Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kādēļ VEF un "Ventspils" dueļos bija nesportiskās piezīmes? Skaidro tiesneši

Agris Suveizda

Kādēļ VEF un "Ventspils" dueļos bija nesportiskās piezīmes? Skaidro tiesneši
Ērons Džonsons un Oskars Lucis. Foto: BK "Ventspils"

Latvijas Basketbola savienības Tiesnešu komisijas vadītājs Arnis Ozols oficiālā paziņojumā izskaidrojis četras strīdīgas epizodes no iepriekšējām spēlēm Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā.

Lai palīdzētu labāk izprast tiesnešu lēmumus un uzlabotu informācijas apriti starp visiem basketbola procesa dalībniekiem turpmāk reizi mēnesī plānojam publiskot LBS Tiesnešu komisijas oficiālu skaidrojumu par interesantām situācijām pašmāju basketbola līgu spēlēs. Rīkosimies sistemātiski – izskaidrojot noteikumu būtību un parādot praktiskus piemērus no izvēlētām spēlēm ar nosaukumu “Grūtie lēmumi”. Informācija regulāri tiks publicēta basket.lv, lielākajos par sportu rakstošajos medijos un Tiesnešu komisijas sociālo tīklu vietnes Facebook profilā.

Ar katru gadu basketbols kļūst aizvien ātrāks, fiziskāks un sarežģītāks. Tas attiecas arī uz tiesnešu darbu un dažādu pārkāpumu traktējumu. Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) ik gadu sniedz dažādas basketbola noteikumu interpretācijas jeb skaidrojumus. Ar jaunākajām interpretācijām ir iespējams iepazīties portālos fiba.basketball un https://basket.lv/lbs/noteikumi. Par šo interpretāciju ieviešanu un konsekventu ievērošanu Latvijā ir atbildīga Tiesnešu komisija un nacionālie FIBA instruktori, kas to nodrošina gan rīkojot seminārus, gan veicot individuālo izskaidrošanas darbu ar tiesnešiem.

Latvijā esam priviliģētā stāvoklī, jo Tiesnešu komisijas darbā un tiesnešu attīstībā aktīvi piedalās visi FIBA tiesneši, kas informāciju saņem no pirmavota un ir starptautiski ļoti pieprasīti. Tā piemēram, Oļegs Latiševs ir tiesājis divās olimpiskajās spēlēs un septiņos Eirolīgas "Final Four". Mārtiņš Kozlovskis šogad tiesāja FIBA sieviešu Eirolīgas finālu, FIBA Čempionu līgas finālu, U17 Pasaules čempionāta finālspēli un U20 Eiropas čempionāta finālspēli. Gatis Saliņš un Kristaps Konstantinovs tiesā FIBA Čempionu līgā. Andris Aunkrogers, Mārtiņš Kozlovskis un Oskars Lucis šogad ir apkalpojuši pilnīgi visas Čempionu līgas kārtas un piedalījās vadošo tiesnešu seminārā Omānā, ko vadīja FIBA tiesnešu šefs Karls Jungebrands.

Nesportiskā piezīme
Kā pirmo no tēmām esam izvēlējušies apskatīt nesportiskās piezīmes, kas līdz ar noteikumu izmaiņām izraisīja salīdzinoši skaļu rezonansi gan pasaulē, gan Latvijā. Kāpēc nesportisko piezīmju mūsdienās ir vairāk? FIBA sākot ar 2017.gada oktobri konkrēti un strikti definēja nesportiskās piezīmes kritērijus, lai aizsargātu spēles dinamiku, ritmu un ātrumu, kā arī samazinātu apzināto jeb tā saucamo “taktisko” pārkāpumu skaitu, kas pēdējā laikā bija ļoti plaši izmantoti daudzu komandu arsenālā, negatīvi ietekmējot spēles tempu. Šie kritēriji tika izveidoti lai konkrētāk definētu jebkuru aizsarga nesportisku darbību spēles laikā. Visbiežāk tas bija novērojams ātrajos uzbrukumos un spēles beigās, kad lielākā daļa pārkāpumu savā būtībā bija nesportiski un parastās piezīmes vairums situācijās deva lielas priekšrocības aizsargiem, kuri rīkojās nesportiski. Savukārt uzbrucēji, šādi tika nostādīti nelabvēlīgā situācijā.

Nesportiskās piezīmes kritēriji?
Ir definēti pieci kritēriji, kas tiesnešiem palīdz izvērtēt kontakta būtību un pieņemt lēmumu spēles laikā.

1.kritērijs: ja spēlētājs necenšas spēlēt uz bumbu un notiek kontakts, jāfiksē nesportiskā piezīme neatkarīgi no spēles rezultāta un darbības norises laika (spēles sākumā vai beigās).

2.kritērijs: ja spēlētājs cenšas spēlēt bumbā, bet kontakts ir pārmērīgi stingrs (rupjš), jāfiksē nesportiskā piezīme neatkarīgi no spēles rezultāta un darbības norises laika (piemēram, elkoņu vēzēšana vai spēcīgs ar jebkuru ķermeņa daļu).

3.kritērijs: ja aizsargs veic nevajadzīgu kontaktu ar mērķi apturēt pretinieku komandas ātro uzbrukumu, jāfiksē nesportiskā piezīme, kaut arī starp uzbrucēju un grozu ir vēl citi aizsargi. Šis kritērijs ir spēkā līdz brīdim, kad uzbrucējs uzsāk metiena kustību (fāzi uz grozu).

4.kritērijs: ja, mēģinot apturēt ātro uzbrukumu, aizsardzības spēlētājs izraisa kontaktu ar pretinieku komandas spēlētāju no aizmugures vai sāniem un ja starp šo spēlētāju un aizsardzības komandas grozu nav neviena cita aizsardzības komandas spēlētāja, jāfiksē nesportiskā piezīme. Līdzīgi kā iepriekš, šis kritērijs ir spēkā līdz brīdim, kad uzbrucējs uzsāk metiena kustību (fāzi uz grozu).

5.kritērijs: ja aizsargs pārkāpj noteikumus spēles vai pagarinājuma pēdējās divās minūtēs, kad bumba ir iemetiena izpildītāja rīcībā, jāfiksē nesportiskā piezīme. Šis kritērijs ir spēkā līdz brīdim, kad bumba vēl nav atstājusi iemetiena izpildītāja rokas (spēles laiks nav pagājis uz priekšu). Ja kontakts no aizsarga puses notiek brīdī, kad bumba ir atstājusi iemetiena izpildītāja rokas, nav jāfiksē nesportiskā piezīme, kaut arī spēles laiks nav pagājis uz priekšu.

Grūtais lēmums #1. BK “VENTSPILS” – “VEF RĪGA”: NESPORTISKĀ PIEZĪME

Astoņas sekundes pirms spēles beigām BK “Ventspils” spēlētājs #1 ar bumbu rokās uzsāk kustību groza virzienā, bet “VEF Rīga” spēlētājs no aizmugures veic kontaktu, cenšoties apturēt spēles laiku (“VEF Rīga” tajā brīdī ir tikai divas komandu piezīmes). Atbildīgais tiesnesis fiksēja parasto noteikumu pārkāpumu, bet, ņemot vērā šaubas - aizsargs centās spēlēt bumbā vai tomēr ne –, tika izmantotas IRS (video atkārtojuma sistēma) iespējas. Atbilstoši noteikumiem, video skatījās spēles vecākais tiesnesis kopā ar tiesnesi, kas bija iesaistīts konkrētajā situācijā. Tiesneši lēmumu mainīja uz nesportisko piezīmi.

LBS TK oficiālais viedoklis: pareizs tiesnešu lēmums. BK “Ventspils” spēlētājs ir ticis garām “VEF Rīga” spēlētājam, kurš pēc tam ar labo roku, apķerot uzbrucēju no aizmugures, cenšas apstādināt uzbrucēju gājienā uz grozu. Atbilstoši basketbola noteikumiem un jaunajām interpretācijām (noteikuma punkts 37.1), tā ir nesportiskā piezīme, jo aizsargs nemēģināja spēlēt tieši uz bumbu. Tiek piemērots nesportiskās piezīmes kritērijs Nr. 1.

Grūtais lēmums #2. “VEF RĪGA” – BK “VENTSPILS”: nesportiskā piezīme

“VEF Rīga” komanda ievada bumbu spēlē, sākot uzbrukumu no savas zonas. BK “Ventspils” spēlētājs #9 mēģina apturēt VEF spēlētāja #5 virzību izdarot pārkāpumu no mugurpuses, ar vienu roku apķerot uzbrucēju, ar otru sitot pa uzbrucēja plecu. Tiesneši fiksē parastu piezīmi, tomēr, tā kā aizsargs nespēlēja bumbā, atbilstoši noteikumiem uzreiz pārkvalificē parasto piezīmi uz nesportisku piezīmi. Lai pārliecinātos, vai lēmums pieņemts pareizi, atbilstoši noteikumiem tiek izmantots IRS (video atkārtojuma sistēma), un pēc tās izmantošanas, tiek atstāts spēkā lēmums – nesportiskā piezīme.

LBS TK oficiālais viedoklis: pareizs tiesnešu lēmums. Tiek ievērota procedūra un šaubu gadījumā izmantots IRS. Tiek piemērots nesportiskās piezīmes kritērijs Nr. 1

Grūtais lēmums #3. “Latvijas Universitāte” – Valmiera Glass/ VIA: NESPORTISKĀ PIEZĪME

LU komanda ievada bumbu spēlē, uzsākot uzbrukumu no savas zonas. Valmieras spēlētājs #3 mēģina apturēt LU #12 virzību izdarot pārkāpumu no mugurpuses, ķerot uzbrucēju no sāniem. Tiesneši fiksē parastu piezīmi Valmieras #3.

LBS TK oficiālais viedoklis: kļūdains tiesnešu lēmums, jo aizsargs nespēlēja bumbā pārkāpums no mugurpuses, tāpēc jāfiksē nesportiskā piezīme (kritērijs Nr.1). Diemžēl šajā spēlē nevarēja izmantot IRS un tiesnešiem nebija iespēju pārbaudīt lēmuma pareizību.

Grūtais lēmums #4. BK “Ventspils” – “VEF Rīga”: parastā piezīme

Ventspils komanda ievada bumbu spēlē uzbrukuma zonā un uzsāk kustību groza virzienā. To ar pārkāpumu kavē “VEF Rīga” #0, spēlējot uzbrucēja Ventspils #1 kontrolē esošajā bumbā.

LBS TK oficiālais viedoklis: tiesneši pareizi fiksē parasto piezīmi “VEF Rīga” #0.

Basketbola tiesnešu komisija darbojas saskaņā ar Latvijas Baskebola savienības statūtiem un ir atbildīga par basketbola tiesnešu, komisāru un galdiņa tiesnešu apmācības programmu sagatavošanu, attīstību un darbības uzlabošanu. Tiesnešu komisijas sastāvs: Arnis Ozols (vadītājs), Andris Aunkrogers, Ingus Baumanis, Juris Kokainis, Kristaps Konstantinovs, Oskars Lucis, Gatis Saliņš, Oļegs Latiševs, Ilze Gūtmane, Mārtiņš Kozlovskis

Informāciju sagatavoja:
Arnis Ozols,
TK vadītājs

1 2 3 82 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2019-01-02 21:46, pirms 5 gadiem
Lieliski, LBS visiem demagogiem visu izskaidroja vienkāršiem vārdiem:
Epizode #4 - spēlēja bumbā - parastā piezīme.
Epizode #1 - necentās spēlēt uz bumbu - nesportiskā piezīme.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2019-01-02 21:56, pirms 5 gadiem
Cien.tiesneši.Ká sportá , tá dzîvè ir táds jèdziens -likuma burts un likuma gars.Tikai tas kłùs par gudru tiesnesi kurš spès vienádás situácijás,bet dažádos apstákłos piemèrot vai nu likuma burtu vai garu.Šajâ gadîjumá bija jápiemèro nevis burts,bet likuma gars-spélè,kuru mès mîlam un kuru izšKira tiesnesis pédéjás sekundès,liedzot spèlètájiem papildlaiká noteikt spècîgáko,bet skatîtájiem atñéma papildus emocijas papildlaiká.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-01-02 21:58, pirms 5 gadiem
Never tá bût,ka basketbola spélè galvenie varoñi ir tiesneśi

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:08, pirms 5 gadiem
host22 rakstīja: Lieliski, LBS visiem demagogiem visu izskaidroja vienkāršiem vārdiem:
Epizode #4 - spēlēja bumbā - parastā piezīme.
Epizode #1 - necentās spēlēt uz bumbu - nesportiskā piezīme.
Apsveicu, Tu esi visu palaidis garām, jo runa nebija par to vai bija tur sods, bet gan par to, vai tādi ir jādod pēdejās pāris minūtes, tā bojājot spēli. Un tur parādās mazais tiesnešu IQ, jo netiek lasīta spēle, bet gan tiek tiesāts pēc burta, kas ilgtermiņā nozīmē daudz lielāku tiesnešu lēmumu ietekmi uz spēli.

  -4 [+] [-]

, 2019-01-02 22:13, pirms 5 gadiem
Nez kāpēc mani tas nepārsteidz 😀 LBS apstiprina, ka tiesnešu lēmums bija pareizs 😀 mani gan kaut kā interesē šis termins - nebija spēle uz bumbu, un bija spēle uz bumbu. Tad nu kungi, ja jau mēs tā traktējam, tad katra uzbrukuma piezīme ir jātraktē kā nesportiska, nepareizs aizsegs, pretinieka notriekšana. Vai piezīme starp garajiem zem groza par vietas ieņemšanu, tās visas ir piezīmes kur bumba nereti nav pat tuvumā. Tad kungi , izskaidrojiet, kāpēc tur netiek fiksētas nesportiskās. Aa ak tomēr, tur izrādās likuma burtu interpretē nedaudz citādāk, bet šajā epizodē 3 sek pirms beigām, nez kāpēc, atkal tikai izpildītas robotiskās likuma burta prasības. Nožēlojami, ka vēl kaut ko raksta.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-02 22:25, pirms 5 gadiem
nesportiskā piezīme neatkarīgi no spēles rezultāta un darbības norises laika (spēles sākumā vai beigās).
Tiesnešiem jāievēro noteikumi, ja tie vēlas darīt šo darbu. Ja tie sāks filozofēt par ''garu", tad ilgi vairs netiesās. Vienam būs viens gars, citam savādāks, un tad jums tiesnešu kritikai leksika būs nepietiekami bagāta.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:28, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: nesportiskā piezīme neatkarīgi no spēles rezultāta un darbības norises laika (spēles sākumā vai beigās).
Tiesnešiem jāievēro noteikumi, ja tie vēlas darīt šo darbu. Ja tie sāks filozofēt par ''garu", tad ilgi vairs netiesās. Vienam būs viens gars, citam savādāks, un tad jums tiesnešu kritikai leksika būs nepietiekami bagāta.
Tātad basketbolu neskaties, ja? Tiesneši "lasa" spēli un tā attiecīgi pielāgojas. Nereti spēles beigās atļauj vairāk kā ierasts. Spilgts piemērs ir spēlētāj iar četrām piezīmēm. Viņiem nereti piedos mazos sodus, ko svilptu speles sākumā. Jā, tie lēmumi reizēm izraisa diskusijas, bet kopumā tie maz iespaido spēles gaitu.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:36, pirms 5 gadiem
tieši iekšējā pārliecība iezīmē tās robežas, kas palīdz noteikt vain, nevainīgumu un to, kas ir taisnīgi noteiktā situācijā. Šī sajūta nav un nevar būt ierakstīta nevienā normatīvā aktā. Ja nav šīs iekšējās sajūtas mēs nonākam situācijā, kur normatīvisms ņem virsroku pār likuma garu un jēgu. Šādā sistēmā ir iespējams runāt par komatiem, garumzīmēm un locījumiem, nevis par likuma garu un tiesību pamatprincipiem. Šāda sistēma pārkāpumus dala reālos un formālos. Šādā sistēmā pēc būtības nav iespējams taisnīgums, bet paveras visplašākās iespējas sofistikai.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:38, pirms 5 gadiem
Muļķīt, nevis neskatos, bet spēlēju vairāk kā 40 gadus. Atļaušos uzskatīt, ka no ši sporta veida sajēdzu krietni vairāk par Tevi. Ir noteikumi, kas jāievēro gan soģim gan spēlētājam, tad arī nebūs nekādu pārpratumu ar dažādiem epizožu traktējumiem no dažādu tiesnešu puses. Un tas ir tieši tas, kas visvairāk izbesī gan spēlētāju, gan skatītāju. Pieredzējis spēlētājs pratīs pielāgoties tiesāšanai, jaunāks ne, un skatītāji tad, ko? Iegūs, Tavuprāt?

  -2 [+] [-]

, 2019-01-02 22:38, pirms 5 gadiem
Ceru eerms saprati par ko ir runa...

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:43, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: Muļķīt, nevis neskatos, bet spēlēju vairāk kā 40 gadus. Atļaušos uzskatīt, ka no ši sporta veida sajēdzu krietni vairāk par Tevi. Ir noteikumi, kas jāievēro gan soģim gan spēlētājam, tad arī nebūs nekādu pārpratumu ar dažādiem epizožu traktējumiem no dažādu tiesnešu puses. Un tas ir tieši tas, kas visvairāk izbesī gan spēlētāju, gan skatītāju. Pieredzējis spēlētājs pratīs pielāgoties tiesāšanai, jaunāks ne, un skatītāji tad, ko? Iegūs, Tavuprāt?
Vari neatļauties, jo tavs rakstītais iet pretrunā ar soģu veikto. Un pašlaik tieši skatītājus tracina tiesāšana pēc burta. Tā tiesājot, spēlē ir jābūt neskaitāmām nesportiskām piezīmēm utt.

Nepārproti, visu cieņu, ka spēlē, bet es ļoti labi redzu tiesāšanas manieri Eirolīgā utt. Kur, tādus sodus, lielākoties nesvilpj spēles beigās. Šosezon to pat La Monika ir darījis, kurš ir lielākais video atkārtojumu fans. Ikviens tiesnesis lasa spēli un attiecīgi tiesā. Ir ļoti maz tiesneši, kuri tiesā pēc "burta", tādus bieži vien izsvilpj, jo tie svilpj katru sīkumu, kas padara spēli neskatāmu.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:50, pirms 5 gadiem
Arî šī diskusija šovakar apliecina tikai to,ka viss basketbols ir SPĒLE kurá piedalámies visi tiesneši spèlètáji treneri funkcionári skatîtáji un ja káds no visa uzskaitîtá loka uzskata,ka tá nav spèle,bet tiesneša solokoncerts,tad bûtiski kłûdás

  +6 [+] [-]

, 2019-01-02 22:54, pirms 5 gadiem
Paldies, drosme saņemties un beidzot publiski komunicēt, skaidrot - pozitīvs mūsdienīgs lēmums!

Konkrētās epizodes nevērtēšu, neesmu eksperts.

Cerams būs arī kādas epizodes un atzinumi, ka tiesneši kļūdījušies. Nevar būt, ka 100% visi lēmumi ir pareizi.

Un būtu vērtīgi izskaidrot noteikumus arī spēlētājiem & treneriem - bieži izskatās, ka viņi noteikumus zin vēl sliktāk nekā regulārie skatītāji.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:56, pirms 5 gadiem
kristaps.26 rakstīja: šī bija kāda otrā LBL spēle šosezon kuru redzēju no sākuma līdz beigām , un šis gājiens vēl vairāk mazināja interesi par LBL , varēja tak pievērt acis , un ļaut visu nokārtot pagarinājumā , lai uzvar stiprākais !!! HE HE
Kāds pagarinājums??? Slims??? Vēl 8 sek un bumba Ventspilij! Tā jau nav pēdējā sekunde!!!

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:58, pirms 5 gadiem
Baigais video fans neesmu, bet jātiesā ir pēc noteikumiem. Atrodoties 1,5 m aiz bumbas un grābstoties no aizmugures - tā nav spēle bumbā, vienalga kāds ir rezultāts, un cik kuram ir piezīmes. Tādi ir jaunie kritēriji, patīk tas kādam, vai nē. Āmen.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-02 22:59, pirms 5 gadiem
kungi, tikai nevajag demagoģiju "..Eirolīgā nekad tādu nenosvilptu, nav kļūdu, visi ideāli lasa spēli un tiesā.."

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 22:59, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: Muļķīt, nevis neskatos, bet spēlēju vairāk kā 40 gadus. Atļaušos uzskatīt, ka no ši sporta veida sajēdzu krietni vairāk par Tevi. Ir noteikumi, kas jāievēro gan soģim gan spēlētājam, tad arī nebūs nekādu pārpratumu ar dažādiem epizožu traktējumiem no dažādu tiesnešu puses. Un tas ir tieši tas, kas visvairāk izbesī gan spēlētāju, gan skatītāju. Pieredzējis spēlētājs pratīs pielāgoties tiesāšanai, jaunāks ne, un skatītāji tad, ko? Iegūs, Tavuprāt?
Pareizi, vienkārši melnis nemācēja sodu uzsist! 100% nesportiska...

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 23:00, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: Baigais video fans neesmu, bet jātiesā ir pēc noteikumiem. Atrodoties 1,5 m aiz bumbas un grābstoties no aizmugures - tā nav spēle bumbā, vienalga kāds ir rezultāts, un cik kuram ir piezīmes. Tādi ir jaunie kritēriji, patīk tas kādam, vai nē. Āmen.
Un ne visi tiesneši pēc tiem tiesā. Un tur nebija 1.5 metrs, Pēc tavas loģikas, ikvienu tādu epizodi jātraktē kā nesportisko, tad jautājums, cik nesportisko būtu spēles laikā? Tava vēlēšanās ir tā, cik saprotu, lai spēlētaji nemaz necenšas no aizmugures bumbu izsist, ja?

  -3 [+] [-]

, 2019-01-02 23:00, pirms 5 gadiem
balts rakstīja: Kāds pagarinājums??? Slims??? Vēl 8 sek un bumba Ventspilij! Tā jau nav pēdējā sekunde!!!
6 sek ekspert

  -1 [+] [-]

, 2019-01-02 23:01, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: kungi, tikai nevajag demagoģiju "..Eirolīgā nekad tādu nenosvilptu, nav kļūdu, visi ideāli lasa spēli un tiesā.."
Iemācies, kas ir demagoģija. Manis rakstītais ir tiešs novērojums no Eirolīgas spēlēm, kuras es esmu lielu daudzumu šosezon redzējis.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-02 23:01, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: Baigais video fans neesmu, bet jātiesā ir pēc noteikumiem. Atrodoties 1,5 m aiz bumbas un grābstoties no aizmugures - tā nav spēle bumbā, vienalga kāds ir rezultāts, un cik kuram ir piezīmes. Tādi ir jaunie kritēriji, patīk tas kādam, vai nē. Āmen.
Piemirsi vēl galā uzrakstīt - BKV BKV BKV ! Lai būtu pavisam objektīvi 😀

  -2 [+] [-]

, 2019-01-02 23:05, pirms 5 gadiem
Es no 10 gadiem spēlēju basi, kko tādu pirmo reizi redzu, totāls sūds, parasta piezīme un punkts. Tie, kas saka pretējo, nav normāli. Pietam maigs sods un zem groza garais, cmon, par ko te vispār var būt runa. Kādēļ visur tiesneši ir baltie un nevainīgie jēriņi, arī NBA sāk piegriezties kad brīnumus sāk svilpt. Eirolīgā pēdējos gados vissakarīgākā soģu tiesāšana.

  -4 [+] [-]

, 2019-01-02 23:07, pirms 5 gadiem
Bļāviens, simts reizes spēlēs ir bijušas šādas epizode, kur man ejot uz grozu no muguras uzsit/izsit vai es to izdaru un nekad nav bijusi nesportiskā...

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 23:21, pirms 5 gadiem
čaļi pieredzējušie juristi - padalieties ar piemēriem no pieredzes, kad ceļu policija, VID uc jums ir piemērojuši "likuna garu" nevis konkrēti rakstītās normas?

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 23:22, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Un ne visi tiesneši pēc tiem tiesā. Un tur nebija 1.5 metrs, Pēc tavas loģikas, ikvienu tādu epizodi jātraktē kā nesportisko, tad jautājums, cik nesportisko būtu spēles laikā? Tava vēlēšanās ir tā, cik saprotu, lai spēlētaji nemaz necenšas no aizmugures bumbu izsist, ja?
1. Paskaties video - attālums no aizsarga līdz BUMBAI!
2. No aizmugures bez soda bumbu izsist gandrīz nav iespējams - vismaz ne šajā līmenī, ja prot driblēt. Tikai retos gadijumos, kad uzbrucējs neredz sev aizsargu aiz muguras un nav kustībā (vai ir lēnā kustībā), vai arī aizsargam ir lielāks ātrums. Jebkurā gadijumā, aizsargam ir jābūt cieši aiz muguras, lai vispār teorētiski viņs bumbu varētu aizsniegt. Tādā arī būs parastais sods, vai arī bez soda. Te tam nebija ne tuvu. Tādam ekspertam, kā Tu te no sevis mētā, jāskaidro tik elementāras lietas... :-(

  +2 [+] [-]

, 2019-01-02 23:23, pirms 5 gadiem
Jā, agrāk tā nesvilpa, tagad svilpj. Pierodi.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-02 23:24, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: Jā, agrāk tā nesvilpa, tagad svilpj. Pierodi.
nesvilps tādas, aizmirsti

  +2 [+] [-]

, 2019-01-02 23:27, pirms 5 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Piemirsi vēl galā uzrakstīt - BKV BKV BKV ! Lai būtu pavisam objektīvi 😀
Vēl viens duraks... :-( Nekāda sakara ne ar BKV, ne VEF, ne Valmieru, vai vēl kautko. Gan jau būs epizodes arī uz VEF pusi, nepārdzīvo.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 23:29, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Akls esi? Paskaties brīdi, kad viņš sāka stiepties pēc bumbas, viņš praktiski blakus bija .
Ha-ha-ha... Knapi līdz plecam aizstiepās, nebūtu aizsniedzies, nekas nebūtu bijis bumba vēl metru tālāk

  -4 [+] [-]

, 2019-01-02 23:29, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: čaļi pieredzējušie juristi - padalieties ar piemēriem no pieredzes, kad ceļu policija, VID uc jums ir piemērojuši "likuna garu" nevis konkrēti rakstītās normas?
Man personīgi ceļu policija izvilka no soda. Pērn - bija šipenes jāliek virsū mašīnai un sānāca laiks tikai decembra sākumā aizbraukt pārmontēt, tieši braucot mani noķēra. Policists uzklausīja, ka braucu mainīt un redzēja riepas mana aitiņa aizmugurē, tēpēc noformēja tikai brīdinājumu par runāšanu pa tel. Nebija reāla naudas soda.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-02 23:31, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: nesvilps tādas, aizmirsti
Izstrādāsi jaunus FIBA kritērijus? :-)
1 2 3 82 komentāri