Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ igauņu viesizrādes Ventspilī

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Šonedēļ igauņu viesizrādes Ventspilī
BK "Ventspils" šonedēļ nāks pretī divi Igaunijas klubi.
Foto:Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola klubs "Ventspils" šonedēļ savu līdzjutēju priekšā aizvadīs divas Baltijas Basketbola līgas spēles un abos gadījumos ar Igaunijas klubiem. Igauņu viesizrādes sāksies ceturtdien ar "University of Tartu" viesošanos.

Pazīstamajam klubam no Tartu, kurš šogad palicis bez alusdarītavas nosaukuma vārdā, tā būs piektā spēle šajā sezonā, bet līdz šim komanda uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm. Turnīru "University of Tartu" sāka ar pamatīgu neveiksmi pret lietuviešu "Juventus" 74:96, bet jau nākamajā mačā savā laukumā dramatiskā cīņā ar 85:84 pieveica Krievijas "Triumph". Arī nākamos divus mačus Tartu basketbolisti aizvadīja savā laukumā, tieši tādā pašā secībā zaudējot un uzvarot – vispirms sāpīga neveiksme pret principiālo sāncensi "Kalev/Cramo" (82:89), bet pēc tam uzvara pār Lietuvas "Baltai" (86:78).

Šajā sezonā Tartu komanda ne tikai palikusi bez četriem burtiem nosaukumā, bet arī vairākiem būtiskiem spēlētājiem. Šobrīd vienīgais leģionārs ir 206cm slaidais amerikāņu centrs Bils Amiss, kurš ir labākais komandā gan punktu gūšanā (15,5), gan atlēkušo bumbu vākšanā (8,5). Ventspilniekiem punktu gūšanas līderis joprojām ir Jānis Strēlnieks (12,3), bet vairāk nekā desmit punktus guvuši vēl trīs spēlētāji – Džamars Jangs, Sems Vilards un Mārtinš Laksa, kurš gan šīs nedēļas mačos komandai vēl nebūs palīgs. Toties tāds varētu būt Ronalds Zaķis, kurš ar lielāku spēļu laiku izcēlās pēdējā LBL spēlē. Ja uzbrucējs tiešām dosies laukumā, tā viņam būs atgriešanās Baltijas līgā, jo līdz šim Zaķis devies laukumā tikai LBL mačos.

Pēc pagājušajā nedēļā no rokām izlaistās uzvaras BK "Ventspils" panākums pret igauņiem nepieciešams ne tikai garastāvokļa, bet arī turnīra tabulas vietas uzlabošanai. Bez zaudējumiem pagaidām cīnās tikai "Siauliai" (4-0), bet tālāk tabulā ir ļoti biezs, tāpēc katrs panākums un katra neveiksme var būtiski ietekmēt situāciju tabulā un izredzes uz spēlēšanu izslēgšanas mačos. Līdz tiem gan vēl pamatīgs ceļš ejams, tomēr visiem labi zināms sakāmvārds par ragavām un ratiem – labāk visam gatavoties laicīgi.

Spēles sākums pulksten 19 un to tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi
"BBL Homepage"
European Basketball Main Page - EUROBASKET

     [+] [-]

, 2011-11-01 22:24, pirms 12 gadiem
Tartu bez Žoras Cincadze?

  +2 [+] [-]

, 2011-11-02 10:20, pirms 12 gadiem
Štrunts ar Žoru, bet kur palicis Tanels? nevaru atrast nekur

     [+] [-]

, 2011-11-02 10:21, pirms 12 gadiem
P.S. atradu gan. nu žēl
Tanel Tein - Good Bye
- YouTube

  +1 [+] [-]

, 2011-11-02 16:58, pirms 12 gadiem
nu ko visiem uz halli jaiet

     [+] [-]

, 2011-11-03 09:29, pirms 12 gadiem
AUTORRRRR! Ja reiz raksti par Tartu spēlēm, tad derētu arī paskatīties, kad tad tās ir notikušas: 1.spēle Baltai;... un Juventus bija kā pēdējā spēle savā laukumā pirms vakardienas "grūdiena" Lauvām! Aj ja jai!
Nu bet šodien par Ventiņiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-03 15:21, pirms 12 gadiem
Jābūt divām uzvarām!!