Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Immobilem un Milinkovičam-Savičam jauni līgumi, Rosi netiek sodīts dopinga lietā

Rolands Eliņš

Immobilem un Milinkovičam-Savičam jauni līgumi, Rosi netiek sodīts dopinga lietā
Sergejs Milinkovičs-Savičs un Čīro Immobile. Foto: AP/Scanpix

Itālijas A Sērijas klubs Romas „Lazio” paziņojis, ka pagarinājis līgumus ar savas komandas līderiem Čīro Immobili un Sergeju Milinkoviču-Saviču līdz 2023. gadam. Savukārt Džuzepe Rosi nav saņēmis diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu, tiekot sveikā cauri ar brīdinājumu.

Sergejs Milinkovičs-Savičs, 23 gadus vecais serbu pussargs, bieži tiek piesaukts dažādās transfēru baumās, un viņa aģents septembra sākumā atklāja, ka ar konkrētu piedāvājumu pie viņa vērsusies arī Parīzes „Saint Germain”. Aģents izteicās, ka PSG solījusi līgumu par astoņiem miljoniem eiro sezonā, taču šodien Milinkovičs-Savičs parakstīja līgumu ar „Lazio”, kas pacēla viņa algu līdz trim miljoniem eiro.

Itālijas medijos atšķiras versijas par to, vai Milinkoviča-Saviča līgumā iekļauta izpirkuma maksa. „SportMediaset” norāda, ka izpirkuma maksa ir simt miljoni eiro, un tā attiecas arī uz klubiem Itālijā, taču citi mediji to apstrīd. Iespējams, ka izpirkuma maksa ir uz ierobežotu termiņu.

Savukārt 28 gadus vecais Immobile pēdējos gados atgriezies tajā līmenī, ko savulaik nodemonstrēja „Torino”. Viņa leģionāra gaitas „Borussia” un „Sevilla” sastāvos bija neveiksmīgas, taču Romā aizvadītajās divās sezonās Immobile iesitis 52 vārtus un arī šo sezonu sācis veiksmīgi, septiņos mačos gūstot četrus vārtus. Viņa alga par sezonu tiek minēta kā 3.3 miljoni.

Priecīgas ziņas šodien sagaidījis arī cits Itālijas futbolists, bijušais „Villarreal” un „Fiorentina” uzbrucējs Džuzepe Rosi, kuram pirms dažiem mēnešiem bija pozitīvas dopinga analīzes. Viņa organismā tika konstatētas dorzolamīda pēdas, un šis produkts var tikt izmantots gan medicīniskos nolūkos, gan kā maskējošā viela, ar kuras palīdzību tiek „paslēptas” citas aizliegtās vielas.

Rosi šodien bija lietas izskatīšana Itālijas antidopinga tiesā, kas nolēma viņam piemērot brīdinājumu, taču neuzlikt sodu ar diskvalifikāciju. 31 gadu vecais Rosi pauda prieku par šo lēmumu un gatavojas atgriezties futbolā, jo pagaidām vēl ir brīvā aģenta statusā. Pagājušo sezonu viņš pabeidza „Genoa” rindās.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/128...