucējs atstāja, dodoties uz Vāciju. Tāpat decembra izskaņā "Betsafe/Liepāja" sastāvā uzspēlēja Andrejs Šeļakovs, kurš pēc šķiršanās no lietuviešu "Dzūkija" aizvadīja divas spēles pie kurzemniekiem. Šeļakovs jaunu mājvietu atrada Polijas klubā "Legia".

Turpinot šosezon jau novērotās tendences, "Betsafe/Liepāja" savam sastāvam piesaistījusi Lauri Blauu, kurš liepājnieku rindās jau divas sezonas no 2013.-2015. gadam. Agra Galvanovska trenētā komanda ar piecām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem piekto pozīciju LBL turnīra tabulā.

Lauris Blaus basketbolista karjeru uzsāka "Ķeizermežs" vienībā. Trīs gadus centra spēlētājs pavadījis BK "Ventspils" rindās, kā arī sezonu spēlējis "VEF Rīga" sastāvā. Pa divām sezonām centra spēlētājs pavadījis "Liepājas Lauvas" un "Valmiera/Ordo" komandā. Ārzemju pieraksts Blaua biogrāvijā ir Igaunijas "Valga", Lietuvas "Pieno Žvaigždes" un Polijas "Energa Czarni".

Jau rītdien 17:00 "Betsafe/Liepāja" savā laukumā uzņems LBL līdervienību "Ventspili".

Izmantotie resursi:
Olybet Latvijas Basketbola līga | Latvijas...

     [+] [-]

, 2018-02-02 18:06, pirms 6 gadiem
Visur pienâk pa kâdam normâlam spêlétâjam, tikai Valmierai 3 veči un puikas. Plin!

     [+] [-]

, 2018-02-02 19:04, pirms 6 gadiem
Precīzi! Un tad kāds gaida no tāda komplekta uzvaras pret komandām, kuras sezonas sākuma varbūt pat bija puslīdz tādā pašā nekomplektā, bet tagad jau visas, izņemot LU, ir nopietni pastiprinājušas sastāvus ar sakarīgiem večiem. Toties Valmierā spiež pēdējo sulu no trim līderiem ārā un ved no Rīgas basketbolistiem ārėji līdzīgus izstrādājumus papildinājumam...

     [+] [-]

, 2018-02-02 19:24, pirms 6 gadiem
Liepājas atbilde J- pilij, Valmierā vispirms der kādu iesēdināt un lietas uzreiz sakustēsies

     [+] [-]

, 2018-02-02 20:21, pirms 6 gadiem
Nez vai viņs paliks līdz sezonas beigām! Nozudīs līdz parādīsies iespëja! Un tas liepājas komandu tikai sačakarēs-iespēlēs, liepājai panesīsies winning streaks un čalis paņems līgumu citur. Liepāju atstājot pie sasistas siles!!