Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Helsinki un Minska piesakās uz UEFA Superkausa rīkošanu, Tbilisi vēlas Eiropas līgu

Agris Suveizda

Helsinki un Minska piesakās uz UEFA Superkausa rīkošanu, Tbilisi vēlas Eiropas līgu
PAOK treniņš rekonstruētajā "Dinamo" stadionā Minskā. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA savā mājaslapā paziņojusi pilsētas un stadionus, kas pieteikti uz 2021. gada Eirokausu finālspēļu rīkošanu.

Uz Čempionu līgas finālspēles vīriešiem rīkošanu ir divas kandidātes. Viena no tām ir Krievijas pilsēta Sanktpēterburga, kas šādu maču vēl nav rīkojusi, kā arī Vācijas pilsēta Minhene, kurā Eiropas stiprākie klubi balvu dalījuši jau četras reizes – 1979, 1993. un 1997. gadā Olimpiskajā stadionā, kā arī 2012. gadā "Allianz Arena". Iepriekšējie Čempionu līgas fināli notika Kārdifā un Kijevā, šosezon to uzņems Madrides "Atletico" jaunais stadions, bet 2020. gadā kauss tiks pasniegts Stambulā.

Eiropas līgas finālspēlei ir trīs pretendentes. Viena no tām ir Gruzijas galvaspilsēta Tbilisi, kas 2015. gadā jau uzņēma Superkausu starp "Barcelona" un "Sevilla" (5:4 pagarinājumā). Tāpat pieteicās arī Sevilja, kur UEFA kausa fināls notika 2003. gadā, kā arī Vīne, kur UEFA kausa viena no finālspēlēm notika 1994. gadā jeb laikos, kad arī finālā bija divi mači – viens mājās un viens izbraukumā. Iepriekšējās finālspēles notika Solnā un Lionā, bet nākamās uzņems Baku un Gdaņska.

Savukārt četras pilsētas pretendē uz Superkausa norisi – Minska, Helsinki, Belfāsta un Harkiva. Šogad Superkauss notika Tallinā, bet nākamie divi paredzēti Stambulā un Portu. Uz Čempionu līgas finālu sievietēm pieteikusies Prāga un Gēteborga. Šogad fināls notika Kijevā, bet nākamie plānoti Budapeštā un Vīnē.

Lēmumu par finālu norises vietu UEFA Izpildkomiteja pieņems nākamā gada februārī.

FinālsPilsētaStadions
Čempionu līgaMinheneArena Munchen
SanktpēterburgaSaint Petersburg Stadium
Eiropas līgaVīneErnst Happel Stadium
TbilisiBoris Paichadze Erovnuli Stadioni – Dinamo Arena
Sevilja?
SuperkaussMinskaDinamo Stadium
HelsinkiHelsinki Olympic Stadium
BelfāstaNational Football Stadium Windsor Park
HarkivaOSK Metalist
Čempionu līga sievietēmPrāgaEden Arena
GēteborgaGamla Ullevi

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/abo...