Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Helmanis un "Rytas" Eirokausa "Top 16" sāk ar uzvaru pār Belgradas "Partizan"

Agris Suveizda

Helmanis un "Rytas" Eirokausa "Top 16" sāk ar uzvaru pār Belgradas "Partizan"
Dīdžejs Sīlijs. Foto: eurocupbasketball.com

Sesto panākumu pēc kārtas izcīnījis Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Rytas", kur par trenera asistentu strādā Uvis Helmanis. Lietuvas galvaspilsētas klubs savā laukumā ar 80:74 apspēlēja Belgradas "Partizan".

Viļņas "Rytas" bija vadībā praktiski visu spēli, pirmajā un pēdējā ceturtdaļā sasniedzot arī desmit punktu pārsvaru. Belgradas "Partizan" pēdējā ceturksnī vairākkārt pietuvojās līdz diviem punktiem, tomēr izglābties nespēja. Uzvarētājiem 21 punktu guva Dominiks Satons, bet viesiem 17 punktus iemeta Rade Zagoracs.

Viļņas "Rytas" iepriekšējā posmā ar piecām uzvarām un pieciem zaudējumiem grupā ieņēma ceturto vietu, bet Belgradas "Partizan" ar četriem panākumiem un sešām neveiksmēm savā apakšgrupā bija trešajā pozīcijā. Lietuvas čempionātā "Rytas" ar bilanci 12-4 ierindojas trešajā vietā, bet "Partizan" Adrijas līgā ar 7-6 ir vien piektā.

"Top 16" fāze sākās ar Krievijas klubu dueli, kurā Kazaņas UNICS mājās atspēlēja astoņu punktu deficītu un pārspēja Sanktpēterburgas "Zenit" (68:67). Uzvarētājiem 18 punktus guva Pjerija Henrijs, bet viesiem ar 17 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Džeilens Reinoldss. "Zenit" piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas, zaudējumu sērijai sākoties tieši pret UNICS (74:77 savā laukumā).

"Top 16" posmā 16 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, un divas labākās vienības no katras grupas iekļūs ceturtdaļfinālā.

ULEB Eirokauss, "Top 16", 1. kārta

GSpēleRezultāts
HUNICS – Zenit68:67
ERytas – Partizan80:74
FLokomotiv – ASVEL65:67
HCedevita – Andorra81:87
GCrvena zvezda – Limoges83:71
GValencia – Unicaja85:74

Izmantotie resursi:
Rytas Vilnius vs. Partizan NIS Belgrade - Game...