Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" turpina veiksmīgi - atņemta uzvara "Valmierai"

Rolands Eliņš

"Jelgava" turpina veiksmīgi - atņemta uzvara "Valmierai"
Foto: BK Jelgava

Savu trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs Latvijas Basketbola līgā guvusi "Jelgava", kura ar 80:70 pieveica "Valmieru", turklāt vadība tika pārņemta ar veiksmīgu sniegumu ceturtajā ceturtdaļā, kuru "Jelgava" uzavrēja ar 30:18.

Pēc diviem zaudējumiem sezonas sākumā "Jelgava" svinēja uzvaru divos nākamajos mačos, un tikai diskutabls tiesnešu lēmums spēles izskaņā liedza gūt uzvaru arī pār "Barons kvartālu". Sev pārāk neierastā pozīcijā ar negatīvu bilanci bija nonākusi arī "Valmieras" komanda, līdz ar to abām uzvara būtu lieti noderējusi, turklāt panākuma gadījumā "Jelgava" arī nobīdītu valmieriešus uz astoto vietu kopvērtējumā.

Pirmajā puslaikā veiksmīgi darbojās bijušais "Valmieras" spēlētājs Dāvis Geks, kurš nu pārstāv "Jelgavas" rindas un sakrāja 13 punktus. Viesu sastāvā punktus pārsvarā vāca četri spēlētāji - Kristaps Dārgais, Māris Ziediņš, Mārcis Vītols un Mārtiņš Vīņauds, bet komandas rezultatīvākais spēlētājs pirmajās spēlēs Kārlis Apsītis no spēles neguva nevienu punktu. Tas gan netraucēja "Valmierai" puslaiku noslēgt ar minimālu pārsvaru 35:34.

Otrais puslaiks iesākās mazrezultatīvi, it īpaši "Jelgavai", kura pirmajās sešās ar pusi minūtēs guva tikai četrus punktus. "Valmierai" gan radās problēmas ar garajiem spēlētājiem - Viktoru Iļjinu un Dāvi Rozīti, kuri bija vairākkārt izniekojuši labas metienu iespējas un pa abiem guvuši vien trīs punktus. Tikmēr "Jelgava" bija atguvusies un trāpīja divus tālmetienus, pievelkot līdz mīnus divi, bet "Valmiera" ceturtdaļas pēdējo uzbrukumu izspēlēja līdz brīvajam Iļjinam, taču viņš atkal meta garām.

Septiņas minūtes pirms papildlaika beigām "Jelgava" pēc ilgāka laika pārņēma vadību, tiesa, tikai uz brīdi, jo Vīņauds nākamajā uzvrukumā iemeta trejaci un atguva vadību "Valmierai". Drīz gan "Valmieras" aizsardzības problēmas izpaudās arvien spilgtāk, un ar vairākiem caurgājieniem to uzlauza Salvis Mētra, panākot arī plus pieci. Rudmiezis ar ļoti svarīgu tālmetienu gan vēl atgrieza intrigu, taču Čavars pēdējās minūtes sākumā atbildēja ar to pašu, un "Jelgava", izmantojot "Valmieras" sasteigtos uzbrukumus, nosargāja uzvaru, turklāt pēdējā minūtē ieguva desmit punktu pārsvaru (80:70).

Jelgava- Valmiera 80:70 (13:16, 21:19, 16:17, 30:18)
Jelgava: Čavars 19, Geks 19, Krestiņins 12, Ginters 10, Mētra 7, Pļavnieks 6, Kosenkovs 3, Liepiņš 2, Pāže 2
Valmiera: Vītols 16, Ziediņš 14, Vīņauds 11, Dārgais 10, Rudmiezis 9, Iļjins 5 (9 atl.b.), Apsītis 3, Rozītis 2

  -3 [+] [-]

, 2014-11-01 18:56, pirms 9 gadiem
Vītols kā vienmēr līmenī, bet garie arī pa lielam noraka spēli! Nekas Valmiera mājās revanšēsies

  +3 [+] [-]

, 2014-11-01 19:22, pirms 9 gadiem
Pedejo ceturtdalu Valmiera izgaza ar lielu parsvaru... Par abiem ta sauktajiem centra speletajiem - bez komentariem, jo negribas teikt rupjibas. Abi divi ka salnas skarti kartupelu laksti!

  +4 [+] [-]

, 2014-11-01 19:49, pirms 9 gadiem
tomēr,cik prognozējami. jelgavnieki ar katru mēnesi progresēs, bet valmierieši regresēs. valmieriešu treneris iespējams ir foršs čoms, bet pašvaks galvenais treneris.
kā jau biju rakstījis pērn, Valmiera no Liepājas ir pārņēmusi ilggadējo dīvaiņu stafeti. nauda ir, arī jaunatnes sistēma ir, bet komandas komplektācija neloģiska.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-01 19:50, pirms 9 gadiem
wolmar rakstīja: Pedejo ceturtdalu Valmiera izgaza ar lielu parsvaru... Par abiem ta sauktajiem centra speletajiem - bez komentariem, jo negribas teikt rupjibas. Abi divi ka salnas skarti kartupelu laksti!
treneris, treneris un vēlreiz treneris....

  +4 [+] [-]

, 2014-11-01 20:01, pirms 9 gadiem
Komandas komplektacija ir pavisam laba! Normali puikas, bet... Jau bus gandriz 10 speles komanda aizvadijusi, bet diezin vai bus kopa bijusas kadas 10 reizes, kad ta normali butu centram uz brivu grozu iespelets ieksa! Sodien pat - jelgavniekiem ta augumini galigi nekadi, bet speli Valmierai jataisa isajiem... Absurds, kurs beidzas ar pavisam logisku pakasienu. Ja treneriem komanda divi torni, kuri pret karlikiem spej par abiem iemest dazus punktus, tad kur ir problema?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-01 20:09, pirms 9 gadiem
Nu, to rudito dzeku Valmiera jau nu gan... Kurs? Iljins un Ziedins varbut, bet ari vini nekad nav bijusi lideri. Niknuma laba nozime Valmieras garajiem pietrukst katastrofali jau kuro speli pec kartas! Plus vel sodien nenopietna segsana pret tiem caliem perimetra, kuri prot un var iemest, piemeram, pret Cavaru, Ginteru, Geku utt.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-01 20:39, pirms 9 gadiem
wolmar rakstīja: Komandas komplektacija ir pavisam laba! Normali puikas, bet... Jau bus gandriz 10 speles komanda aizvadijusi, bet diezin vai bus kopa bijusas kadas 10 reizes, kad ta normali butu centram uz brivu grozu iespelets ieksa! Sodien pat - jelgavniekiem ta augumini galigi nekadi, bet speli Valmierai jataisa isajiem... Absurds, kurs beidzas ar pavisam logisku pakasienu. Ja treneriem komanda divi torni, kuri pret karlikiem spej par abiem iemest dazus punktus, tad kur ir problema?
varu tikai piekrist. melderis, nevis lai mierīgi organizētu spēli caur centriem un ceturtajā paņemtu uzvaru.tieši pretēji uzsāk skriešanas sacensības ar ātrajiem jelgavniekiem.
iespējams Valmieras sporta aizkulises neļauj mainīt treneri, varbūt vismaz kādu meistarīgāku pirmo iepirktu. vītols bija labs lu trenera filozofijai, bet būt par pirmo vadošo vēl nav gatavs (un diez vai būs).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-01 20:59, pirms 9 gadiem
chuuw rakstīja: Sakiet, ko gribiet, bet Gulbis ar katru gadu paliek ar vien labāk kā treneris, cerams, ka dzīvē sasniegs kko.. Bet rezultāts diezgan negaidīts..
Labi, ka bija tik gudrs notīties no Zonnes.....Domāju, ka labi arī palīdzēja darbs pie Mazura izlasē, kā rezultātā iespējams gan Pļavnieku, gan Geku ieguva

     [+] [-]

, 2014-11-02 10:40, pirms 9 gadiem
PVN, zini, vismazak par sadu zaudejumi parmetumi Vitolam, ja katrs calis laukuma kapatos ar tadu atdevi ka Marcis, Valmiera LBL aste nevilktos.

     [+] [-]

, 2014-11-02 12:57, pirms 9 gadiem
[quote wolmar]
PVN, zini, vismazak par sadu zaudejumi parmetumi Vitolam, ja katrs calis laukuma kapatos ar tadu atdevi ka Marcis, Valmiera LBL aste nevilktos.

jāpiekrīt vien ir, vītols spēlē ar atdevi un degsmi. kā jau rakstīju valmieriešu enkurs ir viduvējs galvenais treneris. ja pirmais arī viduvējs par medaļām un lbl pusfinālu jāaizmirst. pie šāda salikuma max uz ko var cerēt play off pirmā kārta.
Valmiera būs dilemmas priekša:
jauns galvenais treneris;
klasi labāks pirmais nr.