Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rezultatīvais Kučerovs atzīts par decembra labāko spēlētāju NHL

Agris Suveizda

Rezultatīvais Kučerovs atzīts par decembra labāko spēlētāju NHL
Ņikita Kučerovs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--NHL. Nacionālās hokeja līgas (NHL) līdervienības Tampabejas "Lightning" krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs atzīts par NHL decembra mēneša spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji. Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Kalgari "Flames" amerikāņu uzbrucējam Džonijam Gudro, bet par trešo labāko atzīts Edmontonas "Oilers" vienības kanādiešu uzbrucējs Konors Makdeivids.

Kučerovs decembrī 14 spēlēs veica 21 rezultatīvu piespēli, kas bija labākais rādītājs līgā, un guva deviņus vārtus. Vidēji mačā viņš guva 2,14 punktus, kamēr "Lightning" izcīnīja 13 uzvaras, aizvadot labāko mēnesi komandas vēsturē. Kučerovs ir pirmais NHL hokejists kopš 2001.gada marta, kurš vienā mēnesī guvis vismaz 30 punktus - pirms nepilniem 18 gadiem to iespēja čehs Jaromīrs Jāgrs. Kučerovs pie punktiem netika tikai vienā no 14 spēlēm, ar rezultativitāti izceļoties 11 mačos pēc kārtas. Savu rezultatīvāko spēli viņš aizvadīja pret "Oilers" vienību, gūstot vienus vārtus un veicot četras rezultatīvas piespēles.25 gadus vecais Kučerovs šajā sezonā 40 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 46 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais spēlētājs līgā. Tāpat viņš ir otrais vairākumā gūtajos punktos (8+15), decembrī šajā rādītājā iekrājot desmit punktus (4+6).

Savukārt Gudro 14 mačos guva 11 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, būdams otrs rezultatīvākais aiz Kučerova. Amerikānis pie punktiem tika desmit no 14 cīņās, deviņās iekrādams vismaz divus punktus katrā. 25 gadus vecais Gudro decembrī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +15, kas bija dalīts trešais labākais rādītājs NHL. Viņš šosezon 40 spēlēs guvis 21 vārtus un veicis 34 rezultatīvas piespēles, kas ražīgāko spēlētāju sarakstā dod piekto vietu. Gudro kļuvis par pirmo "Flames" hokejistu, kurš kopš 1992./1993.gada sezonas pirmajās 40 spēlēs iekrājis vismaz 55 punktus.

Tikmēr Makdeivids 13 spēlēs guva astoņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, kas bija trešais labākais rādītājs līgā. Punktus viņš guva 12 no 13 spēlēm, četros mačos pēc kārtas iekrādams vismaz divus punktus katrā. 21 gadu vecais Makdeivids decembrī kļuva par devīto NHL spēlētāju, kurš pirms 22 gadu dzimšanas dienas sasniedzis 300 punktu robežu un par sesto hokejistu, kurš šādā laika periodā iekrājis vismaz 200 piespēļu. Makdeivids šajā sezonā 38 spēlēs guvis 21 vārtus un veicis 37 rezultatīvas piespēles, kas viņam līgas ražīgāko spēlētāju listē dod ceturto vietu. Kopš savas debijas NHL, 2015./2016.gada sezonas, Makdeivids vidēji mačā guvis 1,27 punktus, kas šajā nogrieznī ir labākais rādītājs līgā.

Savukārt par līgas labāko debitantu atzīts Vankūveras "Canucks" zviedru uzbrucējs Elīass Petešons, kurš 14 spēlēs guva sešus vārtus, veica 11 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +8, kas decembrī bija labākais rezultāts starp NHL pirmgadniekiem. 20 gadus vecais Petešons par NHL labāko debitantu tika atzīts arī oktobra mēnesī.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-01-03 09:07, pirms 5 gadiem
Kaimiņi rullē