Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulis: "Neviens netraucēja, tāpēc pacentos trāpīt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bārtulis: "Neviens netraucēja, tāpēc pacentos trāpīt"
Oskars Bārtulis
Foto: hcbarys.kz

Latvijas izlases un Astanas "Barys" aizsargs Oskars Bārtulis otrdien guva savus pirmos vārtus šajā sezonā. Turklāt tā izrādījās uzvaras ripa mačā pret Hantimansijskas "Yugra" (2:1). Latvietis skaidro, ka viņam bija lieliska iespēja, ko izdevās izmantot. Viņš nedomā par to, ka ir tīrs aizsardzības spēlētājs, galvenais - uzvarēt.

53. minūtē Bārtulis meta no gandrīz 60 metriem un nekļūdījās. "Mūsu sastāvam, kas atradās uz laukuma, jau bija jāmainās. Vajadzēja izmest ripu no zonas, pārmetiena nebūtu, jo spēlējām mazākumā. Turklāt pretinieku vārti bija tukši, bija jācenšas trāpīt. Tāda iespēja man radās, Maiks [Landins] iedeva labu piespēli, neviens netraucēja, tāpēc pacentos neaizmest garām [smaida]."

Astanas kluba galvenais treneris Andrejs Nazarovs nesen teica, ka Bārtulis ir tīrs aizsardzības spēlētājs, no kura neviens negaida golus un piespēles. Bet tagad pēkšņi tāds pavērsiens, turklāt tā bija uzvaras ripa! "Godīgi sakot, par to vispār nedomāju, galvenais - uzvarēt. Paldies Janam [Laco], viņš ļoti labi nostāvēja, izvilka mūs. Labi, ka šo izbraukumu sākām ar uzvaru," atzīst Bārtulis.

Radās iespaids, ka komandas ieslēdza pilnu ātrumus tikai pēc pirmajiem vārtiem (51. minūtē). "Tā sanāca, ka abas komandas it kā spēlēja līdz pirmajam vārtu guvumam, vairāk rūpējoties par aizsardzību. Momentu bija daudz gan mums, gan pretiniekiem, taču vārtsargi darbojās labi. Kopumā spēle sanāca tāda haotiska. Ripa kaut kur lēkāja, negūlās uz nūjas. Labi, uzvarējām un paņēmām trīs punktus," akcentē latviešu leģionārs.

Izmantotie resursi:
www.hcbarys.kz