Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sotniekam 21 minūte graujošā uzvarā pret "Ak Bars", Bārtulis un Karsums nespēlē

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Sotniekam 21 minūte graujošā uzvarā pret "Ak Bars", Bārtulis un Karsums nespēlē
Kristaps Sotnieks
Foto: hclada.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā veiksmīgu maču aizvadīja latviešu speciālista Arta Ābola un spēlētāju Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kas savā laukumā ar 4:0 pieveica vienu no Austrumu konferences līdervienībām Kazaņas "Ak Bars".

“Lada”, kas Austrumos pirms šīs cīņas ieņēma pirmspēdējo vietu un par iekļūšanu “play off” vairs necīnās, lieliski aizvadīja pirmo trešdaļu, gūstot trīs bezatbildes vārtus. Komandas vēl nebija nospēlējušas pat pusotru minūti, bet “Lada” pēc Andreja Ivanova un Antona Šēnfelda metieniem jau atradās vadībā ar 2:0. Mača turpinājumā sāncenši cīnījās augstā tempā ar daudzām vārtu gūšanas iespējām, taču līdz pārtraukumam tika gūti vēl tikai vieni vārti un atkal kapitulēja “Ak Bars” vārtsargs Emils Garipovs, kad divas sekundes pirms beigu signāla precīzs bija Ņikita Filatovs, panākot 3:0.

Neskatoties uz visiem Kazaņas kluba centieniem lauzt mača gaitu, Toljati vienība, pateicoties disciplinētajai spēlei aizsardzībā, iegūto pārsvaru nosargāja līdz mača beigām, bet sekundi pirms beigu signāla Georgijs Belousovs ar metienu tukšajos vārtos uzstādīja galarezultātu 4:0 “Lada” labā.

Kristaps Sotnieks spēlēja “Lada” pirmajā maiņā, laukumā pavadīja 21 minūti un 20 sekundes (otrais radītājs komandā), bloķēja vienu pretinieku metienu un nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, un lietderības koeficientu +2. Kopā Sotniekam šosezon ir 12 (6+6) punkti. “Lada” vārtus sargāja Iļja Ježovs, bet latvietis Edgars Masaļskis nebija iekļauts pieteikumā.

“Admiral” zaudē bez Bārtuļa

Svarīgu maču cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs aizvadīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Vladivostokas klubs „Admiral”, kas šodienas pretinieku, devītajā vietā esošo Novosibirskas “Sibir”, apsteidza par trim punktiem. Spert soli “play off” virzienā Vladivostokas vienībai neizdevās un izbraukumā nācās atzīt sāncenšu pārākumu ar 1:5. Bārtulis mačā nepiedalījās.

Maskavas "Dynamo" bez savainotā Mārtiņa Karsuma ierindā Bratislavā ar 2:1 pieveica vietējo "Slovan", abus vārtus gūstot pirmajā trešdaļā.

Savukārt Jaroslavļas "Lokomotiv" izbraukumā ar 7:4 uzvarēja Zagrebas "Medvescak". Vēl Austrumu konferencē Habarovskas “Amur”, gūstot vienīgos vārtus trešajā trešdaļā, ar 1:0 pieveica pastarīti Novokuzņeckas “Metallurg”. Omskas “Avangard” savu skatītāju priekšā ar 3:1 guva virsroku pār Pekinas “Kunlun Red Star”.

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  -2 [+] [-]

, 2017-02-02 21:15, pirms 7 gadiem
4:0 graujosha. Hmm! Tagad zinaashu! Kaa jaa Saul buutu floorbolaa Latvija : Ukraina 31:1?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-02 22:39, pirms 7 gadiem
Slīpais rakstīja: 4:0 graujosha. Hmm! Tagad zinaashu! Kaa jaa Saul buutu floorbolaa Latvija : Ukraina 31:1?
Tu vel Hokeju ar basketbolu salīdzini !!!

     [+] [-]

, 2017-02-03 10:26, pirms 7 gadiem
Re, re, Bārtulis jau saguris, kur nu vēl pavasarī izlasē spēlēt...