Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Klāt jaunā LBL sezona - pārmaiņu un intrigu pilna

Rolands Eliņš

Klāt jaunā LBL sezona - pārmaiņu un intrigu pilna
Roberts Štelmahers un "Ventspils" centīsies aizstāvēt čempionu godu
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Šodien ar četrām spēlēm tiks ievadīta jaunās Latvijas Basketbola līgas sezona, kurā pēc ilgāka pārtraukuma vietējo līdzjutēju priekšā atgriezušies tādi spēlētāji kā Kaspars Kambala un Kristaps Valters. Viņi 18:30 "Barons kvartāls" sastāvā spēkosies ar "Latvijas Universitāti", bet iepriekšējie finālisti " VEF Rīga" viesosies pie "Jelgavas".

"Aldaris LBL" 24. sezona sagaida ar ilgi nebijušu intrigu un ažiotāžu, un jau sezonas pirmajā mačā sagaidāma divu bijušo Latvijas izlases spēlētāju atgriešanās mājās, proti, "Barons kvartāls" sastāvā pieteikti Kaspars Kambala un Kristaps Valters. Šī vakara spēlē piedalīsies gan tikai pirmais, jo Valters apstiprinājis, ka jau rīt dosies uz Grieķiju, lai pievienoties "Panathinaikos" komandai.

"Barons kvartāls" šovakar ar Kambalu un Jahoviču ierindā uzņems "Latvijas Universitātes" basketbolistus. Pagājušajā sezonā "Barons kvartāls" izcīnīja tikai par trim uzvarām vairāk nekā LU un izslēgšanas spēlēs neiekļuva, taču sastāvs vasarā izmainījies kardināli. "Barons" papildinājies arī ar Gati Jahoviču, bijušajiem "Jelgavas" pārstāvjiem Artūru Brici un Lauri Mizi, kā arī "Saldus" spēlētāju Nauri Miezi. Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā Bricis bija ceturtais rezultatīvākais visā LBL (vidēji 14,6 punkti), turklāt ar komandu trenējas arī Sandis Valters.

"Barons kvartāls" pieteikums, protams, iespaidīgs, taču slinkojuši nav arī favorīti, kuriem atkal būs jāaizvada mazāk spēļu nekā pārējiem. LBL organizētāji lēmuši, ka "VEF Rīga" regulārajā sezonā aizvadīs tkai desmit(!) spēles, ar katru no komandām spēlējot vienreiz izbraukumā, bet ar "Ventspili" tiekoties divas reizes. Ventspilniekiem tikmēr paredzēti divi apļi (kopā 18 spēles), kamēr visas pārējās komandas izspēlēs četrus apļus (31 spēle). Līdz ar to uzvaru skaits vairs nav dienas kārtībā, svarīgs ir tikai uzvarēto spēļu procents.

Samazinājies komandu skaits - šo sezonu uzsāks 10 vienības, taču izslēgšanas spēļu vietas palikušas nemainīgas, proti, sešas. Divas labākās regulārās sezonas vienības nodrošinās vietu pusfinālā, bet 3.-6. vieta izspēlēs ceturtdaļfinālu. Vēl gan neskaidrība par U18 izlases dalību LBL - tiek meklēts finansējums, un komanda varētu sākt spēlēt tikai pēc Jaunā gada.

Pašreizējā čempione "Ventspils" starpsezonā no "Jēkabpils" piesaistīja sevi jau pierādījušo amerikāni Troju Bārnīsu, parakstīja līgumu ar talantīgo Žani Peineru, kā arī pozitīvi pārsteidza līdzjutējus, uz Latviju atkal atvedot Mairu Četmenu. Pārbaudes spēlēs "Ventspilij" gan klājās kā pa viļņiem, turklāt šosezon komandu sagaida nopietni pārbaudījumi Eiropas kausa izcīņā. Pirmo spēli LBL "Ventspils" gan aizvadīs tikai parīt, sacenšoties ar "Jelgavu".

"Jelgavai" ticis visgrūtākais sezonas atklāšanas kalendārs, jo pirms "Ventspils" cīņas tā šovakar uzņems "VEF Rīga". Arī "Jelgava" piedzīvojusi milzu pārmaiņas, ieskaitot galvenā trenera Mārtiņa Gulbja ierašanos, bet VEF pirmssezonu par pārāk veiksmīgu saukt nevar. Bažas radīja vairāku spēlētāju traumas, kuru dēļ vienu pārbaudes spēli pat nevarēja novadīt līdz galam, jo gluži vienkārši nebija spēlētāju, bet uz citām devās vien septiņu basketbolistu sastāvā. Atšķirībā no pārējām LBL komandām, VEF jau aizvadījusi vienu augstas raudzes oficiālu maču jaunajā sezonā, jau pirmajā kārtā izstājoties no Eirolīgas kvalifikācijas turnīra. Komandu papildinājuši Aigars Šķēle, Mareks Mejeris, eksventspilnieki Ronalds Zaķis un Jānis Timma, kā arī piesaistīti leģionāri Bamba Fals, Džeralds Robinsons un Kevins Dilards.

"Liepāja/Triobet" nedēļas nogalē ieguva savu pirmo BBL kausu un noteikti vēlas revanšēties par pagājušās sezonas izstāšanos ceturtdaļfinālā. Tāpat nopietnu gatavošanās posmu izgājusi bronzas medaļniece "Jēkabpils", kuru nu trenē Edmunds Valeiko. Komanda saglabājusi savu kodolu latviešu spēlētāju izskatā, turklāt klāt nācis Andrejs Šeļakovs un pārbaudes spēlēs sevi labi apliecināja amerikānis Devins Teilors. Savukārt "Jūrmala/Fēnikss" atvadījusies no Aināra Zvirgzdiņa un Aigara Šķēles, kuru devums pusfināla sasniegšanā bija milzīgs. Trenera pieteikumus uzņēmies Arnis Vecvagars, palikuši vairāki jaunie spēlētāji, kuriem palīdzēs ārzemju klubos sevi pieteikušie Mārtiņš Laksa un Edgars Jeromanovs.

Skaidrs, ka sezonas sākumā grūti ko prognozēt, turklāt visas kārtis vienā mirklī var sajaukt (un, visticamāk, sajauks) dažu šobrīd ar līgumiem nepiesaistītu spēlētāju došanās uz ārzemēm. Šis var būt īpašs gads "Ventspilij", kura dodas pēc sava desmitā Latvijas čempionu titula, kamēr "VEF Rīga" domā par ceturto titulu pēdējos piecos gados. Tikai viena cita no šīs sezonas LBL dalībniecēm var lepoties ar čempionu titulu, un tā ir plašu uzmanību piesaistījusī "Barons kvartāls", kura no 2008. līdz 2010. gadam trīsreiz spēlēja finālā un divreiz uzvarēja. Vismaz pagaidām tās pieteikums uz atkārtojumu izskatās nopietns, taču pirmais pārbaudījums jau šovakar Mārupes sporta centrā.

LBL čempioni

GadsČempionsFinālāBronza
2014.VentspilsVEF RīgaJēkabpils
2013.VEF RīgaVentspilsValmiera
2012.VEF RīgaVentspilsLiepājas lauvas
2011.VEF RīgaVentspilsLiepājas lauvas
2010.BaronsVEF RīgaVentspils
2009.VentspilsBarons LMTASk Rīga
2008.Barons/LMTASK RīgaVentspils
2007.ASK RīgaVentspilsBaronsLMT
2006.VentspilsBarons LUASK Rīga
2005.VentspilsBaronsValmieras piens

LBL sezonas ievads

DatumsLaiksKomandas
01.1018:30Barons kvartāls - Latvijas Universitāte
01.1018:30Valmiera-Jēkabpils
01.1019:00Jūrmala/Fēnikss-Liepāja/Triobet
01.1019:00Jelgava-VEF Rīga
03.1019:00Jelgava-Ventspils
04.1017:00Jūrmala/Fēnikss-Barons kvartāls

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

1 2 51 komentārs

  -1 [+] [-]

, 2014-10-01 09:53, pirms 9 gadiem
Biedriņš laikam Valteru gaidīs pēc spēles aiz stūra ar 0,7 !

 +10 [+] [-]

, 2014-10-01 09:59, pirms 9 gadiem
Nu ko basketbola cienītāji. Par superīgu sezonu un labu basketbolu!!!
Šodien jau pirmās intrigas!

  +4 [+] [-]

, 2014-10-01 10:00, pirms 9 gadiem
Uzskatu, ka šī būs labākā sezona pēdējo 10-15 gadu laikā.

Komandu spēku samēri ir visai līgzīgi, sastāvi interesanti. Nav viens izteikts favorīts

  +2 [+] [-]

, 2014-10-01 10:02, pirms 9 gadiem
Domāju, ka Barons un Liepāja paņems savus mačus. Bet par pārējiem diviem mačiem grūti spriest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:10, pirms 9 gadiem
Prognozes? Kā izskatas totalizatoru tabula ? Paredzamas tā pat man šķiet tikai pirmās divas vietas- VEF un Ventspils

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:15, pirms 9 gadiem
Sezona solās būt interesanta, kad ļoti daudz izšķirs mazas nianses, jo spēku samēri ir līdzīgi, pie tam, TOP2 komandas ir kļuvušas vājākas, bet pārējie stiprāki. Žēl, ka TOP2 neaizvada pietiekami daudz spēļu LBL, ko jau šobrīd var nosaukt par lielāko mīnusu šai sezonai! Lai uzvar stiprākais, lai tas ir no Kurzemes! :-)
P.S. Vēlams autoriem pie grafikas pielikt klāt info par tiešraidēm, vai un kur translēs!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-01 10:24, pirms 9 gadiem
twiterī baumo par Valteru un Panantiniakos. Esot ļoti Tuvu darījumam. Ja tā, tad neticu ka šodien spēlēs...

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:25, pirms 9 gadiem
Eriņ, ja taisi sezonas preview un liec to lielajā rotatorā, tad varbūt pacenties izcelt visus 10 klubus?? Valmiera, Saldus un LU nespēlēs vai kā?

  +5 [+] [-]

, 2014-10-01 10:26, pirms 9 gadiem
wolf rakstīja: twiterī baumo par Valteru un Panantiniakos. Esot ļoti Tuvu darījumam. Ja tā, tad neticu ka šodien spēlēs...
Es jau par šo arī teicu pirms pāris dienām, tāpēc esmu pārsteigts, ka viņš vēl pa LV grozās.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-01 10:34, pirms 9 gadiem
Jā, Kristaps drošvien ilgi Latvijā neuzkavēsies. Par spīti nelabvēļiem, viņš joprojām ir ļoti pieprasīts Eiropā un darbu atrast viņam nav problēmu. Žēl, ka Bagatskis to nespēj novērtēt, jo saspēles vadītāju izlasei trūkst, trūkst arī kārtīga centra.

  -6 [+] [-]

, 2014-10-01 10:37, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Žēl, ka TOP2 neaizvada pietiekami daudz spēļu LBL, ko jau šobrīd var nosaukt par lielāko mīnusu šai sezonai!
Tu neko nesaproti un neesi patriotiski noskaņots. Ir jāsaprot, ka jau viens aplis +1 spēle ir liela dāvana un liela laime, par ko jāpriecājas. Sevišķi, ja dzīvo kādā pilsētās, kur nav LBL komandas. Un normāls playofs arī nav vajadzīgs - nafig vilkt garumā?

p.s. sezona tiešām solās būt interesanta, tikai jācer, ka nebūs pamatīgu izmaiņu sastāvos jau tuvākajā laikā (arī Liepāja) un ka tie kļūs tikai spēcīgāki!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 10:43, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Es jau par šo arī teicu pirms pāris dienām, tāpēc esmu pārsteigts, ka viņš vēl pa LV grozās.
paskatoties viņu sastāvu, nav īsti skaidrs, kam viņiem vēl viens PG/SG ?

     [+] [-]

, 2014-10-01 10:45, pirms 9 gadiem
padalīsies, lūzu, ar linku? Kaut kā tomēr, šķiet, ka bišku par augstu tēmēts, zinot grieķu spēles stilu un mūžīgi neremdināmās ambīcijas. Viņam pat grūti atrast vietu rotācijā.
wolf rakstīja: twiterī baumo par Valteru un Panantiniakos. Esot ļoti Tuvu darījumam. Ja tā, tad neticu ka šodien spēlēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 10:58, pirms 9 gadiem
Nemelošu,ja teikšu,ka pirmo reiz tik ļoti gaidu LBL sākšanos.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:00, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: padalīsies, lūzu, ar linku? Kaut kā tomēr, šķiet, ka bišku par augstu tēmēts, zinot grieķu spēles stilu un mūžīgi neremdināmās ambīcijas. Viņam pat grūti atrast vietu rotācijā.
kads Tur links. Ka jau teicu, Twiteri BAUMO. @Greenhoopnet ietvitoja. Nekur citur pagaidam neesmu redzejis. Katra zinjaa es ari biju soka kad izlasiju... no Turku 2 ligas uz Griekju pirmo?! Respect.

 +10 [+] [-]

, 2014-10-01 11:00, pirms 9 gadiem
Sportacentrs nevarēja kaut 1 (!!!!!!) spēli parādīt no sezonas pirmās dienas??? Nožēlojami

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:06, pirms 9 gadiem
tvīta links, nekas vairāk
wolf rakstīja: kads Tur links. Ka jau teicu, Twiteri BAUMO. @Greenhoopnet ietvitoja. Nekur citur pagaidam neesmu redzejis. Katra zinjaa es ari biju soka kad izlasiju... no Turku 2 ligas uz Griekju pirmo?! Respect.

     [+] [-]

, 2014-10-01 11:06, pirms 9 gadiem
wolf rakstīja: kads Tur links. Ka jau teicu, Twiteri BAUMO. @Greenhoopnet ietvitoja. Nekur citur pagaidam neesmu redzejis. Katra zinjaa es ari biju soka kad izlasiju... no Turku 2 ligas uz Griekju pirmo?! Respect.
Vispār jau no 1 līgas un ar labu statistiku. Tie 50% no 3p- vien ko vērti.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-01 11:08, pirms 9 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Tu neko nesaproti un neesi patriotiski noskaņots. Ir jāsaprot, ka jau viens aplis +1 spēle ir liela dāvana un liela laime, par ko jāpriecājas. Sevišķi, ja dzīvo kādā pilsētās, kur nav LBL komandas. Un normāls playofs arī nav vajadzīgs - nafig vilkt garumā?

p.s. sezona tiešām solās būt interesanta, tikai jācer, ka nebūs pamatīgu izmaiņu sastāvos jau tuvākajā laikā (arī Liepāja) un ka tie kļūs tikai spēcīgāki!
Tāds īpatnējs tev tas patriotisms...
Nu jau līdzīgi J-upam tu sāc zīmēt kaut kādas mākoņu shēmas par vietājo aborigenu aplaimošanu ar savu klātbūtni. Un, ja reiz vadošie nes atklāti savu šādu redzējumu publiski - loģiski, šādu komplektu LBL būs noturēt grūti kā Liepājai (saprotu, ka runa iet par Mareku Jurēviču), gan Baronam. Tā lielākā anekdote jau ir tā, ka jūs te aurojat par baigām augsta līmeņa spēlēm tur ārā, bet reāli viss jau tiek bīdīts uz šo pašu LBL titulu tepat pašu, tā teikt - dīķītī. Bišķi jau kaut ko atstājiet arī sportiskajam principam...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:08, pirms 9 gadiem
viņam jau tie 45-50 parasti sezonā bijuši, neatkarīgi no līgas. Kas nu viņam sanāk, tas ir trīni ieplēst no jebkuras vietas. Bračiņš ar senci pa vasarām samācīja
flipsider rakstīja: Vispār jau no 1 līgas un ar labu statistiku. Tie 50% no 3p- vien ko vērti.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-01 11:10, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: viņam jau tie 45-50 parasti sezonā bijuši, neatkarīgi no līgas. Kas nu viņam sanāk, tas ir trīni ieplēst no jebkuras vietas. Bračiņš ar senci pa vasarām samācīja
Tagad ir 51%- no 156 metieniem. Arī 4,3 piespēles/ uz 2.3 kļūdām ir labs rādītājs.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-01 11:12, pirms 9 gadiem
Kā tur ir.. ja nav tā lattelekom tv, tad redzēt spēles nevarēs?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:14, pirms 9 gadiem
Tas jau skaidri zināms, ka parādi un maksātnespējas ir vienīgais šķērslis viņa spēlēšanai augstākajā līmenī. Šobrīd viņu apmierina tikai koferīši, kulītes un citas taustāmas vērtības, līdzīgi kā Kambim drošvien, kuram spiež alimenti visdrīzāk.
flipsider rakstīja: Tagad ir 51%- no 156 metieniem. Arī 4,3 piespēles/ uz 2.3 kļūdām ir labs rādītājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-01 11:17, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Īstais, kurš kaut ko var ironiski pļūtīt. Tādi dubultstandarti sanāk. Jo kolīdz Ventiņi tikuši eiropas kausā, tā jau priekšnieks Pleinics sāka runāt par mazāku spēļu aizvadīšanu LBL, ja nu tiek tālāk un bla bla bla...Protams, kamēr pats neesi tādā situācijā kā VEF, kad ir divi augsta līmeņa turnīri (lai gan šobrīd VTB idejiski neatbalstu), tikmēr var gudri pārmest konkurentam, ka spēlē tikai vienu apli, bet kā paša komanda tiek pie šprices, tā uzreiz sākas runas par iespējamo spēļu samazināšanu LBL turnīrā...Un zinot, ka tu piekrīti visam, ko saka Pleinics, un esi viņa paspārnē, tad noteikti piekrīti viņa teiktajam. Ja vēl Ventspilij piedāvātu spēlēt VTB, tad nekavējoties aizdotos prom no BBL (pieņemot, ka BBL līmenis būtu pašreizējā līmenī) un sāktu domāt par vēl kāda apļa samazināšanu LBL, saistībā ar kalendāru utml... Tas tas pats, kas politikā. Tie kas opozīcijā, vienmēr pārmetīs, ka koalīcija visu dara nepareizi, bet kā paši tiek iekšā, tā dara to pašu un saka, ka viss kārtībā, vai noveļ vainu uz aizgājēju neizdarībām, turklāt tie, kas nokļuvuši opozīcijā sāk pārmest pozīcijai....Tas pats šeit. Ja VEN būtu identiskā situācijā kā VEF, tad 100% rīkotos tāpat. Bet vajag tak kaut ko spļaut, jo tas taču VEFs. Citu acī skabargas lasa, bet savā bluķi neredz... Ir tāds sekls latviešu teiciens. Pats, protams, esmu par augsta līmeņa LBL, varbūt kaut kas ar laiku mainīsies.
pļūtīt putni visbiežāk mēdz. nu nav cietas konsistences viņu izdalījumiem...
Milzīgu palagu par neko esi sadzejojis. Tas, ka atšķiras komandām spēļu skaits, nav nekas briesmīgs vai nebijis. Netrūkst līgu, kur tā ir, tikai mēs ejam jaunā kvalitātē. vēl no jaunā gada mož U18 pievienosies... Divi apļi tiem, kas spēlē pa Eiropu un 4 pārējiem - tas būtu ok. Arī Ventspilij piedāvāja spēlēt 1 apli, bet tas pat netika apspriests. Tas pats ar spēlēšu pa visu Latviju - tas nu nekā nenāk par labu līgai. Derbijs ar Baronu Gulbenē, nu kas tas ir? Esmu krusti un šķērsi par šo runājis un pagaidām nekas man nav licis mainīt domas - LBL vai un ir pofig par savu prestižu un popularitāti, vai un galīgi griezi tiek uztverti šie jēdzieni. To pierāda kaut vai savdabīgā situācija ar translācijām.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:17, pirms 9 gadiem
Runa bija par Liepājas mājas spēlēm un varbūt vēl kaut ko, kas paliks pāri. Principā, pirmo reizi saskaros ar iemeslu, kas man liek apdomāt Lattelecom variantu.
kristaps90 rakstīja: SportaCentrs kad un vai vispār sāksiet rādīt spēles?Paldies!!!

     [+] [-]

, 2014-10-01 11:22, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Apsveicu visu basketbola saimi ! Cerams, beidzot šī sezona būs ne tikai intrigas pilna kā līdz šim, bet arī kādu puslīmenīti augstāks turnīrs kā līdz šim. Līdz ziemassvētkiem tāds tas pavisam noteikti būs, un ja čempiona titulu noskaidrotu decembrī, tad pretendeti uz finālu būtu vismaz 4, nevis kā ierasts. Cerams, tam pašam Zonnem iemetīsies āķis lūpā un sagribēsies atkal investēt Baronā, lai tas atgriežas vismaz Ventspils, VEF līmenī, jo pašam vērojot kā pildīsies tribīnes Kambalas un Valtera spēļu laikos, varbūt sagribēsies atpakaļ vecos labos laikus. Lai gan Barons bija lielākais pretinieks kādreizējos laikos, tomēr šīs intrigas un cīņas savā starpā, kad nekas nav prognozējams, tomēr pietrūkst. Aizietiņāaaas !
Tad Tu vairs nenāksi pie mums skatītājus skaitīt? Žēl, bija jautri.

     [+] [-]

, 2014-10-01 11:31, pirms 9 gadiem
Nē, viņš tikai kepkas var saskaitīt, skatītāju pārāk daudz tur tup.
Dinamo 2015 rakstīja: Tad Tu vairs nenāksi pie mums skatītājus skaitīt? Žēl, bija jautri.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-01 11:33, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jā, Kristaps drošvien ilgi Latvijā neuzkavēsies. Par spīti nelabvēļiem, viņš joprojām ir ļoti pieprasīts Eiropā un darbu atrast viņam nav problēmu. Žēl, ka Bagatskis to nespēj novērtēt, jo saspēles vadītāju izlasei trūkst, trūkst arī kārtīga centra.
To jau sauc par smagu psihisku slimību, ja cilvēks nepārtraukti atkārto savu sakāmo. Tāpat Bagijs liek mīksto uz tavu mantru.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:35, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Uzskatu, ka šī būs labākā sezona pēdējo 10-15 gadu laikā.

Komandu spēku samēri ir visai līgzīgi, sastāvi interesanti. Nav viens izteikts favorīts
Man tomēr šķiet, ka intriga nav izaugusi vēl līdz ASK un Barona ziedu laikiem. Toreiz vairākiem klubiem bija lieli budžeti. Intriga aug, tikai žēl, ka vadošie klubi ir kļuvuši vājāki, nekā tajos laikos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 11:38, pirms 9 gadiem
KRISTAPS VALTERS UZ PANATHINAIKOS

  +3 [+] [-]

, 2014-10-01 11:38, pirms 9 gadiem
1 2 51 komentārs