Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" sezonu atklās ar dueli pret Daugaviņu, Karsumu, Znaroku un Vītoliņu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" sezonu atklās ar dueli pret Daugaviņu, Karsumu, Znaroku un Vītoliņu
Kaspars Daugaviņš. Foto: Dāvis Ūlands, f64

Šovakar savu pirmo spēli Kontinentālās hokeja līgas 12. sezonā aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 19:30 savā laukumā uzņems Maskavas "Spartak". Pretinieku rindās spēlē Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, bet galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, kuram palīdz Harijs Vītoliņš. Tiešraide TV6 kanālā.

Ja rīdzinieki vasarā pazaudēja abus rezultatīvākos spēlētājus (zviedrs Līnuss Videls, kurš 49 spēlēs iekrāja 48 punktus, joprojām gaida vilinošu piedāvājumu, kamēr kanādiešu aizsargs Metjū Majone, kurš 58 mačos tika pie 46 punktiem, pārcēlies uz Pekinu), tad "Spartak" no sava pirmā desmitnieka nenoturēja tikai vienu hokejistu – uzbrucējs Bens Maksvels pameta Krieviju un pārcēlās uz Šveici. Tomēr viņš ar 23 punktiem bija tikai septītais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

"Spartak" kodols uz ledus saglabāts, savukārt lielas izmaiņas notikušas treneru štābā. Aleksejs Žamnovs pērnajā oktobrī bija spiests apvienot ģenerālmenedžera amatu ar galvenā trenera darbu, un viņš aizveda komandu līdz izslēgšanas spēlēm. Pirmajā kārtā maskavieši bija vadībā ar 2-0 pret Sanktpēterburgas SKA, tomēr sarūpēt pārsteigumu neizdevās – sekoja četri zaudējumi pēc kārtas un izstāšanās.

Šosezon "Spartak" tēmēs augstāk, jo ar Oļegu Znaroku pie stūres nekas cits nemaz nav iedomājams. Bijušais Latvijas izlases kapteinis tandēmā ar Hariju Vītoliņu trīs reizes izcīnījis Gagarina kausu ar divām dažādām komandām, kļuvis par pasaules un olimpisko čempionu, un arī Maskavā viņš kaļ lielus plānus.

Starp papildinājumiem uz ledus kā svarīgākais jāmin līgums ar 33 gadus veco zviedru aizsargu Patriku Hersliju, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja SKA rindās un bieži tika izmantots vairākuma kombinācijās, jo ir apveltīts ar iespaidīgu un precīzu metienu. Viņš pieslēdzās pēc piespēlēm no aizvārtes, triecot ripas tālajos stūros. Gan pagājušajā, gan aizpagājušajā sezonā Herslijs guva 14 vārtus, un šajā laika posmā vairāk nav nevienam citam aizsargam.

"Spartak" sastāvā otro sezonu pēc kārtas pavadīs divi latvieši – valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Pērn Daugaviņš cīnījās ar dažādām veselības likstām, bet tās netraucēja ar 36 punktiem kļūt par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā. Viņu apsteidza tikai Aleksandrs Hohlačovs, kuram par vienu punktu vairāk. Tikmēr Karsums ar 24 punktiem ieņēma piekto vietu.

Bez latviešiem un Herslija komandā ir vēl divi ārzemnieki, un abi "Spartak" rindās bija arī pagājušajā sezonā. Slovāks Jūliuss Hudāčeks aizvadīja 45 spēles un atvairīja 91,6% metienu, bet čehu centra uzbrucējs Robins Hanzls neizlaida nevienu spēli un tika pie 29 punktiem. Viņš kandidēja uz vietu Čehijas izlases sastāvā pasaules čempionātam, tomēr tika atskaitīts.

Ņemot vērā, ka "Dinamo" un "Spartak" spēlē vienā divīzijā, pagājušajā sezonā komandas tikās četras reizes, un punkti tika dalīti uz pusēm. Mačos Rīgā vispirms uzvarēja "Spartak" (3:1), bet otrajā duelī rīdzinieki bija pārāki ar 2:1 pagarinājumā. Tikmēr Maskavā vispirms "Dinamo" uzvarēja ar 3:2, bet pēcāk uzvarētājs tika noskaidrots bullīšos, un ar 3:2 pārāki bija laukuma saimnieki.

Rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns ceturtdien sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka pēdējos pārbaudes mačos redzētie virknējumi netiks jaukti laukā. Tas nozīmē, ka pirmajā maiņā līdzās Laurim Dārziņam un Miķelim Rēdliham darbosies zviedrs Dāvids Ullstrems, kurš ceturtdien netrenējās slimības dēļ, taču viņa dalība pret "Spartak" nebija apdraudēta.

"Dinamo" sezonu sāks ar divām mājas spēlēm – trešdien pretī stāsies Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur strādā Sandis Ozoliņš. Pēc tam sekos izbraukums uz Helsinkiem, Ņižņekamsku un Maskavu.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis un Maksims Tretjaks.
Aizsargi: Kristofers Berjlunds, Nerijus Ališausks, Eduards Jansons, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Roberts Mamčics, Uvis Balinskis, Bens Māršals un Sergejs Gimajevs.
Uzbrucēji: Kārters Eštons, Lauris Dārziņš, Jākobs Berjlunds, Miķelis Rēdlihs, Antons Trastašenkovs, Dāvids Ullstrems, Andris Džeriņš, Rihards Marenis, Deivids Sarkanis, Frenks Razgals, Emīls Ģēģeris, Vitālijs Pavlovs, Koltons Gilīss, Gints Meija, Brendons Makmilans, Daniels Bērziņš, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs un Patriks Zabusovs.

Rīgas "Dinamo" spēles septembrī

DatumsLaiksVietaPretinieks
2. septembris19:30MājāsMaskavas "Spartak"
4. septembris19:30MājāsŅižņijnovgorodas "Torpedo"
7. septembris16:00ViesosHelsinku "Jokerit"
9. septembris19:00ViesosŅižņekamskas "Neftekhimik"
12. septembris19:30ViesosMaskavas "Spartak"
16. septembris19:30MājāsHabarovskas "Amur"
18. septembris19:30MājāsJaroslavļas "Lokomotiv"
21. septembris17:30ViesosMaskavas "Dynamo"
23. septembris19:00ViesosČerepovecas "Severstal"
25. septembris19:30ViesosJaroslavļas "Lokomotiv"
30. septembris19:30MājāsSanktpēterburgas SKA
1 2 3 85 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 09:35, pirms 5 gadiem
Interesanti cik skatītāji būs. No 34 sektoriem arēnā tikai 7 ir vairāk par 20 brīvām vietā. Tagad jau varētu būt 9000+biļetes pārdotas. Līdz vakaram jābūt 10 300.

     [+] [-]

, 2019-09-02 09:41, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Interesanti cik skatītāji būs. No 34 sektoriem arēnā tikai 7 ir vairāk par 20 brīvām vietā. Tagad jau varētu būt 9000+biļetes pārdotas. Līdz vakaram jābūt 10 300.
Cerams, ka būs pārpildītas tās tribīnes. Un emocijas labas.
Slēpts komentārs: Sers f

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 09:53, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Interesanti cik skatītāji būs. No 34 sektoriem arēnā tikai 7 ir vairāk par 20 brīvām vietā. Tagad jau varētu būt 9000+biļetes pārdotas. Līdz vakaram jābūt 10 300.
Es būšu arēnā! Tu?
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

     [+] [-]

, 2019-09-02 09:57, pirms 5 gadiem
Centisos but iss un kodoligs- par labu hokeju un labam emocijam sovakar! Zinu, zinu, daudziem tas nepatiks, bet tomer - saksim no 0:0, ripa bus apala un ledus slidens. Lai veicas, RD!
P.S. Sveiciens visiem skolniekiem un skolotajiem( tai skaita, Funim) Zinibu diena!

     [+] [-]

, 2019-09-02 10:03, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gan jau ka Rīgā un tās konglomerātā arī šosezon atradīsies 4-8 tūkstoši krievu dirslaižu, kuri gatavi arēnā Rīga ar asarām acīs klausīties PSRS himnu, bet Rīgas ''Aklajām zarnā'' novēlu būt stipriem savās tradīcijās pēdējo piecu sezonu šķērsgriezumā.
Kādas ir sajūtas , ka FKL paliks bez Eirokausiem?

  -3 [+] [-]

, 2019-09-02 10:03, pirms 5 gadiem
Zīmīgi, ka Spartak aizbrauca bez sava vadošā vārtsarga Hudāčeka

Ceram uz izpārdotu arēnu! Par uzvaru!

  -2 [+] [-]

, 2019-09-02 10:20, pirms 5 gadiem
Pasaules sensacija - atbrauks Ozolins ar Znaroku , tada it kaa Latvijas basketbola izlase butu ASV izlasi pasaules cempionata vineejusi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 10:25, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gan jau ka Rīgā un tās konglomerātā arī šosezon atradīsies 4-8 tūkstoši krievu dirslaižu, kuri gatavi arēnā Rīga ar asarām acīs klausīties PSRS himnu, bet Rīgas ''Aklajām zarnā'' novēlu būt stipriem savās tradīcijās pēdējo piecu sezonu šķērsgriezumā.
Pēc tavas loģikas lielākā daļa Latvijas sporta atbalstītāju ir krievu atbalstītāji, jo ļoti lielu daļu Latvijas klubu finansē krievu nauda. Latvijas futbols bez krievu naudas neiztiek, arī basketā krievu nauda ir regulāra. Dukurus un Melbārdi tu noteikti uzskati par valsts nodevejiem, jo IBSF naudiņa nāk no Gazprom. Himna skan? Tici man, lielakajai daļai tā himna ir pilnīgi vienalga. Krievija cik atceros 2021. gadā jau sapārota ar belaru grupu, bet ja nebūtu un spēlētu Rīgā, tad arī tas būtu valsts noziegums ja Arēnā būtu dzirdama Rus himna? Es šaubos, ka bērni, pusaudži kas iet uz Dinamo iet, jo tas ir "krievu produkts". Tāpat arī lielākā daļa pārējo līdzjutēju. Protams, ir zināma daļa, kas atcerās jaunību/bērnību ar skumjām un nostalģiju, bet tas ir mazs procents. Lielākā daļa iet baudīt laba līmeņa hokeju vai padara to par atpūtas pasākumu - ar draugiem aiziet uz pasākumu, parunā, iedzer kādu alu vai citu dzērienu- kā tas ir jebkurā pasaules valstī, tajā skaitā ASV. Lai piedod vietējais čempis, bet tas tomēr ir līmeni zemāks gan no sporta, gan izklaides viedokļa. Jo spēcīgāks būs vietējais čempis, jo mazāka interese būs par RD. Kamēr vietējais čempis pamatā būs juniori, veterāni un pusprofesionāļi RD paķers ar to, ka var paskatīties uz saviem izlašniekiem, dažāda kalibra leģionāriem unlaba līmeņa krievu, somu u.c. valstu hokejistiem, arī savējiem pretinieku komandās.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-02 10:28, pirms 5 gadiem
Kolhozs sāk, lai gūtu vāzi
indējušies tie ar gāzi
čekas vīri nu jau bāze
marinēs tas burkā, glāzē
Berji vilks un jaunie sēdēs
lielas virsotnes tie cerēs
Diez ko vīri varēs, spēs
droši vien, ka nograbēs

  -2 [+] [-]

, 2019-09-02 10:29, pirms 5 gadiem
okupantu izklaides ! Zīmīgi, ka beidzoties sezonai visi ģinamovci dodas uz Sibīriju...

  -2 [+] [-]

, 2019-09-02 10:37, pirms 5 gadiem
Šodien būšu arēnā par godu lielajiem hokeja svētkiem! Vēlies foto ar mani vai parakstu, droši dodies uz 113.sektoru. Man būs uzvilkts tikai Borata tongs, nebaidies un sasveicinies ar mani!

  -4 [+] [-]

, 2019-09-02 11:01, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gan jau ka Rīgā un tās konglomerātā arī šosezon atradīsies 4-8 tūkstoši krievu dirslaižu, kuri gatavi arēnā Rīga ar asarām acīs klausīties PSRS himnu, bet Rīgas ''Aklajām zarnā'' novēlu būt stipriem savās tradīcijās pēdējo piecu sezonu šķērsgriezumā.
Mans labākais draudziņš arī komentē. Rupjība tev piestāv. Novēlēt Latvijas izlases hokejistiem neveiksmīgu sezonu tev pat ļoti piestāv.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-02 11:10, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gan jau ka Rīgā un tās konglomerātā arī šosezon atradīsies 4-8 tūkstoši krievu dirslaižu, kuri gatavi arēnā Rīga ar asarām acīs klausīties PSRS himnu, bet Rīgas ''Aklajām zarnā'' novēlu būt stipriem savās tradīcijās pēdējo piecu sezonu šķērsgriezumā.
Teicama prezentācija tavam, ar prātu neaptveramajam debilismam.

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:14, pirms 5 gadiem
Sezonu gaidām ar cerībām. Komanda izskatās labi sagatavota, bet tas tikai nozīmē cīņu par PO. KHL palikušas maz tāda vidēja līmeņa komandas. Podkāstā Siliņš, Brože, Celmiņš arī uzsvēra vārtsargu lomu komandā. Pagaidām šajā jomā viss labi, bet tā īsti varēs redzēt pēc spēlēm 15. Celmiņš bažījās vai sezonas vidū Ankipānam nevajadzēs meklēt vārtsargu. DR nav komanda kura iemetīs cik vajag un var atļauties spēlēt ar vidēju vārtsargu. Ja grib PO un pārvarēt vismaz vienu kārtu tad jābūt augstas klases vārtsargam. Ceru ka Gudļevskis parādīs savu labāko sneigumu sezonas garumā un kļūs par vārtsargu kādu mēs gaidam.
Leģionāri mums izskatās kvalitatīvi un ļoti iespējams ka daudzi sezonā pretendēs uz rezultatīvākā spēlētāja vietu DR.
62 emociju vakari (arī rīts vai diena dažreiz) mūs gaida. Vai būs PO -laiks rādīs. Tikai PO pirmā kārta mums būs sarežģīta jebkurā gadījumā, jo tā sāksies uzreiz pēc DR atgriešanās no Tāliem austrumiem. Tas kalendārā mums var būt smagākais punkts.

  -3 [+] [-]

, 2019-09-02 11:16, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Teicama prezentācija tavam, ar prātu neaptveramajam debilismam.
Namejs sevi prot prezentēt. Nav jau slikti, ja DR nīdējs sevi pasniedz tik rupjā un negatīvā gaismā. Namejam ļoti patīk pazemot pašam sevi. Lai tad turpina tādā garā.

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:17, pirms 5 gadiem
Funi, pacels gagarinu?

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:22, pirms 5 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Funi, pacels gagarinu?
Mana prognoze-viena komanda tiks pie Gagarina, viena apstāsies finālā, vēl 2 pusfinālā. Ja DR būs Leicester līmeņa sensācija , tad pacels.

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:22, pirms 5 gadiem
Ō, Funs skolotāju "koptjorkā"jau izvērsis sezonas štābu! Kāds viedoklis jaunāko klašu audzinātājām?

  -2 [+] [-]

, 2019-09-02 11:26, pirms 5 gadiem
Cilveki liek pozitivus komentarus un dabun minusus,bledz tik negativu cilveku seit sez Sportacentrs....

lai veicas Dinamo

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:29, pirms 5 gadiem
Cik punkti līdz playoff?

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:31, pirms 5 gadiem
Prieks par to,ka šovakar Arēna būs pārpildīta ar adekvātiem letiņiem, kuri no sirds atbalstīs Latvijas sporta svētumu-Dinamo! Molodčiki, par likumsakarīgu ģēri. Gan jau Karsums un Daugava ar pa kādam 0+1 nopelnīs, ko viņiem arī novēlu. Oļega ar Harku gan lai ražu ievāc citās spēlēs!

  -3 [+] [-]

, 2019-09-02 11:44, pirms 5 gadiem
Arēnā Latvijas himna, latviešu valoda, pēc trešajiem gūtajiem vārtiem Vella kalpu dziesma uzgavilē Latvijas izlases hokejistiem. Kā teica Ankipāns darba valoda komandā ir latviešu. Lai vienus vārtus iemet Dārziņš, Karsums, Sotnieks, Daugaviņš un uzvaras vārti pamatlaikā mūsu Miķelītim.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-02 11:56, pirms 5 gadiem
Kā redzams bilesuserviss, vēl palikušas aptuveni 250 brīvas vietas. Vakarpusē precīzāk paskaitīšu.

     [+] [-]

, 2019-09-02 11:57, pirms 5 gadiem
JA ESI DINAMO RĪGA FANS,UN KOPUMĀ HOKEJA UN CITU SPORTA VEIDU FANS,TAD NĀC UZ MŪSU WHATSAPP FANU GRUPU

https://chat.whatsapp.com/IpzXMM6ic...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 12:11, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Arēnā Latvijas himna, latviešu valoda, pēc trešajiem gūtajiem vārtiem Vella kalpu dziesma uzgavilē Latvijas izlases hokejistiem. Kā teica Ankipāns darba valoda komandā ir latviešu. Lai vienus vārtus iemet Dārziņš, Karsums, Sotnieks, Daugaviņš un uzvaras vārti pamatlaikā mūsu Miķelītim.
Muris man teica, ka papillaiks šodien paredzēts !

     [+] [-]

, 2019-09-02 12:25, pirms 5 gadiem
Funi, būs apmeklētības rekords? It kā uz trepēm arī tirgojot biļetes pa diviīti

  +1 [+] [-]

, 2019-09-02 12:28, pirms 5 gadiem
Vēl 195 biļetes palikušas

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 12:30, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: Cilveki liek pozitivus komentarus un dabun minusus,bledz tik negativu cilveku seit sez Sportacentrs....

lai veicas Dinamo
Nu ko lai tev saka... Acimredzot tada ir latviesu daba -ne visu, protams, bet lielum lielas dalas gan. But par visu negativiem, lai kas ari tas nebutu. Ka teiktu mani igaunu draugi - latvietis, ta ir diagnoze!

     [+] [-]

, 2019-09-02 12:40, pirms 5 gadiem
Skvorcovs uz pekinas kuņluņ

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 12:48, pirms 5 gadiem
TOP fiziskā forma Dinaburgas playeriem bija uz Dzelzceļa kausu.
Tagad tik sniegums ies uz leju! Tas tā spriežot no iepriekšējām sezonām!

     [+] [-]

, 2019-09-02 13:12, pirms 5 gadiem
Nu tad novēlam sasniegt jaunus augstumus! Un beidzot izcīnīt visas līgas pēdējo vietu lai izdodas, vīri! Funi, šodien esi pelnījis sev pasniegt neļķi! Prozit!
1 2 3 85 komentāri