Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" paliek sausā un piedzīvo minimālu zaudējumu Čeļabinskā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Dinamo" paliek sausā un piedzīvo minimālu zaudējumu Čeļabinskā
Ģirts Ankipāns. Foto: dinamoriga.lv

Trešo zaudējumu pēc kārtas KHL čempionātā piedzīvojuši Rīgas "Dinamo" hokejisti, šoreiz viesos nespējot gūt vārtus pret Čeļabinskas "Traktor" un piekāpjoties ar 0:1.

Ar Austrumu konferences šobrīd desmito spēcīgāko komandu “Dinamo” šajā sezonā tikās pirmo reizi, taču ilgu laiku izlūkošanai ne viena, ne otra vienība neveltīja. Rīdzinieki jau pirmajā minūtē divas reizes apdraudēja sāncenšu vārtus, turpināji aktīvi uzbrukt arī turpinājumā un jau ceturtajā minūtē tika pie vairākuma. Tas gan ilga tikai minūti, taču ne vārtu guvuma (atmiņā palika vien rikošets pēc Linusa Videla metiena), bet noteikumu pārkāpuma dēļ – cīnoties par ripu pārcentās Kevins Klārks. “Traktor” savu vairākuma minūti aizvadīja bāli, bet pāris minūtes pēc tā sarūpēja darbu Timuram Biļalovam, kurš ar saviem pienākumiem tika galā teicami.

Trešadaļas vidū mājinieki vēl pāris reizes bīstami apdraudēja “Dinamo” vārtus, bet viesi atbildēja ar bīstamu uzbrukumu, kam vajadzēja noslēgties ar vārtu guvumu, taču Klārks, metot no neērtās puses, raidīja ripu garām tukšam vārtu stūrim. Viesi turpināja aktīvi spēlēt sāncenšu aizsardzības zonā, regulāri atgūstot ripu un tā ilgstoši uzbrūkot. Bija arī momenti, taču pārvērst vārtu guvumos tos neizdevās. Pēdējā minūtē arī “Traktor” pēc ilgāka pārtraukuma noorganizēja uzbrukumu, kas beidzās ar metienu pa vārtiem, bet precīzs nebija arī tas – 0:0.

“Dinamo” spēlētāji pirmajā periodā pa vārtiem bija izpildījuši desmit metienus, bet mājiniekiem tika ļauts izdarīts vien četrus metienus, un aktīvi tika uzsākta arī otrā trešdaļa. Jau tā otrajā minūtē Videls pēc individuāla reida nogādāja ripu Miķelim Rēdliham, kura metiens no tuvas distances tomēr bija neprecīzs. Mājinieki gan tūlīt pat atbildēja ar savu bīstamu metienu, bet vēl pēc brīža randiņš ar Biļalovu tika sarūpēts Alesandram Ribakovam, bet rīdzinieku vārtsargs glāba abos gadījumos. Mača 24. minūtē “Dinamo” tika pie otrā vairākuma, kad Makmilanam mēģinājumā apspēlēt mājinieku vārtsargu Vasīliju Demčenko ar neatļautu paņēmienu patraucēja eksrīdzinieks Pols Šehura.

Viesiem vajadzēja minūti, lai nostātos uzbrukuma zonā, atlikušajā laikā divas reizes tika apdraudēti sāncenšu vārti, bīstami metot Videlam un Dārziņam, taču uz tablo joprojām saglabājās divas nulles. Trešdaļas vidū Ališausks un Šolohovs uzrīkoja grūstīšanos pie rīdzinieku vārtiem, par ko abi devās atpūsties, bet, spēlējot četratā pret četriem, komandas sarīkoja pa momentam. Vispirms ar plecu ripu atvairīja Biļalovs, bet “Dinamo” atbildēja ar trīs spēlētāju sadarbību, kas beidzās ar Videla metienu, pēc kura ripa slīdēja paralēli vārtiem vien dažus desmitus centimetru no līnijas, to nešķērsojot.

Trešadaļas beigu daļā viesi nonāca mazākumā – par klupināšanu tika noraidīts Rihards Marenis –, Biļalovam un aizsardzībai bija ko darīt, tomēr vārti arī šoreiz tika nosargāti neieņemti. Mājinieki otro periodu aizvadīja agresīvāk, un spēle noteikti bija izlīdzinājusies, tomēr pirmajās 40 spēles minūtēs komandām atklāt rezultātu tā arī neizdevās. Trešā perioda ievadā tieši “Traktor” savērpa kārtīgu karuseli Biļajeva vārtu tuvumā, arī izpildot bīstamus metienus, bet atklāt rezultātu nespēja.

Toties mača 45. minūtē to izdevās izdarīt “Dinamo” - Dārziņš kritienā nogādāja ripu Videlam, kurš no laukuma stūra atspēlēja to Zīlem, sekoja spēcīgs metiens, bet vārtsarga atvairīto ripu vārtos raidīja Rēdlihs. Mājinieki gan tūlīt pieprasīja momentu pārskatīt, jo uzskatīja, ka dinamiešiem netika fiksēts zonas pārkāpums. Un viņiem izrādījās taisnība – vārtu guvums netika ieskaitīts, uz tablo joprojām nulles. Minūti vēlāk noraidījumu nopelnīja Metjū Majone, bet šīs divas minūtes aizritēja jautrā joņošanā no vieniem vārtiem uz otriem un bīstamu momentu faktiski nebija.

52. minūtē tiesneši devās skatīties video jau pēc Ģirta Ankipāna pieprasījuma – pēc šāviena no zonas vidus sekoja rikošets un ripa lidoja Biļalova sargātājos vārtos... Tiesneši video vērošanai veltīja vairākas minūtes, bet pārkāpumu no laukuma saimnieku puses nesaskatīja, un nepilnas desmit minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts kļuva 1:0 “Traktor” labā. "Dinamo" aktīvi devās uz priekšu, bet mājinieki meklēja iespējas pretuzbrukumiem, vienā no tiem bīstami apdraudot Biļalova vārtus.

Jau divas minūtes līdz pamatlaika beigām rīdzinieki sāka spēlēt tukšiem vārtiem, šādā vairākumā izpildīja arī vairākus metienus, taču glābt maču neizdevās.

Čeļabinskas "Traktor" - Rīgas ''Dinamo'' 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 51:05 Šarovs 1:0
Soda minūtes: 8:10
Vārtsargi: Demčenko - Biļalovs

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs:

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis), Artjoms Aļajevs - Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks - Uvis Balinskis, Metjū Majone - Dmitrijs Šuļeņins, Kristaps Zīle, Kevins Klārks - Brendons Makmilans - Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris - Andris Džeriņš - Gints Meija, Lauris Dārziņš – Linuss Videls – Miķelis Rēdlihs, Rihards Marenis - Daniels Bērziņš - Frenks Razgals, Vitālijs Pavlovs

1 2 36 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 16:31, pirms 5 gadiem
Ne tikai man bija jāskatās šis mēsls uz ledus, bet man tas TV Play debiliķu dēļ bija jāskatās pa Čeļabinskas kanālu.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-01 16:34, pirms 5 gadiem
Vecā problēma ir atpakaļ! Kur ir realizācija?
Slēpts komentārs: Abrrags

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:34, pirms 5 gadiem
Skiet ka kartejoreiz pieradas ka khl tiesasana ir zema limeni, vnk
i + piefkseju vismaz 2x ka laiks turpinaja iet pec tiesnesa svilpiena ( 10sek ) + vareja iedot 2m par speles kavesanu kad ripu ar slidy piespieda pie borta

  +3 [+] [-]

, 2018-12-01 16:34, pirms 5 gadiem
malodčiki, labi slidoja, labi mainījās, trenerim pretī nerunāja, prieks par komandu!

  -1 [+] [-]

, 2018-12-01 16:35, pirms 5 gadiem
Salavecis2 rakstīja: Ne tikai man bija jāskatās šis mēsls uz ledus, bet man tas TV Play debiliķu dēļ bija jāskatās pa Čeļabinskas kanālu.
Tevi čekisti bija piesējuši pie krēsla un lika skatīties? Tev vēl neviens nav teicis, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā?

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:36, pirms 5 gadiem
Šitā Pakast var tikai pēdējie pederasti.tad nu arī novēlu visiem bordo utakiem,lai viņiem pastiprināti sāk interesēt tikai un vienīgi savs dzimums.un,lai vairs nebūtu nevienas uzvaras un,lai visas turpmākās komandas viņus drāž pēc pilnas programmas.loti,ļoti vilos šodienas spēlē.
Slēpts komentārs: W W E

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 16:36, pirms 5 gadiem
Tā ir, ja spēlē ar baltiem cimdiem... Protams, 1. trešdaļā varēja jau 3:0 būt, bet, ja nevar ievadīt tukšos, tad jāspēlē agresīvi... Nah ir vajadzīgs tāds Gillis, ja viņš nelien uz vārtiem?

  +2 [+] [-]

, 2018-12-01 16:36, pirms 5 gadiem
hamonds rakstīja: Šitā Pakast var tikai pēdējie pederasti.tad nu arī novēlu visiem bordo utakiem,lai viņiem pastiprināti sāk interesēt tikai un vienīgi savs dzimums.un,lai vairs nebūtu nevienas uzvaras un,lai visas turpmākās komandas viņus drāž pēc pilnas programmas.loti,ļoti vilos šodienas spēlē.
Ak, Dievs!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 16:37, pirms 5 gadiem
Čeļenburgieši novicināja savus čeļenus

  +9 [+] [-]

, 2018-12-01 16:37, pirms 5 gadiem
W W E rakstīja: Bilyalovs sevi ir izsmēlis,pagaidām..Gudiju kastē.
man arī liekas, neviena izgājiena uz pretinieku vārtiem, tikai ķer un met prom ripu, bez izdomas spēlēja

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 16:38, pirms 5 gadiem
Un bilde pa labi no ansonsa,protams,galvenais snaiperis.ja sencis bija metējs un cīnītājs,tad šis var tikai ripas pēc treniņa spaini lasīt.

 +14 [+] [-]

, 2018-12-01 16:39, pirms 5 gadiem
W W E rakstīja: Bilyalovs sevi ir izsmēlis,pagaidām..Gudiju kastē.
Ko tieši Biļalovs sliktu izdarīja? Neiemeta vārtus?

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:40, pirms 5 gadiem
Ankipāns aizmirsis čaļiem pastāstīt,ka vārtus var gūt metot pa tiem...
Slēpts komentārs: pernambucano

  +5 [+] [-]

, 2018-12-01 16:45, pirms 5 gadiem
joprojām tiklīdz pretī apmēram vienas klases komanda ,kura labi aizsargājas ,tā Ankipāna taktika ir uzreiz sākt spēli ar 1.nummuru skriet ,presēt,nesties bezjēgā..rezultātā pārējie divi periodi ir čušs,nav iekša vairs.. mūsu viduvējiem uzbrucējiem uzreiz rodas problēmas vārtu gūšanā..es uzskatu ,ka Ankipāna problēma ir nespēja mainīt spēles zīmējumu,ša'das spēles jau šogad bijis ne mazums,kur nespējam ieiet zonā ,beigās katrs mēģina pa vienam un uzreiz ir atbruņots..protams varat mani uzskatīt par kārtējo dīvāna ekspertu,bet tomēr esmu pats spēlējis hokeju biki poņa ir..

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:46, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Molodčiki! Bijām pārliecinoši pārāki visā spēles garumā! Taču tāds ir hokejs..
Nu 3. trešdaļā nebija neviena prātīga momenta, izņemot neieskaitītos vārtus. Par 1., 2. var piekrist...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-01 16:48, pirms 5 gadiem
Cik ilgi Gudijs ļaus sevi pazemot sen laiks mainīt komandu.Labs piemērs M.Ārmalis ,kurš SHL spēlē ļoti labi,bet dinamkā tika lauzts kā Gudijs pašlaik.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-01 16:48, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Ko tieši Biļalovs sliktu izdarīja? Neiemeta vārtus?
Rezultatīvākais ģinamietis šovakar!

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:50, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: joprojām tiklīdz pretī apmēram vienas klases komanda ,kura labi aizsargājas ,tā Ankipāna taktika ir uzreiz sākt spēli ar 1.nummuru skriet ,presēt,nesties bezjēgā..rezultātā pārējie divi periodi ir čušs,nav iekša vairs.. mūsu viduvējiem uzbrucējiem uzreiz rodas problēmas vārtu gūšanā..es uzskatu ,ka Ankipāna problēma ir nespēja mainīt spēles zīmējumu,ša'das spēles jau šogad bijis ne mazums,kur nespējam ieiet zonā ,beigās katrs mēģina pa vienam un uzreiz ir atbruņots..protams varat mani uzskatīt par kārtējo dīvāna ekspertu,bet tomēr esmu pats spēlējis hokeju biki poņa ir..
Nu es nepiekrītu, ka bezjēgā - 1. periodā jau momentu bija daudz. Taktika jau tam ir paredzēta, lai izveidotu momentus - tie bija, tikai tā realizācija jau kādu laiku klibo. bet par zīmējuma maiņu un spēku gan piekrītu, jo, ja nevar iemest, tad kkas jāmaina - jāiestumj ar gaļu un beigās spēka arī galīgi nebija - tas bija ļoti redzams...

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:51, pirms 5 gadiem
Kas noticis ar lieliski sevi parādījušo Dzanetti??? Cerams, ka nav trauma...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-01 16:52, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Cik ilgi Gudijs ļaus sevi pazemot sen laiks mainīt komandu.Labs piemērs M.Ārmalis ,kurš SHL spēlē ļoti labi,bet dinamkā tika lauzts kā Gudijs pašlaik.
Neesmu drošs, ka pēc viņa baigā rinda stāv...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-01 16:54, pirms 5 gadiem
Kā jau divām mazrezultatīvām komandām pienākās ,spēle bija līdz vieniem gūtiem vārtiem.Šoreiz nepaveicās Rīgai.Kas attiecās uz spēli ar Sočiem,neaizmirsīsim,ka rīdzinieki ir Soču klienti punktu dāvāšanā.Un tad jau Dinamo būs atgriezies sev pierastajā vietā,ārpus play off zonas.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 16:55, pirms 5 gadiem
Martini12 rakstīja: Kas noticis ar lieliski sevi parādījušo Dzanetti??? Cerams, ka nav trauma...
Nav tā, ka vnk netiek sastāvā?

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:56, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nav tā, ka vnk netiek sastāvā?
Liepājai tieši vajag papildspēkus, lai uzkapā tur

     [+] [-]

, 2018-12-01 16:58, pirms 5 gadiem
Sīksta cīņa, bet netaisnīgs rezultāts. Mūsējie, kopumā ņemot, bija labāki, bet atkal netiek ieskaitīti vārti, un mača rezultātu izšķir viens nelaimīgs rikošets... Neko darīt, jāaizmirst un jācīnās tālāk, lai arī veiksme atgrieztos, kuras pēdējā laikā regulāri pietrūkst.

  -3 [+] [-]

, 2018-12-01 17:01, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nu 3. trešdaļā nebija neviena prātīga momenta, izņemot neieskaitītos vārtus. Par 1., 2. var piekrist...
Traktor beigās spēlēja izteikti no aizsardzības un arī Dinamiešiem spēku nekļuva vairāk kā pirmajos divos periodos.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 17:18, pirms 5 gadiem
Vispār Grigors palicis bez kluba, būtu kāds Dinamo, kas aizstāv komandas biedrus, ja nepieciešams..turklāt, izskatās, ka Dzanetti dienas skaitītas. https://www.youtube.com/watch?v=2vs...

  -2 [+] [-]

, 2018-12-01 17:47, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Cik ilgi Gudijs ļaus sevi pazemot sen laiks mainīt komandu.Labs piemērs M.Ārmalis ,kurš SHL spēlē ļoti labi,bet dinamkā tika lauzts kā Gudijs pašlaik.
Jo SHL ir daudz zemāks līmenis ?

     [+] [-]

, 2018-12-01 17:56, pirms 5 gadiem
Dinamo nospēlēja savās spējās,pēdējās 3 spēlēs gūti tikai vieni vārti.Cerība ir uz Videla atrāku vārtu gūšanas atjaunošanos un tikai tad var būt arī kāds no pārejiem atraisīsies.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 18:09, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Neesmu drošs, ka pēc viņa baigā rinda stāv...
Noteikti nestāv,bet kaut kas ir jāmaina.Es neesmu no tiem kuri pirms gada te rakstīja ,ka Gudijam jāpamet AHL un jāiet uz Ufu ja nemaldos.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 19:26, pirms 5 gadiem
Nekas tā neiepriecina, kā ziņa ka čekisti dabūjuši pa muguru!

     [+] [-]

, 2018-12-01 20:13, pirms 5 gadiem
Abrrags rakstīja: Šodien visiem kārtīgs Girgensons sanāca!
Bet Zigis tak guva vārtus zaudējumā Šie pat vienus pa visiem neiebakstīja

     [+] [-]

, 2018-12-01 22:04, pirms 5 gadiem
Pelavi atgriežas uz zaudējumu takas!
1 2 36 komentāri