Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova un Pavļučenkova ar atspēlētām divām mačbumbām izglābjas pret slovākietēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova un Pavļučenkova ar atspēlētām divām mačbumbām izglābjas pret slovākietēm
Anastasija Sevastova
Foto: AP/Scanpix

Anastasija Sevastova Ņujorkā beidzot pirmoreiz iekļuva "Grand Slam" dubultspēļu sacensību 3. kārtā jeb astotdaļfinālā, kas izdevās ar veiksmes palīdzību, kad ar 4:6, 7:6(1), 7:6(4) uzvarētajā mačā pret Slovākijas duetu Viktorija Kužmova/Magdalēna Ribarikova pretiniecēm bija divas mačbumbas, no kurām viena ar ļoti labu iespēju.

Anastasiju komanda bija iedzinējos ar setu un 0:2, kad izdevās uzvarēt piecos geimos pēc kārtas. Latvijas un Krievijas duets izmantoja pretinieču tobrīd vājāko vietu, mača jaunākās dalībnieces Kužmovas (20) pārāk neprecīzo spēli, lielāko daļu sitienu raidot viņas virzienā.

Seta pabeigšana prasīja lielas pūles, to spējot izdarīt tikai ar taibreika palīdzību. Pavļučenkova pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt setu, geimu pabeidzot ar dubultkļūdu, bet nākamajā geimā Krievijas tenisiste uzņemšanā ar diviem neprecīziem sitieniem neizmantoja divas setbumbas.

Izšķirošajā setā uzbrukumu virzienu nācās mainīt, jo tagad vājā vieta bija Ribarikova, kura izšķīra mača likteni. Slovākijas pārim pie rezultāta 5:4 uzņemšanā bija divas mačbumbas. Pirmo atspēlēja Pavļučenkova pie tīkla, kad Kužmova garas izspēles beigās neveiksmīgi izpildīja "slaisu". Otro mačbumbu vajadzēja izmantot Ribarikovai, taču viņa vāji uzsita ar "smešu", un Sevastova dabūja bumbiņu atpakaļ izspēlē, kas beidzās ar vēl vienu precīzu Pavļučenkovas sitienu pie tīkla.

Sevastovai un Pavļučenkovai tik tālu nevajadzēja nonākt, taču viņas 3. setā kopumā trīs reizes nespēja nosargāt breika pārsvaru, pēdējā bija pie 6:5, kad Pavļučenkovai neveiksmīgs mēģinājums izservēt maču. Jau atkal palīdzēja stabilāka spēle taibreikā.

Šodien gūtais panākums Sevastovai ir vēl nebijis "Grand Slam" dubultspēlēs, jo viņa pirmoreiz (1-5) uzvarēja 2. kārtas mačā. Pārvarot divas kārtas Ņujorkā, nopelnīti 240 reitinga punkti un 23 281 ASV dolāru prēmija. Nākamais mačs pirmdien pret ASV pāri Kerolaina Dolehaida/Kristīna Makheila.

Sevastovas un Pavļučenkovas duetam tagad ir 5-1 bilance, debitējot pagājušajā mēnesī Sinsinati, kur sasniegts "Premier 5" pusfināls. Tas Sevastovai ir labākais rezultāts WTA dubultspēlēs, pārspējot 2017. gada Maljorkas "International" finālu.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-01 23:53, pirms 6 gadiem
Tērē tik spēkus uz muļķībām...

  +4 [+] [-]

, 2018-09-02 00:05, pirms 6 gadiem
12000 naudiņas jau nu gan nav muļķības

  +2 [+] [-]

, 2018-09-02 00:07, pirms 6 gadiem
Ja tika tālāk vēl kādu kārtu tad šās varēs sākt domāt par finālturnīru. Vismaz ja sadarbība nākamgad turpinātos tad noteikti

  +2 [+] [-]

, 2018-09-02 05:51, pirms 6 gadiem
Seva labaakais kas var buut.Paldies Ernestsonam un Liepaajas TSS

  +3 [+] [-]

, 2018-09-02 08:40, pirms 6 gadiem
Elmers rakstīja: Tērē tik spēkus uz muļķībām...
A tu gribēji lai viņa Liepājas metalurgā krāsni kurina?