Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča ar pamatīgu sakāvi pabeidz Prāgas turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča ar pamatīgu sakāvi pabeidz Prāgas turnīru
Diāna Marcinkeviča. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas trešā spēcīgākā tenisiste Diāna Marcinkeviča (WTA 262.) ar graujošu neveiksmi 65 minūtēs pabeidza uzstāšanos Prāgas WTA 125K turnīrā, kur otrā raunda cīņā ar 2:6, 2:6 kapitulēja ar 11. numuru izsētajai rumānietei Žakelinai Adinai Kristianai (WTA 164.).

Diāna Marcinkeviča bija uzbrukumā aktīvāka, taču viņai trūka pacietības un precizitātes pret tenisisti, kura sekmīgi realizēja aizsardzības un pretuzbrukumu taktiku, panākot izlīdzinājumu 2-2 savstarpējo maču rēķinos. Diāna uzvarējusi abās cīņās uz cietā seguma, bet rumāniete abos mačos uz māla.

Marcinkeviča aizvakar ar 3:6, 6:3, 6:4 pieveica serbieti Jovanu Joviču (WTA 221.), kuru apspēlējusi vienmēr (3-0). Diāna ar šo uzvaru nodrošināja 20 reitinga punktus un 18 000 ASV dolāru prēmiju, kas viņai ir karjeras rekords.

Prāgā šonedēļ notiek turnīrs, kas uzskatāms par atceltās "US Open" kvalifikācijas aizvietotāju. Čehijas galvaspilsētā pie spēlēšanas tika uzreiz 128 tenisistes, visām tiekot pie garantētas 11 000 dolāru prēmijas. Turnīra iespaidīgo trīs miljonu prēmiju fondu nodrošināja ASV Tenisa asociācija.

Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane (WTA 499.) Triestes ITF W15 turnīra 1. kārtā ar 6:4, 6:3 uzvarēja Itālijas tenisisti Auroru Dzantedeski (WTA 731.), gūstot pirmo uzvaru pēc pārtraukuma. Vismane māla seguma turnīrā Itālijā izsēta ar septīto numuru un ar tikšanu nākamajā posmā nopelnījusi vienu reitinga punktu.