Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Peiners uzņems "Galatasaray", pie Pasečņika ciemosies Siliņš

Andrejs Siliņš

Peiners uzņems "Galatasaray", pie Pasečņika ciemosies Siliņš
Žanis Peiners
Foto: Eurocup Basketball

Šovakar ULEB Eiropas kausā, FIBA Čempionu līgā un FIBA Eiropas kausā spēles aizvadīs virkne Latvijas basketbolistu. ULEB Eiropas kausā Artūra Štālberga un Žaņa Peinera pārstāvētā "Lietkabelis" Stambulā tiksies ar "Galatasaray", savukārt Anžeja Pasečņika "Gran Canaria" uzņems Ojāra Siliņa "Dolomiti Energia Trento".

ULEB Eiropas kausa A grupā Mārtiņa Meiera pārstāvētā Kazaņas "Unics" (bilance 2-1, 3. vieta) tiksies ar tabulā vietu zemāk esošo Zagrebas "Cedevita", kam pagaidām viens panākums trijos mačos. Pagājušajā nedēļā "Unics" piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, ar 69:78 piekāpjoties Stambulas "Darussafaka". Meiers spēlēja nepilnas trīs minūtes un protokolā atzīmējās tikai ar vienu piezīmi.

B grupā Artūra Štālberga trenētā Panevēžas "Lietkabelis" (1-2, 4.) viesos Stambulā tiksies ar "Galatasaray", kam sezona sākusies pagalam vāji. Zaudējumi visās trīs līdzšinējās spēlēs, tāpat vietējā čempionātā "Galatasaray" divas uzvaras un divi zaudējumi uz kluba spožās vēstures fona izskatās pelēcīgi. "Lietkabelis" nedēļas nogalē Kauņā tikās ar pagājušās sezonas pretinieci finālā "Žalgiri" un piedzīvoja zaudējumu ar 90:92. Pēc mača Štālbergs veltīja skarbus vārdus savai komandai par sniegumu spēles pirmajā daļā, norādot, ka viņa vadītā komanda ar tādu spēli zaudētu arī sieviešu komandai. Uz to Štālbergs otrdien neklātienē saņēma atbildi no Lietuvas federācijas ar aicinājumu aizvadīt pārbaudes spēli pret Lietuvas dāmu izlasi.

Atmetot humoru, šovakar "Lietkabelim" svarīga spēle cīņā par noturēšanos četriniekā, kas garantēs vietu Top16 turnīrā. Žanis Peiners ir viens no Panevēžas komandas līderiem un Eiropas kausā vidēji guvis 12,3 punktus, kā arī izcīnījis 4,0 atlēkušās bumbas un atdevis 1,7 rezultatīvas piespēles. Vidēji 4,3 reizes vienas spēles laikā pret Žani tiek pārkāpti noteikumi.

D grupā savukārt Anžeja Pasečņika "Gran Canaria" (1-2, 6.) uzņems Ojāra Siliņa pārstāvētā "Dolomiti Energia Trento" (1-2, 6.). Abas komandas šobrīd noslēdz D grupas tabulu, bet tāda pati bilance arī ceturtajā vietā esošajai "Zenit", kamēr pārējām komandām pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Ne viena, ne otra komanda nav demonstrējusi labu sniegumu pēdējā laikā - abām četri zaudējumi pēdējās piecās spēlēs. Grankanārija nedēļas nogalē zaudēja "Valencia" (83:89), Pasečņiks guva četrus punktus un izprovocēja četras piezīmes. Trento beidzot uzvarēja, sakaujot citu Eiropas kausa komandu "Reggio Emilia", bet Siliņš iemeta sešus trejačus pēc kārtas un sakrāja 20 punktus.

FIBA Čempionu līgā B grupa spēli aizvadīs ne vien "Ventspils", bet arī Artūra Strautiņa "Capo d'Orlando" un Rolanda Freimaņa "Gaziantep". Kapo Orlando komanda zaudējusi visos trijos mačos, bet kopumā sezonā septiņi zaudējumi pēdējās astoņās spēlēs. Strautiņš bijis pieteikumā pēdējos mačos A sērijā, taču spēlējis minimāli, bet Čempionu līgā, kur šovakar viesos jātiekas ar "Tenerife", vidēji laukumā pavadījis septiņas minūtes.

Citā spēlē "Gaziantep", kas vakar oficiāli paziņoja par Rolanda Freimaņa piesaistīšanu, viesosies tepat Baltijā, Klaipēdā tiekoties ar "Neptūnas". "Gaziantep" ar divām uzvarām trijos mačos ieņem piekto vietu B grupas tabulā. Visos turnīros kopumā gan komanda zaudējusi pēdējās trīs spēlēs pēc kārtas un Turcijas čempionātā ar vienu panākumu četrās spēlēs ir pēdējā 16. vietā.

FIBA Eiropas kausā tikmēr šovakar pulksten 18:00 Riharda Kuksika "Nevēžis" bez savainotā Roberta Stumbra ierindā uzņems 15-kārtējo Dānijas čempioni "Bakken Bears". B grupā visām komandām vienāda bilance (1-1) un šodien noslēgsies pirmais aplis. Spēles tiešraide būs skatāma šeit: https://youtu.be/oO76jGhh3Ck

Savukārt F grupā "Tsmoki Minsk", kur viens no treneriem ir Edmunds Valeiko, 21:30 viesos tiksies ar "Alba Fehervar". Baltkrieviem bilance 1-1, bet ungāri zaudējusi abas līdzšinējās spēles. Tiešraide šeit: https://youtu.be/E7YsTjlH9mU

     [+] [-]

, 2017-11-01 19:13, pirms 6 gadiem
Tas jau tā, ka Peineram tā ir izbraukuma spēle, kā viņš var uzņemt "Galatasaray" ?