Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti Pasaules tūri turpina ar mainīgām sekmēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti Pasaules tūri turpina ar mainīgām sekmēm
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā sācies Pasaules 3x3 tūres otrais posms, kurā piedalās arī Latvijas vadošā 3x3 basketbola komanda "Riga". Latvieši šoreiz spēja uzvarēt vienā no divām spēlēm, bet ar to pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Nedēļas nogalē Debrecenā risinājās Pasaules 3x3 tūres pirmais posms, kurā "Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis un Edgars Krūmiņš, aizkļuva līdz pusfinālam, kurā piekāpās Lietuvas komandai "Utena", ierindojoties trešajā vietā. Šodien turpat Debrecenā "Riga" sāka otro posmu, tiekoties ar vietējo komandu, kas pirmajā posmā nespēja izkļūt no grupas.

Abas komandas Pasaules tūrē iepriekš tikās pērnā gada augustā, kad ar 21:18 pārāki bija latvieši. Šo spēli sekmīgāk sāka "Riga", trīs minūtēs izvirzoties vadībā ar 6:1. "Debrecen" basketbolistiem līdz spēles laika vidum izdevās atspēlēties, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (5:7). Vēl minūti vēlāk rezultāta starpība vairs bija tikai viens punkts, bet trīs ar pusi minūtes līdz spēles beigām "Riga" basketbolisti veica izrāvienu, izšķirot spēles likteni (16:9). Pusotru minūti līdz spēles laika beigām Edgars Krūmiņš iemeta tālmetienu, ļaujot "Riga" izcīnīt uzvaru ar rezultātu 22:12. Pa sešiem punktiem spēlē guva Krūmiņš un Miezis, bet pa pieciem Lasmanis un Čavars.

C grupas otrajā spēlē"Riga" basketbolistiem vajadzēja mēroties spēkiem ar Serbijas komandu "Ub", kas agrāk bija zināma kā komanda Vrbas. Serbi sāka spēli ar precīzu tālmetienu, bet Čavars un Krūmiņš atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Latvieši ilgi vadībā nepalika, jo "Ub" ar vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem izkārtoja sev trīs punktu pārsvaru (6:3). Nākamajās minūtēs latviešiem nevedās saspēle un neizdevās tikt pie labiem metieniem. Tas lika nonākt iedzinējos ar 4:10. Pamazām spēli izdevās izlīdzināt, bet vajadzēja pielikt lielākas pūles aizsardzībā, lai tiktu pie iespējas atspēlēties. Kad rezultāta starpība bija tikai divi punkti, kad "Ub" trāpīja divus tālmetienus, atmetot latviešus atpakaļ (10:16). "Riga" basketbolistiem spēle turpināja nevesties, kas noveda pie likumsakarīga zaudējuma ar rezultātu 16:21. Latvijas komandas rindās ar sešiem punktiem rezultatīvākais bija Agnis Čavars.

Līdz ar to "Riga" ierindojās otrajā vietu grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā vajadzēs spēlēt pret spēcīgāko A grupas komandu, par kuru pēc sīvām cīņām kļuva Serbijas komanda "Liman", kas uzvarēja pirmajā posmā. Ceturtdaļfināla spēle paredzēta plkst. 17:50 un būs vērojama FIBA 3x3 Youtube kanālā.