Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: ""Ventspils" vairs nesamierinās ar 1:0"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Dobrecovs: ""Ventspils" vairs nesamierinās ar 1:0"
Viktors Dobrecovs
Foto: Māris Greidāns

Pēc šīs sezonas pēdējā Kurzemes derbija "SMSCredit.lv" Virslīgā ar savām pārdomām dalījās FK "Ventspils" treneris Pols Ešvorts un FK "Liepāja" galvenais Viktors Dobrecovs.

Viktors Dobrecovs, FK "Liepāja" galvenais treneris: "Skaidrs, ka bija ļoti grūti noskaņot komandu uz cīņu, kad jau ir nodrošināta uzvara valsts čempionātā. Tam veltījām ļoti lielu uzmanību, un man nav ko pārmest par to, ka kāds negribēja spēlēt, necīnījās. Nebija tā, ka mēs jau esam čempioni un mums neko vairs nevajag. Veidojām momentus, guvām vārtus un rādījām labu spēli. Tā kā paldies čaļiem par sniegumu un apsveicu "Ventspili" ar uzvaru."

Pols Ešvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Bija laba spēle, un ir ļoti labi, ka tādas rāda televīzijā. Tāpat kā spēli ar "Skonto". Nepieciešams, lai futbolu redz pēc iespējas vairāk cilvēku, lai vairāk cilvēkiem gribētos apmeklēt futbolu. Liepājnieki ir malači ne tikai tāpēc, ka uzvarēja čempionātā, bet arī par to, ko paveica ārpus laukuma futbola popularizēšanā. Viņi ļoti labi strādāja ar publiku, un to mums vajag pamācīties no viņiem, lai uz spēlēm nāktu vairāk līdzjutēju.”

Tīdenberga divi vārtu guvumi ir pārsteigums vai kas tāds bija sagaidāms?
"Mēs strādājam pie tā, lai jaunie varētu aizstāt pieredzējušākos. Mums ir 24 futbolisti, kas katru dienu trenējās, lai būtu gatavi spēlēt. Prieks, ka šodien komandai palīdzēja divi mūsu akadēmijas audzēkņi – Ņikita Koļesovs un Ediks Tīdenbergs. Tas ir ļoti svarīgi akadēmijai un klubam, tāpēc esmu priecīgs, ka Tīdenbergs kļuva par mača varoni. Esmu priecīgs par viņu, par viņa tēvu, kas ir mūsu akadēmijas U-16 treneris, un par klubu"

Pirms mača ventspilnieki īpaši sveica liepājniekus, kas ir kļuvuši par čempioniem. Cik liels pārsteigums tas bija komandai?
Dobrecovs: "Jā, biju par to piemirsis, paldies, ka atgādināji. Paldies Polam, paldies "Ventspilij"! Pirms spēles Pols pie manis pienāca un teica, ka ventspilnieki sagaidīs mūs pie laukuma, un es sākumā pat nesapratu, kas īsti notiks. Taču tas bija ļoti patīkami. Tas ir tas, par ko Pols jau teica – tāds futbols ir jārāda pa TV, to jābūt patīkami skatīties tribīnēs, bet šāds gājiens bija cieņas izrādīšana, par ko liels paldies. Ja kādreiz viņi kļūs par čempioniem un spēlēs pie mums, mēs noteikti sagaidīsim komandu tāpat.”

Tā ir angļu tradīcija un bija jūsu ideja?
Ešvorts: "Jā, tā ir angļu tradīcija, taču mums visiem ir jāstrādā pie futbola popularizēšanas un šādas tradīcijas ieviešana arī būtu derīga. Tas ir labākajos godīgās spēles tradīcijās, tāpēc vēlos, lai arī Latvijā komandu, kas tikko kļuvusi par čempionu pirmajā izbraukuma spēlē tā sagaidītu. Tas arī piesaistīs mediju un līdzjutēju interesi. Par to runās un runās pozitīvi. Liepāju šogad tiešām ir ar ko sveikt – tā reāli bija labākā komanda, Viktors reāli bija labākais treneris, bet klubs paveica vislabāko darbu ar sabiedrību. Tas ir tas, kas mums Latvijā ir vajadzīgs.”

Sezonas ceturtais Kurzemes derbijs, bet "Ventspils" pirmo reizi spēlēja Pola vadībā. Ir jūtama atšķirība?
Dobrecovs: "Pirms tam "Ventspils" spēlēja pragmatiski, ko atzīmēju ne tikai es, un visi pierada pie šādas spēles. Šobrīd futbolisti Ventspilī ievilkuši plaušās svaigu gaisu, spēle ir atdzīvojusies, komanda darbojas agresīvāk. Pretiniekiem liek kļūdīties viņu laukuma pusē, zaudēt bumbu jau tur, bet, kad paši tiek pie bumbas, cenšas ātri doties uzbrukumā, nevis ilgi kontrolēt bumbu. Viņi vairs negrib, lai rezultāts būtu 1:0. Ja rezultāts ir 1:0, viņi grib uzvarēt 2:0, bet pēc tam arī 3:0. Bet tas arī ir saprotams, jo Pols ir no kurienes? Viņš ir no Anglijas, kur ir daudz futbola, kur ir daudz golu, tur cilvēki nenāk skatīties 0:0. Tad vajag vienkārši noņemt vārtus. Anglijā futbolu mīl, jo komandas vienmēr spēlē uzbrūkoši, un tas tagad notiek arī ar "Ventspili". Viņi grib gūt vārtus, bet pēc vieniem arī nākamos. Tagad būs jādomā, kā neļaut viņiem gūt tos pirmos, lai viņi negūtu arī tos nākamos.”

Par spēli izteicāties tā vispārīgi, tomēr, kas tajā patika visvairāk?
Ešvorts: "Patika, ka darbojāmies kā komanda, bija labs komandas gars. Mēs labi presingojām, centāmies spēlēt jau viņu laukuma pusē, kas, protams, bija grūtāk, kad palikām desmit spēlētāju sastāvā. Tomēr arī tad mēģinājām to darīt, turklāt spēlējām ļoti disciplinēti un "Liepājai" faktiski nebija momentu. Protams, ļoti patika, ka Ediks guva divus vārtus, tas ir ļoti patīkami.”

Tagad pirms pēdējās spēles būs krietni jāpadomā, ko darīt ar sastāvu. Ja Tīdenbergs sevi tā nodemonstrēja, Žigajevam var būt problēmas ar iekļūšanu sastāvā?
"Protams, būs ko padomāt, jo Siņeļņikovs saņēma sarkano kartīti un nevarēs spēlēt. Vēl nezinām, kā būs ar Žuļovu, lai gan viņš pats saka, ka būs gatavs. Tā kā izmaiņas būs noteikti. Žigajevs ir labs spēlētājs, bet skatoties, kā nospēlēja Ediks, viņam jāturpina spēlēt. Koļesovs labi nospēlēja pret Daugavpili un spēlēja arī divas nākamās spēles. Taču mums vēl ir nedēļa skatīties un domāt, ar kādu sastāvu sākt maču Jelgavā.”

Turnīra tabulā ventspilnieki ir priekšā FK "Jelgava", vai tas kaut kā mainīs uzdevumu mačam? Spēlēsiet tikai par uzvaru?
"Protams!”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2015-11-01 13:38, pirms 8 gadiem
Manuprāt, tā ir vieglāk saprast tekstu, un pasvītrotie jautājumi ir tikai apsveicami.. absolūti dīvains viedoklis tev

  +2 [+] [-]

, 2015-11-01 15:01, pirms 8 gadiem
Jā, tiešām prieks par abām komandām. Pašlaik izskatās, ka Ešvorts ir milzīgs ieguvums Latvijas futbolam.!
Veiksmi kontinentālajās sacensības un par aizraujošu cīņu par titulu nākamsezon!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-01 17:10, pirms 8 gadiem
visu cieņu Liepājai un MALAČI Ventspilnieki!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja