Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jānis Baumanis: ''Esmu diezgan apmierināts ar komandas paveikto"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Baumanis: ''Esmu diezgan apmierināts ar komandas paveikto"
Foto: Tom Banks

Ostinā, ASV, noslēdzies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 10. posms, kurā latviešu sportists Jānis Baumanis pusfinālā izcīnīja piekto vietu, piekāpjoties tikai rūpnīcas komandas braucējiem.

LABI REZULTĀTI OTRAJĀ DIENĀ ĻAUJ IEKĻŪT PUSFINĀLĀ
Trešajā kvalifikācijas kārtā Jānim izdevās labs starts, pēc kura viņš uzreiz devās džokeraplī. Turpmākajos apļos Jānis turpināja turēt stabilu tempu, kas ļāva apsteigt arī priekšā esošo Antonu Marklundu brīdī, kad zviedrs veica savu džokerapli. Sacīkstes beigās Jānim otrā vieta, piekāpjoties vienīgi autosporta leģendai Sebastianam Lēbam no “Peugeot” rūpnīcas komandas, kamēr kvalifikācijas koplaikā septītais rezultāts.

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Latvijas sportists pēc starta palika pamattrasē, nedaudz iesprūstot aiz Lēba komandas biedra Kevina Hansena. Nākamajos apļos Hansens brauca labā tempā, kuram Jānis spēja turēt līdzi. Jānis džokerī devās pēdējā aplī, pēc tā pazaudējot vietu “Audi EKS” komandas pilotam Andreasam Bakerūdam, tomēr uzrādītais laiks bija pietiekami konkurētspējīgs – 9. vieta ceturtajā kvalifikācijā un 11. rezultāts kopvērtējumā pēc četrām kvalifikācijām.

Jānis startēja pirmajā pusfināla braucienā kopā ar abiem “Volkswagen” rūpnīcas braucējiem Peteru Solbergu un Johanu Kristofersonu, brāļiem Timiju un Kevinu Hansenu, kā arī “GCK Renault” pārstāvi Gerlēnu Šišerī. Startējot no pēdējās rindas tika pieņemts lēmums uzreiz doties džokeraplī, kurā gan devās vēl trīs konkurenti. Jānis palika mašīnu vilcieniņa aizmugurē, trasē, kurā apdzīt ir ļoti sarežģīti. Sacīkstes gaitā rūpnīcu braucēji bija ātrāki, tomēr pēdējā aplī uz tramplīna Jānim izdevās veikt skaistu apdzīšanas manevru, apdzenot Šišerī, kas ļāva ASV posmu noslēgt ar 5. vietu pusfinālā.

“ESMU APMIERINĀTS AR TO, KO PAVEICA KOMANDA”
JĀNIS BAUMANIS: “Piektā vieta, uzreiz aiz rūpnīcu komandām. Esmu diezgan apmierināts ar to, ko paveica komanda. Pusfinālā beidzot izdevās apli izbraukt arī zem 35 sekundēm, uz ko tiecāmies visu nedēļas nogali. Sākām pie tā strādāt jau piektdien un sestdien, daudz eksperimentējām ar regulējumiem pirmajās divās kvalifikācijās un tagad pamazām tas sāk dot rezultātu. Ļoti ceru turpināt iesākto arī atlikušajā sezonas daļā!
Tagad divas nedēļas gatavoties Vācijai. Paldies visiem, kas juta līdzi un skatījās pie TV ekrāniem!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš