Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Ar vienu "Grand Slam" titulu dzīve nebeidzas"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko: "Ar vienu "Grand Slam" titulu dzīve nebeidzas"
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko priecājas, ka Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas cīņā pret čehieti Karolīnu Plīškovu ceturtdien izdevies saglabāt stabilitāti, kas arī bijusi galvenā panākuma atslēgta.

2017. gada čempione Ostapenko (WTA 43.) otrās kārtas mačā ar 6:4, 6:2 sakāva ar otro numuru izsēto čehieti Pliškovu (WTA 4.), trešo reizi "Grand Slam" turnīrā pieveicot pirmā piecinieka spēlētāju. Protams, ka žurnālisti pēc panākuma Aļonai daudz prasīja par notikumiem pirms trim gadiem, kad pie "Grand Slam" titula viņa tika dažas dienas pēc divdesmitās dzimšanas dienas.

"Ir grūti salīdzināt, jo tas notika pirms trim gadiem. Tolaik biju bezbailīga un neviens mani īsti nezināja, bet tagad spēlētāji mani labi pazīst un zina kā es spēlēju," atzīst Ostapenko, kura kopš tā laika bijusi pat ārpus pasaules ranga astoņdesmitnieka. "Protams, to visu atceros, jo tas ir līdz šim lielākais panākums karjerā, tomēr man jāvirzās uz priekšu un ar vienu "Grand Slam" titulu dzīve nebeidzas. Es vēlos sasniegt vēl, soli pa solim atgriezties pasaules ranga pieciniekā. Tāpēc strādāju pie savas stabilitātes. Tomēr joprojām arī esmu agresīva spēlētāja un uzskatu, ka tas var atnest daudz uzvaru. Tomēr stabilitāte, iespējams, ir manas spēles atslēga."

Ceturtdienas mačā Ostapenko veica 27 netveramos sitienus, kā arī vairākkārt veiksmīgi izpildīja saīsinātos sitienus.

"Domāju, ka šodien spēlēju labi. Zināju, ka būs smags mačs, tāpēc centos nepārtraukti fokusēties. Vienkārši spēlēt savu spēli," pauž Latvijas tenisa zvaigzne. "Tāpat mēģināju vienkārši saglabāt bumbiņu spēlē, lai būtu droša, ka nepieļauju pārāk daudz nepiespiesto kļūdu. Savukārt, kad man bija iespēja, centos to izmantot."

Plīškova jau pēdējos piecus gadus regulāri ir pasaules ranga desmitniekā, tomēr pēdējās divās sezonās "Grand Slam" turnīros vien reizi tikusi tālāk par ceturto kārtu.

"Varēju nospēlēt daudz labāk. Zinu, ka viņa var būt smags pretinieks, ja spēlē labi, tomēr domāju, ka viss bija atkarīgs no manis," pauž čehiete.

Iekļūstot 3. kārtā, Ostapenko nopelnījusi 130 reitinga punktus. Nākamā vienspēle sestdien viņai būs pret 2015. gada junioru turnīra čempioni Paulu Badosu (#87), kura ceturtdien ar 6-4, 4-6, 6-2 apspēlēja šobrīd sliktā formā esošo 2018. gada finālisti Slounu Stīvensu (#34). Savukārt rīt Ostapenko ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski turpinās dubultspēļu turnīru, kur aizvadīs 2. kārtas maču.

Izmantotie resursi:
https://www.countypress.co.uk/sport...

  -4 [+] [-]

, 2020-10-02 09:16, pirms 4 gadiem
nav iemesla sapriecāties.. meitene parasti izšauj šādu spēli ar maz savām kļūdām - vienu no 50. Tā ka tagad kādus 8 mēnešus nekā jēdzīga nebūs

  -2 [+] [-]

, 2020-10-02 09:53, pirms 4 gadiem
Lielība naudu nemaksā. . . .

  +2 [+] [-]

, 2020-10-02 10:53, pirms 4 gadiem
Malacis, labi nospēlēja. Nākamā spēle būs grūta. Vēlu veiksmi! Esam pozitīvāki pret sportistiem. Var nepatikt raksturs, vēl kādas nianses, bet kurš no mums ir perfekts un kurš ir vinnējis GS?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-02 15:08, pirms 4 gadiem
Chelubejs rakstīja: nav iemesla sapriecāties.. meitene parasti izšauj šādu spēli ar maz savām kļūdām - vienu no 50. Tā ka tagad kādus 8 mēnešus nekā jēdzīga nebūs
Tu tenisu vispār skaties?Varbūt esi ievērojis Aļonas prgresu?

     [+] [-]

, 2020-10-02 18:24, pirms 4 gadiem
Aļonai progress??? Kopš 2017.gada???

     [+] [-]

, 2020-10-02 19:16, pirms 4 gadiem
ej dillēs rakstīja: Aļonai progress??? Kopš 2017.gada???
Aļonai progress kopš,piemēram,pagājušā gada.Paskaties viņas serves tagad.Nepiespiestās kļūdas un tā tālāk.ej kāpostos.