Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīgai" divi zaudēti vārti divās minūtēs un septītā neveiksme pēc kārtas

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Rīgai" divi zaudēti vārti divās minūtēs un septītā neveiksme pēc kārtas
"Rīgas" vienīgo vārtu autoras Kristaps Zīle
https://www.hkr.lv/

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Latvijas vienība "Rīga". Ronalda Ozoliņa trenētie rīdzinieki mājas spēļu sēriju ievadīja ar neveiksmi mačā pret Rietumu konferences līdervienību Sanktpēterburgas "SKA-1946", zaudējot divus vārtus nepilnās divās minūtēs, atkal gūstot tikai vienus vārtus un piekāpjoties ar 1:2. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Kristaps Zīle.

Atgriežoties no Maskavas, kur četrās spēlēs tika izcīnīts tikai viens punkts, bet zaudējumu sērija sasniedza sešus mačus, mājas spēļu sēriju ar Sanktpēterburgas klubiem „Rīga” uzsāka ar 12 punktiem 12 aizvadītajās spēlēs, kas Rietumu konferences kopvērtējumā deva 14. vietu. Turpretim „SKA-1946” Piņķos ieradās konferences līderes godā ar bilanci 8-4, turklāt tikai divas spēles tika zaudētas pamatlaikā.

Spēles pirmajā trešdaļā iniciatīvu savās rokās pakāpeniski pārņēma viesi, arvien biežāk viesojoties laukuma saimnieku aizsardzības zonā un apdraudot Jāņa Vora sargātos vārtus. Kad bija nospēlētas astoņas minūtes Voris glāba rīdziniekus pēc izgājiena viens pret vienu, kā arī nosargāja vārtus neskārtus pēc citiem viesu uzbrukumiem. Dažās epizodēs „SKA-1946” hokejistiem „neklausīja” ripa, kā rezultātā potenciālas briesmas „Rīgas” vārtiem izpalika. Trešdaļas izskaņā „Rīga” tika pie skaitliskā vairākuma, izspēlēja labas kombinācijas, taču pirmajā trešdaļā skatītāji gūtos vārtus neieraudzīja.

Otrā trešdaļas „Rīgai” sākusies pagalam neveiksmīgi. Atlikušajā laikā skaitliskajā vairākumā vārtus gūt neizdevās, par ko rīdzinieki tika sodīti. Sekoja Renāra Kārkla noraidījums un viesiem bija nepieciešamas vien 17 sekundes to realizēšanai – mērķi sasniedza Jevgeņija Kalabuškina metiens no distances (0:1). Minūti vēlāk sekoja nākamais noraidījums „Rīgas” sastāvā – uz noraidīto soliņa dodoties Endijam Butānam. Arī šoreiz viesi vairākumu izmantoja, pēc kombinācijas zonā precīzi metot Daniilam Šabarovam – 0:2, kad pēc trešdaļas sākuma bija nospēlētas vien četras minūtes.

Trešdaļas turpinājumā rīdzinieki nedaudz atdzīvojās, taču viņu uzbrukumiem trūka asuma un reālo vārtu gūšanas iespēju nebija daudz. Savukārt viesiem iespējas liedza realizēt Voris un līdz otrajam pārtraukumam vārti netika gūti.

Trešajā trešdaļā rīdzinieki centās uzbrukt un lauzt mača gaitu, taču „SKA-1946” pārliecinoši kontrolēja situāciju, prasmīgi kontrolējot situāciju laukumā. Trešdaļas vidū „Rīgai” beidzot izdevās vienus vārtus atgūt. No „Dinamo” aizdotais Kristaps Zīle izslidoja vārtu priekšā un no neērtas satvēriena raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, panākot 1:2. Tūdaļ sekoja skaitliskais vairākums, kura laikā „Rīga” kontrolēja ripu pretinieku zonā, taču šoreiz bez rezultāta. Līdz pat pamatlaika beigām rīdzinieki centās izlīdzināt rezultātu, taču arī viesi aktīvi uzbruka un bija tuvu trešajam vārtu guvumam. Pamatlaika pēdējā minūtē rīdzinieki nopelnīja noraidījumu, kas krietni pabojāja iespējas glābties. Rezultātam vairs nemainoties, spēle noslēgusies ar viesu uzvaru (2:1).

Ronalda Ozoliņa trenētie rīdzinieki cieta septīto zaudējumu pēc kārtas, katrā no šiem mačiem gūstot ne vairāk par vieniem vārtiem. Rīt Piņķos abas komandas tiksies atkārtoti.

Rīga – SKA-1946” 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Vārti: 22:13 Kalabuškins (Miļehins, Holodeņins, vair.) 0:1, 24:10 Šabarovs (Kalabuškins, Carjuks, vair.) 0:2, 50:03 Zīle (Bergmanis, Ģēģeris)1:2.
Soda minūtes: 12:10.
Metieni: 20:26.
Vārtsargi: Jānis Voris (59:05-59:10, 59:50-60:00 tukši vārti) – Konstantīns Volkovs.

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт

     [+] [-]

, 2017-10-01 15:51, pirms 7 gadiem
Zīle vārtus guvis.

     [+] [-]

, 2017-10-01 16:01, pirms 7 gadiem
Njā, uzbrukums ir vnk nekāds šosezon, kaut gan HKR jau neielaiž daudz vārtus...