Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Strijbosam motokrosa sezona beigusies, karjera apdraudēta

Juris Grīns
Juris Grīns

Strijbosam motokrosa sezona beigusies, karjera apdraudēta
Kevins Strijboss. Foto: mxgp.com

Pieredzējušais beļģu motosportists Kevins Strijboss paziņojis, ka pēc vēl vienas veiktas operācijas šogad motokrosa trasēs vairs nebūs redzams, turklāt zem jautājuma zīmes ir arī braucēja turpmākā karjera.

MXGP klasē Strijboss startē kopš 2003. gada, bet viņa augstākie sasniegumi ir iegūta otrā vieta pasaules čempionāta kopvērtējumā 2006. un 2007. gadā, kā arī trešā vieta 2014. gada sezonā. Ilgu laiku viņš bija "Suzuki" rūpnīcas komandas sastāvā.

Pēdējās sezonas, kurās viņš turpināja piedalīties pasaules čempionātā, izvērsušās traumām bagātas. Iepriekšējos divus gadus Strijboss jau pirms sezonas sākuma iedzīvojās savainojumos, bet šogad plānoja pārstāvēt pats savu komandu "KSRT MX Hens" un atkal startēt ar "Suzuki" markas motociklu. Pirmos divus MXGP posmus viņš aizvadīja, bet tad atkal gūta nopietna trauma.

"Pagājušajā pirmdienā gūžai tika veikta vēl viena operācija, un 2020. gada sezona man ir beigusies," paziņojis Strijboss. "Viņi domāja, ka ir plīsusi skrimšļa lūpa, bet atklājās, ka šī vieta ir traumēta daudz vairāk, tādēļ nācās izgriezt visu. Šis bijis slikts, savainojumiem bagāts gads."

Kamēr ir skaidrs, ka šogad Strijboss uz starta vairs nedosies, arī viņa nākotne pagaidām ir neskaidra.

"Pēc pandēmijas sākšanās ieguldījām daudz darba, bet nevaram parādīt, uz ko šis "Suzuki" motocikls ir spējīgs MXGP čempionātā," viņš saka. "Tagad nav ne jausmas, kā ievirzīsies mana nākotne. Cenšos strādāt pie dažiem variantiem. Skaidrs ir tikai tas, ka joprojām gribu sacensties. Darīšu visu, lai to varētu īstenot un nākamgad atkal izietu uz starta. Ja nē, tās būs beigas manai karjerai, beigas 20 gadiem, kas pavadīti pasaules čempionātā. Bet nedomāsim vēl to sliktāko."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...