Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" kļūst par līderi, "Sevilla" revanšējas "Spartakam"

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Liverpool" kļūst par līderi, "Sevilla" revanšējas "Spartakam"
"Liverpool" futbolistu prieki
www.goal.com

UEFA Čempionu līgas E grupas ceturtajā kārtā trešdien abos mačos pārāki izrādījušies laukuma saimnieki. Anglijas "Liverpool" savā laukumā ar 3:0 pārspēja Slovēnijas "Maribor", kļūstot par vienīgo līderi, savukārt Spānijas "Sevilla" pieveica Maskavas "Spartak" (2:1), revanšējoties krieviem par iepriekšējā kārtā piedzīvoto sagrāvi un paceļoties uz otro pozīciju.

„Sevilla” un „Spartak” savā starpā tikās grupas turnīra iepriekšējā kārtā Maskavā, graujošu uzvaru ar 5:1 izcīnot Maskavas klubam. Šis panākums ļāva spartakiešiem apsteigt „Sevilla” par vienu punktu un kopā ar „Liverpool” izrauties kopvērtējuma vadībā, Spānijas vienību apsteidzot par vienu punktu. Panākums pār spāņiem arī izbraukumā krietni pietuvinātu „Spartak” iekļūšanai nākamajā kārtā, savukārt šosezon visumā veiksmīgi spēlējošajai Seviljas komandai cīņas turpināšanai mājas spēlē bija nepieciešams papildināt punktu krājumu.

Laukuma saimnieku maču sāka krietni aktīvāk un pirmajā puslaikā tieši Spānijas klubs noteica noteikumus laukumā. Jau spēles trešajā minūtē „Sevilla” neizmantoja lielisku vārtu gūšanas iespēju. Evers Banega saņēma bumbu soda laukumā un izpildīja nevainojamu sitienu, bumbai lidojot tikai nedaudz garām vārtiem. Mājinieki turpināja spiedienu un mača 21. minūtē Pablo Sarabija ar precīzu centrējumu atrada soda laukumā Nolito, kurš cīņā ar pretinieku pamanījās uzsist pa vārtiem, bumbai lidojot pāri mērķim.

Savukārt mača 30. minūtē viesu vārti tika atslēgti. Banega izpildīja stūra sitienu, visaugstāk izlēca Klements Lenglē, ar galvu raidot bumbu vārtos un izvirzot „Sevilla” vadībā ar 1:0. Dažas minūtes vēlāk „Spartak” tika pie vārtu gūšanas iespējas, taču bumbu pēc Fernando izpildītā soda sitiena atvairīja Seviljas kluba vārtsargs Serhio Riko. Pirmais puslaiks, kurā „Sevilla” pārvaldīšana bija 62:38 par labu mājiniekiem, noslēdzās ar viņu minimālo pārsvaru.

Spēles otro puslaiku abas komandas sāka aktīvi. Mača 49. minūtē „Sevilla” ātrajā uzbrukumā Nolito tika garām vairākiem „Spartak” aizsargiem un no lieliskas pozīcijas sita tālajā stūrī. Viesu vārtsargs Aleksandrs Seļihovs nebūtu glābējs, taču bumba lidoja knapi garām vārtiem. Nākamajā uzbrukumā jau laba iespēja viesiem, maskaviešu spēlētājs cīņā krīt soda laukumā, taču tiesnesis notiekumu pārkāpumu nefiksē. Savukārt 59. minūtē mājinieki pārsvaru dubultoja. Banega apspēlēja vairākus sāncenšus un no soda laukuma līnijas raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī, Seļihovam izredžu neatstājot un panākot 2:0.

Spēles 76. minūtē laukuma saimniekiem bija iespēja gūt trešos vārtus, kad Seļihovs bija bezspēcīgs pēc Visama ben Jedera sitiena, taču vārtsargam palīgā nāca aizsargs, bumbu izsitot. Savukārt divas minūtes vēlāk „Spartak” sodīju pretiniekus par izšķērdību, precīzi sitot Ze Luisam, kas vienus vārtus atguva – 2:1. Atlikušajā laikā maskavieši centās atspēlēties, taču „Sevilla” futbolisti droši nospēlēja aizsardzībā, uzvaru nosargājot.

„Sevilla” pēc šīs uzvaras apsteidz „Spartak” par diviem punktiem, tikai par vienu punktu atpaliekot no grupas līderes „Liverpool”.

„Liverpool” futbolisti savā laukumā uzņēma grupas pastarīti Slovēnijas „Maribor”, kas iepriekšējos trijos mačos tika pie viena punkta, turklāt pirms divām nedēļām, komandas mērojoties spēkiem Slovēnijā, cieta sakāvi ar 0:7.

Kā varēja prognozēt, spēles pirmajā puslaikā ievērojams pārsvars piederēja angļu klubam. Pirmā patiesi reāla vārtu gūšanas iespēja Liverpūlei bija mača 21. minūtē, kad bumbu pēc ļoti bīstama Aleksa Oksleda-Čemberleina sitiena atvairīja kāds no „Maribor” aizsargiem. Desmit minūtes vēlāk Robertu Firminju sita ar galvu aptuveni no desmit metru attāluma, taču viesus glāba vārtsargs Jasmins Handanovičs. Neskatoties uz pamatīgu „Liverpool” spiedienu, rezultāts spēles pirmajā puslaikā tā arī netika atklāts.

Otrā puslaika sākumā „Liverpool” beidzot izdevās atklāt rezultātu. Mohameds Salāhs, saņemot piespēli pretinieku soda laukumā, ar perfektu sitienu raidīja bumbu vārtu stūrī, panākot 1:0. Laukuma saimnieki turpināja radīt spiedienu uz vārtiem un spēles 52. minūtē pēc Aleksandra Rajčeviča noteikumu pārkāpuma uz „Maribor” vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Lieliska izdevība dubultot pārsvaru gan palika neizmantota – viesu vārtsargs Handanovičs duelī ar Džeimsu Milneru uzvarēja.

Spēles 64. minūtē „Liverpool” tomēr guva otros vārtus. Labu darbu šajā epizodē paveica Milners, bet punktu kombinācijai pielika Emre Džans, raidot bumbu vārtu apakšējā stūrī, panākot 2:0. Divdesmit minūtes pirms mača beigām arī slovēņi patraucēja Liverpūles vārtsargu, labi uzsitot Martinam Milečam, taču vārtsargs bija vietā. Mača izskaņā laukuma saimnieki guva arī trešos vārtus. Daniels Staridžs saņēma piespēli no Alberto Moreno un ar neatvairāmu sitienu trešo reizi pārspēja viesu vārtsargu, pieliekot punktu sagrāvei ar 3:0.

UEFA ČL, E grupa, 1. novembrī

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Sevilla - Spartak2:1 (1:0)Lenglē 30' Banega 59' – Ze Luiss 78'
Liverpool - Maribor3:0 (0:0)Salāhs 49' Džans 64' Staridžs 90'

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liverpool422013:38
2.Sevilla42118:87
3.Spartak41218:55
4.Maribor40131:141

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -1 [+] [-]

, 2017-11-01 23:45, pirms 6 gadiem
Nabaga Klopam drīz nagu vairs nebūs.... bet nu Pool malači!!!