Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss/Stupelis piekāpjas galvenajiem konkurentiem, bet tuvojas titulam

Juris Grīns
Juris Grīns

Bakss/Stupelis piekāpjas galvenajiem konkurentiem, bet tuvojas titulam
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Rien Willems

Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis ar izcīnītu otro vietu Beļģijā noslēguši pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā 12. posmu, kamēr uzvaru un maksimālo punktu skaitu ieguva viņu galvenie sāncenši Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts. Līdz ar to, tas, kuri sportisti kļūs par 2019. gada čempioniem, noskaidrosies kādā no atlikušajiem diviem sezonas posmiem.

Holandietis Bakss un latviešu motosportists Stupelis sestdien aizvadīja lielisku kvalifikāciju, aizcīnoties līdz pirmajai vietai A grupā. Šodien notika abi finālbraucieni, kuros abas reizes viņi ierindojās otrajā vietā.

Pirmajā braucienā Gūikas trasē mājinieks Vanlušens un viņa holandiešu kantētājs Van den Bogārts izcēla startu un noturēja pirmo pozīciju līdz pat finišam. Baksam ar Stupeli turpretī starts nepadevās ne tuvu tik labs, taču neatlaidīgā cīņā viņiem izdevās pakāpties līdz otrajai vietai. Finišā uzvarētājiem tika zaudētas četras sekundes. Tikmēr ar savu sniegumu un gūto trešo vietu pārsteidza Dzeno Kompalati un Bastjēns Šopēna duets.

Arī otro braucienu Vanlušens un Van den Bogārts aizvadīja lieliski, atkal pārspējot Baksu un Stupeli, šoreiz jau par desmit sekundēm. Trešo vietu izcīnīja briti Džeiks Brauns un Džo Milards.

Posma summā Vanlušena ekipāžai uzvara ar maksimāli iegūstamajiem 50 punktiem, otrajā vietā Baksa komanda, bet trešā kopvērtējumā bija Brauna ekipāža.

Tiesības startēt finālbraucienos ieguvuši vien pēc uzvaras pēdējās cerības kvalifikācijā, igaunis Kerts Variks ar kantētāju Lauri Daideru šodien spēja gūt punktus abās sacīkstēs. Gan pirmo, gan otro braucienu viņi pabeidza devītajā vietā 30 ekipāžu konkurencē. Beļģijas posma kopvērtējumā Variks/Daiders ierindojušies desmitajā vietā.

Sezonas šī brīža trešā ātrākā ekipāža Kūns Hermanss un Nikolā Musē šajā reizē parādīja salīdzinoši vājus rezultātus. Pirmajā braucienā duets izstājās jau piektajā aplī, savukārt otro braucienu noslēdza tikai sestajā pozīcijā, posmā ieņemot 12. vietu.

Lai gan Bakss/Stupelis teorētiski jau šajā nedēļas nogalē varēja kļūt par 2019. gada titula ieguvējiem, izšķirošā cīņa vēl tikai priekšā. Tagad kopvērtējumā viņu pārsvars pār Vanlušenu/Van den Bogārtu pat nedaudz sarucis un sasniedz 65 punktus, kamēr šogad vēl izcīnāmi maksimums 100. Hermanss/Musē ir trešie, bet viņu izredzes uzvarēt čempionātā zudušas.

Pasaules čempionātā atlikuši vairs tikai divi posmi, kas notiks pavisam drīz - 8. septembrī Francijā un 15. septembrī Vācijā.

Beļģijas posma kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Vanlušens/Van den Bogārts50
2.Bakss/Stupelis44
3.Brauns/Milards36
4.Veldmans/Jansenss33
5.Kompalati/Šopēns32
6.Vilkinsons/Hamfrijs27
7.Dīrkenss/Bakss26
8.Brauns/Čemberleins23
9.Čušs/Čušs22
10.Variks/Daiders21

PČ kopvērtējums pēc 12. posma

VietaEkipāžaMotociklsPunkti
1.Bakss/StupelisWSP-Zabel533
2.Vanlušens/Van den BogārtsVMC-Zabel468
3.Hermanss/MusēWSP-Zabel387
4.Dīrkenss/BakssWSP-Zabel356
5.Brauns/čemberleinsWHT-Husqvarna343
6.Variks/DaidersWSP-Husqvarna280
7.Sanderss/KunnassWSP-Zabel252
8.Kompalati/ŠopēnsVMC-Zabel251
9.Brauns/MilardsWSP-Zabel218
10.Žirū/HallersWHT-MEGA185