Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koliņko: "Šķiet, Jūrmalas gaiss slikti ietekmē tiesnešus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Koliņko: "Šķiet, Jūrmalas gaiss slikti ietekmē tiesnešus"
Aleksandrs Koliņko
Foto: Nora Krevņeva

Piedāvājam Aleksandra Koliņko un Andra Riherta komentārus pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Spartaku" un "Mettu"/LU (0:3).

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Protams, žēl, ka ir sarkanā kartīte, kas diemžēl mums nāks līdzi uz pārspēlēm - neko darīt, būs jāgaida trīs nedēļas līdz nākamai spēlei, pārspēlēm. Novēlu visiem tās sagaidīt ar labām emocijām un lai izdodas mums tās spēles aizvadīt tikpat labā līmenī kā šo pēdējo spēli Virslīgā."

Aleksandrs Koliņko, "Spartaka" galvenais treneris: "Diemžēl izgāzām 1.puslaiku - ielaidām trīs vārtus, bet savus momentus, kā mums tas bieži gadās, neizmantojām. Toties savos vārtos pirmo, otro momentu ielaidām. 2.puslaiku, kā Andris jau pateica, "Metta" spēlēja izejot no rezultāta, taču tik un tā mums bija vārtu gūšanas momenti, kurus nevaram realizēt - tur slēpjas visa lieta. Mums tas aizvien atkārtojas - ja Edgars [Gauračs - aut.] negūst vārtus, tad arī neviens cits nespēj gūt vārtus. Un kaut kā Jūrmalas gaiss, man šķiet, slikti ietekmē tiesnešus - regulāri kaut kādi neadekvāti lēmumi tiek pieņemti. Regulāri ir daudz jautājumu par viņu darbību. Viņus regulāri diskvalificē, bet viņi tik un tā regulāri turpina darīt brīnumus."

Kādi tiesnešu lēmumi šķiet dīvaini?
Koliņko: "Pāris reizes "Metta" nospēlē ar rokām, bet viņi, stāvot divu metru attālumā, to neredz. Arī sarkanā kartīte man šķiet šaubīga - Bespalovs pārlec pretinieku - pat ja viņš uzkāpa virsū, viņš to nevēlējās, viņš pārlēca pretinieku, kurš pieceļas kājās un sit viņu - nez kāpēc sarkano kartīti dabū abi. Viņš nevēlējās uzkāpt, viņš pārlēca pretinieku. Jautājumi, jautājumi, jautājumi kā vienmēr. Tomēr es nenoņemu atbildību par mūsu bezjēdzīgo sniegumu 1.puslaikā - reizi pēc reizes atkārtojas viens un tas pats. Katru reizi iesniedz apelāciju, katru reizi izrādās, ka mums taisnība, bet punktus zaudējam, vārtus ielaižam, spēlētājus noraida. Traucē spēlēt futbolu, maigi izsakoties."

Kā tu redzi epizodi ar Ostrovski un Bespalovu?
Riherts: "Skaidrs, ka trāpīja ar korķiem pa galvu - nekas tāds dižs nebija. Pēc tam Artis nesavaldījās, uzbruka - 100% sarkanā. Par otru spēlētāju man grūti pateikt. Nezinu, speciāli vai ne speciāli. Katrā ziņā bija asumi. Katrā ziņā Artim nebija taisnība, viņam 100% sarkanā."

Pirmā spēle šogad Virslīgā, kurā reāli nekas neizšķīrās. Kādi bija mērķi šai spēlē?
Riherts: "Futbols tā tomēr ir spēle. Prieks spēlēt, prieks gūt vārtus, emocijas pozitīvas. Mums šajā sezonā tā nebija tik daudz, tā kā to no puišiem arī prasīju. Viņi par 100% izpildīja to, ko 1.puslaikā no viņiem prasīju un mēs guvām trīs labus vārtus. Tā nebija nejaušība. Dažam, Robertam Uldriķim, debijas vārti. Žēl, ka Armands [Pētersons - aut.] neiesita - viņš būtu tabuliņā pacēlies augstāk. Kopumā futbols ir spēle, kura ir jāizbauda. Mēs to šodien arī izdarījām. Vismaz 1.puslaikā."

Koliņko: "Ko nozīmē nesvarīga spēle? Katra spēle ir svarīga, katru spēli jāspēlē uz uzvaru un jāiegūst punkti - savas pašapziņas celšanai. Nevis tā, ka nesvarīga spēle, tāpēc var zaudēt, nekas traks. Tā nemēdz būt, futbola Dievs visu redz, viņš par tādām lietām soda. Arī prēmijas neviens nav atcēlis."

Tātad par uzvarām ir paredzētas prēmijas?
Koliņko: "Protams."

Rets gadījums, ka Ulimbaševs nonāk rezervē. Ar ko tas saistīts?
Koliņko: "Gribēju nospēlēt ar diviem uzbrucējiem. Tāpēc izliku otro uzbrucēju un rēķinājos, ka sevi pierādīs Kazačoks un Bespalovs, kuri parādīja, ka pēdējā spēlē radošuma ziņā spēlēja labāk. Diemžēl nācās daudz domāt par aizsardzību."

Ar ko saistītas daudzās kļūdas 1.puslaikā?
Koliņko: "[Smaida] Kautrējos pajautāt - vai ievērojāt, ka regulāri uzdodat man šādu jautājumu [turpina smaidīt]? Laikam, kā vairākkārt jau esmu atbildējis, diemžēl tas ir meistarības līmenis. Tas nav pietiekami augsts."

Vai ir jau kaut kāda skaidrība par komandas nākotni?
Koliņko: "Protams, jau esmu runājis ar vadību. Vāksim komandu, finansējums it kā būs, šajā ziņā viss ir labi. Vāksim komandu, stādīsim mērķus. Stabils finansējums ir, budžets ir stabils - būtu muļķīgi to neizmantot, neveidot labu komandu un nesasniegt labu rezultātu. Turklāt redzam, ka, piedaloties Eirokausos, var nopelnīt labu naudu."

Kāds vispār jums ir iespaids par Jūrmalā pavadīto pusgadu?
Koliņko: "Pilsēta kā pilsēta, nekā jauna. Komanda... esmu atgriezies Latvijas futbolā. Esmu izjutis visu Latvijas futbola skaistumu uz sevi [smaida]. Laikam jau neteikšu, ka tās ir kaut kādas pozitīvas emocijas... Laikam jau vairāk negatīvas emocijas. Taču ar kaut ko ir jāsāk, ir jāpieļauj kļūdas, jāstrādā pie tām - laikam maz kuram izdodas no tā visa izvairīties. Esmu pateicīgs kluba vadībai, ka man uzticējās un uzreiz kļuvu par galveno treneri. Domāju, manai karjerai tas ir labs placdarms un labs karjeras sākums."

Riherts: "Tā arī notiks - tie, kas būs izlasēs, tie trenēsies izlasēs un aizvadīs savas oficiālās spēles, gan U-19, gan U-21 spēlētāji. Diemžēl nākamā kārta [pēdējā - aut.] Virslīgā mums jāizlaiž, spēlēsim dublieru turnīrā, cik vien ar iespējamo sastāvu varam tur nospēlēt, un tad vēl ir pēdējā draudzības spēle sarunāta pirms pārspēlēm. Principā tas arī viss. Skaidrs, ka iedosim mazliet atpūsties spēlētājiem, lai tiktu mazliet uzkrātas emocijas. Visi ir ļoti motivēti un viss ir ļoti pārdomāts, visi ir sagatavoti. Gaidām pretinieku, analizēsim to un centīsimies pierādīt to, ka Virslīgā ir spēcīgāka komanda nekā 1.līgā."

Ar ko būs tā pārbaudes spēle?
Riherts: "Ar "Babīti", visi tagad ar "Babīti" spēlē [smaida]."

  -2 [+] [-]

, 2015-11-01 02:47, pirms 8 gadiem
Žēl ka tik superīgu treneri šitā neovērtē!

  +8 [+] [-]

, 2015-11-01 08:37, pirms 8 gadiem
Kolinka ar savu depresīvo futbola izpratni varēja matuškā dzenāt kādu Krasnij Oktjabr piemēram ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-11-01 11:22, pirms 8 gadiem
pie puchinskisa un kolinko "trenēšanas" metodēm, tiesneši nav vainīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-01 12:07, pirms 8 gadiem
Koļinko kungs taču ir spēlējis pietiekami augstā līmenī, lai atšķirtu, kad kāpj otram virsū apzināti, un kad nē. Vismaz būtu paklusējis par šo epizodi... Pēc šā komentāra tagad vairs neviena žēlošanās par tiesnešiem no viņa puses nav ņemama nopietni.

     [+] [-]

, 2015-11-01 12:37, pirms 8 gadiem
Nu bija tas tiesneša lēmums skarbs + atceroties Bulvīša kartiņu iepriekšējā spēlē, kuru pēc tam DK atcēla kā nepamatotu, var jau saprast Koļinko sašutumu. Bet tas neattaisno to, ka vakar pa visu spēli pret pēdējās vietas īpašnieci tabulā Spartaks izveidoja, labi ja, 5 momentus un nerealizēja nevienu no tiem.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-01 14:16, pirms 8 gadiem
Tads infantilus tas kozlinko.. vareja palikt sava Kaliningrada un dibinat pionieru nometnes po futbolu. Censas but aspratigs un gudrs,bet ko dievs nav devis, to ar biezpienu neaizpildisi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-02 07:11, pirms 8 gadiem
Šis Koļinko situācijas vērtējums neiztur nekādu kritiku- Arī sarkanā kartīte man šķiet šaubīga - Bespalovs pārlec pretinieku - pat ja viņš uzkāpa virsū, viņš to nevēlējās, viņš pārlēca pretinieku, kurš pieceļas kājās un sit viņu - nez kāpēc sarkano kartīti dabū abi.

Uzkāpt ar korķiem spēlētājam uz galvas,tīšām vai netīšām, sods viens,sarkanā kartīte.Tālāk jau skatīsies disciplinārā komisija,kura lems,cik spēles būs spēlētājam jāizlaiž.Tik pieredzējis futbolists,bet gvelž tādas muļķības.Būtu labāk savedis kārtībā savu komandu,jo zaudēt Mettai ar 0-3 ir jāmāk.Pēdējo reizi tik pārliecinoša uzvara Mettai bija 2012.gadā pret toto spečiem -Gulbeni.Pagaidām "trenera"Koļinko līmenis pat tuvumā nav mūsu virslīgas tiesnešu līmenim.Kaļiņingradas gaiss būs sabojājis šo cilvēku.Jūrmalas gaiss ir veselīgs,varbūt izārstēsies