Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Zurich" ar Vaņinu vārtos uzvar Šveices kausa spēlē, Ošam zaudējums papildlaikā

Rolands Eliņš

"Zurich" ar Vaņinu vārtos uzvar Šveices kausa spēlē, Ošam zaudējums papildlaikā
Andris Vaņins. Foto: AFP/Scanpix

Vairāku Eiropas valstu kausa izcīņās futbolā piedalījušies Latvijas futbolisti, no kuriem nākamo kārtu izdevās sasniegt tikai Andra Vaņina un Vitālija Maksimenko klubiem.

Čehijas kausa izcīņā Dāvis Ikaunieks devās „Jablonec” sākumsastāvā, bet šī spēle viņam un komandai neizrādījās veiksmīga. Ar 0:1 tika zaudēts pirmās līgas komandai „Karvina”, izstājoties no kausa izcīņas. Ikaunieks tika nomainīts 77. minūtē.

Neveiksme Polijas kausā arī Valērija Šabalas pārstāvētajai „Podbeskidzie”. Šabala pats šoreiz nebija iekļauts pat pieteikumā, bet viņa komanda papildlaikā ar 2:3 zaudēja „Sandomierz”, Polijas pēc spēles ceturtās līgas komandai.
Tālāk toties tika Vitālija Maksimenko pārstāvētā Ļubļanas „Olimpija”, kas šodien spēlēja neizšķirti 1:1 ar „Koper”, bet divu spēļu summā uzvarēja ar 6:1.

Šveices kausā „Zurich” sākumsastāvā bija Andris Vaņins, kurš palīdzēja savai komandai ar 3:2 pieveikt citu Cīrihes komandu „Red Star” un iekļūt ceturtdaļfinālā. Vaņina komanda visus trīs vārtus guva pirmo 27 minūšu laikā, bet pretinieki līdz puslaikam beigām vienus vārtus atguva. Savukārt otrā puslaika vidū Vaņinam neizdevās atvairīt 11 metru soda sitienu, bet tas neliedza sasniegt Šveices kausa ceturtdaļfinālu.

Izstāties no Šveices kausa toties nācās Mārcim Ošam un „Xamax” vienībai, kas 79. minūtē izrāva neizšķirtu pret „Lugano”, taču papildlaikā tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Ošs devās sākumsastāvā un nospēlēja visas 120 minūtes.