Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Savaļnieks pirms spēles pret Portugāli atgriežas Latvijas izlasē

Agris Suveizda

Savaļnieks pirms spēles pret Portugāli atgriežas Latvijas izlasē
Roberts Savaļnieks
Foto: LFF.lv

"SynotTip" Virslīgas komanda "Riga" savos sociālo tīklu profilos Twitter un Facebook paziņoja, ka uz Latvijas valstsvienību izsaukti divi tās futbolisti – Oļegs Laizāns un Roberts Savaļnieks.

23 gadus vecais malējais pussargs Roberts Savaļnieks Latvijas izlasē debitēja šā gada martā, kad devās pamatsastāvā izbraukuma spēlē Trnavā – 0:0 pret Slovākiju. Viņš sāka arī nākamās spēles pret Gibraltāru (5:0, traumas dēļ gan agri tika nomainīts) un Baltijas kausā – 2:1 pret Lietuvu un 0:0 pret Igauniju.

Toties pārbaudes spēlē pret Luksemburgu (3:1) un pirmajā atlases cikla spēlē Andorā (1:0) Savaļnieks palika rezervē un oktobrī pret Fēru salām (0:2) un Ungāriju (0:2) vairs netika izsaukts. Valmierietis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka viņa snieguma kvalitāte Virslīgā bija kritusies un ka viņš netika izsaukts pelnīti, taču piebilda, ka sāk atgūt formu un cer kopā ar valstsvienību doties izbraukumā pie Eiropas čempiones.

Šosezon Savaļnieks Virslīgā aizvadījis 22 spēles, 19 sācis pamatsastāvā un guvis piecus vārtus, kas ir dalīts labākais rādītājs komandā. Mariana Pahara kandidātu sarakstā vietu saglabājis "Riga" kapteinis Oļegs Laizāns, kurš Andorā nomainīja savainoto Arti Lazdiņu un pret Fēru salām un Ungāriju izgāja komandas pamatsastāvā. Latvijas izlasē Laizāns aizvadījis 37 spēles. Virslīgā 29 gadus vecais pussargs šosezon piedalījies 25 spēlēs, visas sākot starta vienpadsmitniekā.

  -3 [+] [-]

, 2016-11-01 18:52, pirms 7 gadiem
Vēl Fertovu un A.Visnakovu klāt sitiem 2 pamatsastāva un mums būs pussargu līnija, kas nemāk apvest, piespēlēt un pieturēt bumbu. Bet autobusam deres.
Nu kāpēc izlasei nedod jaunas asinis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 00:24, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: Vēl Fertovu un A.Visnakovu klāt sitiem 2 pamatsastāva un mums būs pussargu līnija, kas nemāk apvest, piespēlēt un pieturēt bumbu. Bet autobusam deres.
Nu kāpēc izlasei nedod jaunas asinis?
Nezinu, kam tu seko, bet futbols tas noteikti nav. Savaļnieks ir viens no tehniskākajiem spēlētājiem, kādi mums šobrīd vispār ir. Labi izpilda standartus, un vietu izlasē noteikti ir pelnījis. Diez vai arī tu gribētu redzēt balsta pussargu, kas ir Laizāns, vadāmies ar bumbu.