Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičs beidzot trāpa tālmetienu Dalasas uzvarā, Bruklinai neveiksme

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Dončičs beidzot trāpa tālmetienu Dalasas uzvarā, Bruklinai neveiksme
Luka Dončičs un Dvaits Pauels
foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/scanpix.ee

Nacionālās basketbola asociācijā (NBA) šonakt notika spēles visām latviešu pārstāvētajām komandām. Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks" mazrezultatīvā spēlē ar 93:83 savā laukumā pieveica Miami "Heat", kamēr Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets" piedzīvoja sagrāvi ar 96:114 piekāpjoties Atlantas "Hawks".

Kristaps Porziņģis turpina tuvoties savai atgriešanās spēlei, taču šoreiz vēl nespēlēja.

Maiami "Heat" sastāvā pēc divu spēļu izlaišanas atgriezās Džimijs Batlers. Spēli abas komandas iesāka Jaungada dienai cienīgi - pirmajās sešās minūtēs kopā gūstot tikai desmit punktus, aizmetot garām visus deviņus tālmetienus. Pirmie pamodās Dalasas "Mavericks", veicot 8:0 izrāvienu, pirmo ceturtdaļu pabeidzot vadībā ar 20:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā turpinājās mazrezultatīvs un kļūdām bagāts basketbols, nelielu vadību saglabājot Dalasai. Ceturdaļas beigās "Mavs" beidzot atvērās, veicot 13:2 izrāvienu, kura laikā Luka Dončičs beidzot trāpīja tālmetienu. Tas viņam bija pirmais tālmetiens kopš Ziemassvētku spēles pret "Lakers", sezonā līdz šim trāpot vien divus no 21 tālmetiena. Puslaiku "Mavericks" pabeidza atrodoties 46:31 vadībā, tiesa, Dončičs jau pēc puslaika beigu signāla saņēma tehnisko piezīmi. Maiami "Heat" pirmajā puslaikā aizmeta garām visus 14 tālmetienus, kopumā trāpot tikai deviņus no 36 metieniem no spēles.

Trešo ceturtdaļu ar kārtējo izrāvienu iesāka Dalasa, izvirzoties vadībā jau ar 22 punktiem - 56:34. Pēc minūtes pārtraukuma Dankans Robinsons beidzot pārtrauca Maiami sausuma periodu, trāpot tālmetienu. "Heat" spēja trāpīt četrus no sešiem tālmetieniem trešajā ceturtdaļā, taču pietuvoties spēja tikai līdz - 17. Vēl vairāk - Dončičs ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā trāpīja savu klasisko stepback tālmetienu, saglabājot 20 punktu vadību - 73:53.

Pēdejo ceturksni ar četriem punktiem iesāka Dalasas aizsargi Trejs Bērks un Džeilens Brunsons.Tomēr "Heat" nepadevās - 16:4 izrāviens, un piecas minūtes līdz spēles beigām Maiami bija atpakaļ spēlē - 69:81. Tuvāk NBA finālisti vairs netika, Dalasai izcīnot samērā pārliecinošu uzvaru mazrezultatīvā spēlē ar 93:83.

Rezultatīvākais "Mavericks" rindās bija Luka Dončičs, kurš pirmo reizi sezonā savāca "double-double", gūstot 27 punktus un savācot 15 atlēcošās bumbas. Timam Hārdevejam Junioram 18 punkti, kamēr "Heat" rindās rezultatīvākais bija Bams Adebajo ar 19 punktiem un 11 bumbām zem groziem. Maiami trāpīja vien 7 no 33 tālmetieniem, "Heat" līderim Džimijam Batleram gūstot tikai divus punktus, netrāpot nevienu metienu no spēles.

Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets" tikmēr otro reizi trijās dienas aizvadīja maču savā laukumā pret Atlantas "Hawks". Ja iepriekšējā spēlē komandas kopā guva 286 punktus, tad šoreiz ar tādu rezultativitāti komandas neizcēlās. Jau no pirmajām minūtēm nelielā vadībā atradās "Hawks'', kamēr "Nets" komandai problēmas bija gan uzbrukumā, kur pirmajā ceturtdaļā tika gūti ''tikai'' 23 punkti ar 40% precizitāti, pie tam aizmesti garām visi deviņi tālmetieni, gan aizsardzībā, kur vairākas reizes soda laukuma tuvumā pilnīgi nepiesegti palika Trejs Jangs un Kevins Huerters. Pēc pirmās ceturtdaļas "Hawks" atradās vadībā ar 29:23.

Otrās ceturtdaļas sākumā Klints Kapela ar danku jau panāca +16 Atlantai. Brīdi vēlāk Kevins Durents beidzot atklāja Bruklinas rēķinu no tālās distances, tomēr "Hawks" turpināja izskatīties pārliecinoši, bieži tiekot pie pilnīgi brīviem metieniem. Puslaiku ar precīzu metienu pabeidza Kairijs Īrvings - 61:52 Atlantai.

Otro puslaiku Īrvings sāka ar astoņiem gūtiem punktiem četros metienos - pirmajā puslaikā Ērvingam 3/13. Tāpat tālmetienu trāpīja Džo Hariss, samazinot starpību līdz sešiem punktiem. Atlanta atbildēja vareni, apšaudot Bruklinu ar tālmetieniem no visām pozīcijām, panākot jau +19. Ceturtdaļu noslēdza Teišāna Prinsa tālmetiens, starpību samazinot tikai nedaudz - 73:89.

Ceturtajā ceturtdaļā starpība vairākkārt starpība sasniedza arī 20 punktu atzīmei, kamēr "Nets" tuvāk par 13 punktiem netika, uzvarētājam esot zināmam jau vairākas minūtes pirms mača beigām. Pēdējās trīs minūtēs laukumā tika uzlaists arī Kurucs, kurš atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu aizsardzībā un vienu neprecīzu tālmetienu.

Uzvarētājiem visi sākumsastāva spēlētāji guva vismaz 12 punktus, rezultatīvākajam esot otrgadniekam Deandrē Hanteram, kurš guva 23 punktus, kamēr "Hawks" līderim Jangam 21 punkts un septiņas piespēles. "Nets" rindās līmenī bija Durents ar 28 punktiem, kamēr Kairijam Ērvingam 18 punkti un 11 bumbas, tiesa, arī 6/21 metienos no spēles.

Nākamās spēles Porziņģa un Kuruca pārstāvētās komandas aizvadīs pirmdien, Dalasai izbraukumā tiekoties ar Čikāgas "Bulls", kamēr Bruklinā gaidāms divu latviešu duelis - "Nets" tiksies ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

     [+] [-]

, 2021-01-02 07:10, pirms 3 gadiem
Dalasai veiksme, Bruklinai neveiksme!
Es domāju gaišās formas nes Veiksmi Dalasai, zaļās ir smukas bet parāk spozas, traucē spelet!

     [+] [-]

, 2021-01-02 07:16, pirms 3 gadiem
Izslēdza Batleru un Herro labi, tas nesa veiksmi!

     [+] [-]

, 2021-01-02 08:38, pirms 3 gadiem
Ātrāk KP atpakaļ,jo Powela pienesums komandai pat uzbrukumā ir zem nulles..Uzbrukumā viņu var vispār nesegt,un kad sāk feikot metienu aizsargi var sākt smieties,jo zin ka garām vairs neies..

     [+] [-]

, 2021-01-02 09:29, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ātrāk KP atpakaļ,jo Powela pienesums komandai pat uzbrukumā ir zem nulles..Uzbrukumā viņu var vispār nesegt,un kad sāk feikot metienu aizsargi var sākt smieties,jo zin ka garām vairs neies..
Kaut kur twiterī bija komentārs, ka Kārlails laikam guļ ar Powelu, savādāk viņa minūtes nevar izskaidrot

  +1 [+] [-]

, 2021-01-02 09:33, pirms 3 gadiem
Neaizmirstiet ka Powell bija pārauta ahileja cīpsla. KP pagājušosezon dēvām ilgu laiku lai spētu atkal normāli spēlēt. Sākumā bija diezgan drausmīgi, bet pēc laika bija vecais labais KP. 4-5 spēles un Powell jau zem autobusa metam? Nav loģiski.

     [+] [-]

, 2021-01-02 09:34, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ātrāk KP atpakaļ,jo Powela pienesums komandai pat uzbrukumā ir zem nulles..Uzbrukumā viņu var vispār nesegt,un kad sāk feikot metienu aizsargi var sākt smieties,jo zin ka garām vairs neies..
Jā,tas nav tas Pouels,kurš pirms traumas.Un labi vien ir

     [+] [-]

, 2021-01-02 09:47, pirms 3 gadiem
Nu Luka beidzot nospēlēja kādus 70 % no jaudas. Miami šoreiz švaki, 0 no 14 trīnīšiem pirmajā pusē vispār super ar snaiperi Robinsonu ierindā! Miami jocīgs tas šīgada drafts Ačiuva - potenciāls laikam ir, bet 21 gads?? Izskatās uz 31 gadu.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-02 10:20, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Dalasai veiksme, Bruklinai neveiksme!
Es domāju gaišās formas nes Veiksmi Dalasai, zaļās ir smukas bet parāk spozas, traucē spelet!
zaljas vinjiem ir vienk pretigi izstas itka kada govs lidojusi garam un uzlikusi kluci baltas gan zashibis izskatas

     [+] [-]

, 2021-01-02 10:22, pirms 3 gadiem
Sanchezzs rakstīja: Neaizmirstiet ka Powell bija pārauta ahileja cīpsla. KP pagājušosezon dēvām ilgu laiku lai spētu atkal normāli spēlēt. Sākumā bija diezgan drausmīgi, bet pēc laika bija vecais labais KP. 4-5 spēles un Powell jau zem autobusa metam? Nav loģiski.
kp aizgaja tani bridi kad powell notraumejas un vareja sakt spelet sava pozicija nevis tupa ganities tikai uz trulja

     [+] [-]

, 2021-01-02 12:04, pirms 3 gadiem
Dončičs tālmetienu trāpa, tiešām? Autor?

     [+] [-]

, 2021-01-02 14:00, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Dončičs tālmetienu trāpa, tiešām? Autor?
Autors neko nepareizu neuzrakstīja. Rakstā arī paskaidroja virsrakstu. Lasītu rakstu vai vienkārši zinātu kko vairāk, zinātu, ka 2 spēles no vietas trīņos bija 0:5. Priekš līdera un punktu mašīnas, tiešām beidzot.

     [+] [-]

, 2021-01-02 15:56, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ātrāk KP atpakaļ,jo Powela pienesums komandai pat uzbrukumā ir zem nulles..Uzbrukumā viņu var vispār nesegt,un kad sāk feikot metienu aizsargi var sākt smieties,jo zin ka garām vairs neies..
Pauels bija labs uzbrukumos 2 pret 2, iespējams, ka viņam ir vēl vairākas labas īpašības, attieksme u.t.t. Bet viņa kāju darbība aizsardzībā jau pirms traumas neizskatījās labi. Un šādam spēlētājam esot laukumā kopā ar Luku, uz adekvātu komandas aizsardzību cerēt ir grūti...

     [+] [-]

, 2021-01-02 15:59, pirms 3 gadiem
Luka ir labs. Otrajaa ceturtdallaa ar skaistu kaaju darbiibu zem groza izdancinaaja Bimbambolu tik skaisti, ka to vareetu ikvienam mazajam raadiit un raadiit