Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federera un Kiriosa taibreiki, Kvitovas un Sabaļenkas "maratoni"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federera un Kiriosa taibreiki, Kvitovas un Sabaļenkas "maratoni"
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Sestdien gaidāmajos "US Open" 3. kārtas mačos izceļamas divas cīņas no katra turnīra. Kungu turnīrā tā būs pieckārtējā čempiona Rodžera Federera tikšanās ar slikto zēnu Niku Kiriosu, bet dāmu turnīrā labāko noskaidros trīs setu maču speciālistes Petra Kvitova un Arina Sabaļenka.

Niks Kirioss uzskatāms par talantīgāko jaunās paaudzes spēlētāju, taču ir bez trenera un ar nopietnām attieksmes problēmām, kā rezultātā ir sasniedzis daudz mazāk, nekā viņam lielais talants piedāvā. Kirioss ļoti reti pret tenisa spēlēšanu izturas ar pilnu nopietnību, tā vietā pārsvarā uzvedoties kā paraugmačos. Rodžera Federera atrašanās tīkla pretējā pusē varētu Kiriosu noskaņot uz kārtīgu cīnīšanos, taču garantiju, protams, nav.

Abi ir tikušies trīs reizes, Federeram divas uzvaras, Nikam viena – pašā pirmajā mačā, kas notika 2015. gadā Madridē. Federers uzvarēja 2017. gadā Maiami un šogad Štutgartē. Notikušo trīs maču statistikā interesantākais ir taibreiki – nospēlētajos deviņos setos bijuši astoņi! Tas gan nav milzīgs pārsteigums, jo Kiriosam ir iespaidīga serve, bet pārsvarā slinks teniss uzņemšanā. Arī Federers ir spējīgs servētājs.

Šodienas mača sakarā negatīvais ir tas, ka tas notiks pēcpusdienā, nevis vakarā. Agrajos mačos šajā turnīrā tenisa kvalitāte bieži bijusi zema. Tas attiecas arī uz abu spēlētāju iepriekšējiem mačiem. Kirioss negribēja spēlēt pret Pjēru-Igu Erbēru, bet saņēmās pēc tiesneša aicinājuma un uzvarēja ar 4:6, 7:6(6), 6:3, 6:0, bet Federeram neizteiksmīga 7:5, 6:4, 6:4 uzvara pār Benuā Pēru. Šodienas mačs ap plkst. 21:00.

Petra Kvitova un Arina Sabaļenka ir sezonas līderes trīs setu mačos. Čehietei ir 17-4 bilance, bet Baltkrievijas tenisistei 17-7. Kad abas šogad sacentās Maiami, uzvarēja Kvitova, to izdarot... trīs setu mačā ar rezultātu 7:5, 3:6, 6:3. Sabaļenka tagad ir karjeras labākajā formā, sasniedzot septiņu uzvaru sēriju. Arina pagājušajā nedēļā Ņūheivenā izcīnīja pirmo WTA titulu. Kvitovai astmas dēļ Ziemeļamerikā notiekošajos turnīros tradicionāli ir grūti spēlēt, bet šodienas mačā ziņā pozitīvais ir tas, ka Petra dota iespēja spēlēt vakarā – mačs sākies plkst. 19:00 pēc vietējā laika (mums 2 naktī.)

Dāmu turnīrā šodien jāizceļ arī ap plkst. 20:00 gaidāmā 2016. gada čempiones Andželikas Kerberes tikšanās ar Dominiku Cibulkovu. Slovākiete savulaik Kerberi uzvarēja četros mačos pēc kārtas, bet kopš tā laika Kerberei 7-1 pārsvars, bet Cibulkova vienīgo uzvaru guva ļoti nozīmīgā spēlē – 2016. gadā sezonas noslēguma turnīra finālā Singapūrā. Kerbere aizvakar no seta un divu breiku pārsvara, kā arī divām mačbumbām nokļuva līdz 3. setam pret Juhannu Lāšoni, turnīrā palikušajā konkurentēm parādot, ka šobrīd nav tik labā formā kā Vimbldonā.

Šodienas programma: https://www.usopen.org/en_US/scores...