Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Mani ir sarežģīti apturēt, ukraiņi bija parasti čaļi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Uldriķis: "Mani ir sarežģīti apturēt, ukraiņi bija parasti čaļi"
Roberts Uldriķis cīņā ar Ukrainas U-21 izlases spēlētājiem
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova (LFF.lv)

Latvijas U-21 futbola izlase piektdienas vakarā Jelgavā, aizvadot kvalitatīvu maču, izcīnīja punktu pret Ukrainas vienaudžiem (1:1) 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Pēc spēles Sportacentrs.com aprunājās ar mūsu komandas vārtu guvēju Robertu Uldriķi, kurš kā allaž runāja ar humoru un lielu pārliecību par saviem spēkiem.

Ja ļautu izvēlēties, - būt lielajā izlasē un sēdēt uz soliņa vai spēlēt U-21 izlases sastāvā pret Ukrainu un Angliju, - ko izvēlētos?
Diezgan grūts jautājums. Protams, gribētu būt lielajā izlasē, palīdzēt tur, bet, manuprāt, labāk ir spēlēt un gūt pieredzi šādos mačos - gan pret Ukrainu, gan Angliju, kas ir augsta līmeņa komandas.

Sen nebija bijis tā, ka spēlē smailē un būtībā viss uzbrukums balstās uz tevi. Nospēlēji gandrīz visu spēli. Cik grūti bija?
Bija diezgan interesanti. Brīžiem tiešām sanāca, ka spēlēja uz mani un principā diezgan bieži izdevās aizķerties aiz tām bumbām, iemest tās Cigaņikam, kurš ir vairāk tehnisks un ātrs spēlētājs - viņš ir spējīgs kaut ko izveidot. Malējie spēlētāji arī pieslēdzās. Bet bija arī momenti, kad gājām caur bumbas kontroli ārā no savas laukuma puses un labi sanāca spēlēt. Kopumā man nebija sevišķi grūti spēlēt pret ukraiņu centra aizsargiem - teikšu godīgi, viņi nebija paši labākie. Domāju, pret Angliju būs daudz grūtāk spēlēt.

Par centra aizsargiem pateici, bet kopumā ukraiņi atstāja iespaidu, izcēlās ar kaut ko?
Bija pāris spēlētāji individuāli spēcīgi, taču neteiktu, ka kaut kas super kosmisks - parasti čaļi. Viņi tieši fiziskajā ziņā ļoti spēcīgi - kā jau ukraiņi, krievi, baltkrievi. Viņi daudz skrien, veic lielu apjomu. Taču domāju, ka mēs šai spēlē arī labi tikām viņiem līdzi un spējām gan fiziskajā, gan tehniskajā ziņā spēlēt ar viņiem kā līdzīgs ar līdzīgu. Uzskatu, ka mums tomēr vajadzēja uzvarēt, jo mums momenti bija bīstamāki nekā viņiem.

Tu pats arī pie rezultāta 1:0 biji vārtu priekšā ar bumbu, viens pret vienu, tiesa, ar muguru pret vārtiem, un mēģināji izkārtot sev sitienu.
Jā, es mēģināju izkārtot sev sitienu, taču domāju, ka vajadzēja nomest Andrejam [Cigaņikam] vai pie tālā staba Vladam [Fjodorovam]. Laikam vajadzēja bumbu nomest, bet spēles karstumā, tā kā iepriekš iesitu no tādas pozīcijas, gribēju uzsist vēlreiz. Jāapskatās video, bet domāju, ka drīzāk vajadzēja nomest.

RFS sastāvā pret "Ventspili" 4:2 uzvarā tu jau arī līdzīgā epizodē iesiti, toreiz arī vārtu priekšā izrēķinoties ar pretinieku.
Mani ir grūti apturēt, ja godīgi [smaida]. Tieši spēlējot viens pret vienu ar muguru. Ātrumā varbūt kāds mani var noskriet, bet viens pret vienu spēlē es tomēr esmu diezgan spēcīgs.

Tā ir. Par golu - neredzot atkārtojumu, īsti nevarēja visu redzēt, bija burzma.
Kā tur sanāca... Šķiet, mēs diezgan labi izspēlējām caur malu, labi izgājām, sanāca labs centrējums, bija cīņa. Man liekas, ka Fjodorovs labi pacīnījās, vārtsargs noķēra bumbu, tad to izlaida - viņu aizsargs pieskrēja klāt, es turpat biju, bumba atlēca un es vienkārši iešķēlu. Nebija divu domu - tur bija tikai pieci metri, vienkārši bija jāsit pa vārtiem. Tā ka pa pusei darba gols, bet pa pusei mēs arī labi izgājām cauri flangam.

Par ko saņēmi dzelteno kartīti?
Nezinu, tur jāprasa tiesnesim. Tiesnesis bija skatījies Konora [Makgregora] cīņu un teica, ka es pārāk daudz esmu saskatījies UFC cīņas. Teica: "Tu pārāk daudz mazos pārkāpumus veic." Teica, ka sakrājušies daudz mazie sodiņi, teica, lai nedaudz mierīgāk spēlēju. Bet tā vispār labs tiesnesis bija - ļāva spēlēt, ļāva cīņu. Šādā spēlē tieši tas bija vajadzīgs, lai nav to daudzo pārkāpumu un nesitās nost spēles ritms.

Teici, ka Anglijā būs grūtāk. Kādas ir domas - mūsu komandai nāksies vairāk spēlēt otrā numura lomā?
Pagaidām, ja godīgi, vispār nedomājām par Anglijas spēli - visa koncentrēšanās bija šai spēlei. Tagad atjaunosimies un tad sāksim pētīt viņus. Kaut gan, ko tur daudz pētīt - viņi gandrīz visi Premjerlīgā spēlē. Ir tādi, kuri "Liverpool", "Chelsea" spēlē. Bet nu neko - būs labs pārbaudījums. Gatavosimies ļoti nopietni, lai vismaz punktu aizķertu, ideālā gadījumā - uzvarēt. Protams, saprotam, ka tas būs ļoti grūti.

Sākām ar izlases tēmu, pabeigsim ar to. Starkovs no jūnija debitantiem lielāko daļu paturēja, bet tevi nē. Viņš komentēja, ka galvenais iemesls ir tavas nedienas, ja tā var izteikties, RFS komandā. Piekrīti tādam domu gājienam un ko darīsi, lai to mainītu?
Protams, var piekrist, ka izlasē ir jāspēlē tādiem spēlētājiem, kuri pārsvarā spēlē savā klubā. It īpaši man, jo esmu jauns - šajā U-21 izlasē varu spēlēt, šķiet, četrus gadus. Protams, es centīšos tik ilgi U-21 izlasē nespēlēt [smaida], jo ceru ātrāk tikt nacionālajā izlasē un palīdzēt tai. Domāju, Starkovs tāpat kā Kazakevičs ir gudrs cilvēks un viņi saprot manu situāciju, viņi saprot, cik reāli man ir spēlēt lielajā izlasē un kā es varu dot labumu U-21 izlasei. Tāpēc arī viņi kopīgi izlemj. Piemēram, Koļesovs [viņam vecums arī ļauj spēlēt U-21 izlasē - aut.] tiek likts lielās izlases sastāvā, tāpēc viņi arī ņem viņu uz turieni. Jo viņu redz kā starta aizsargu, kurš visu laiku spēlē Virslīgā.

Par savu esošo darba devēju neko sliktu neteiksi, bet, ņemot vērā, ka tev spēles laiks RFS ir mazs, plus viņi paņēma Eduardu Višņakovu un sezona pamazām tuvojas beigām, vai jau šobrīd nav parādījusies vēlme starpsezonā pameklēt kaut ko citu?
Man jau vasarā bija dažādi varianti, taču nezinu - kaut kā neaizbraucu, kaut kā neizdevās viss līdz galam. Domāju, ka turpināšu spēlēt labā līmenī gan izlasēs, gan RFS un, ja treneris man netic kā starta spēlētājam, kaut vai nākot uz maiņu, gūšu vārtus - principā man tas ir diezgan labi sanācis. Pieci gūti vārti, lai gan mans spēles laiks ir mazāks nekā citiem TOP vārtu guvējiem gan mūsu komandā, gan Virslīgā. Centīšos sevi pierādīt tur un redzēs, kas starpsezonā būs. Pagaidām nekādu baigo domu nav.

Virslīgas labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārtiMinūtesMinūtes 1 golam
1.J. KozlovsSpartaks81 379172
2.A. KarašausksLiepāja/Mogo71 260180
3.T. AijegunsVentspils61 261210
D. UlimbaševsRFS61 164194
5.R. UldriķisRFS5823165
M. OšsJelgava51 440288

Kaļiņins saka tev, ka tu vienkārši zaudē konkurenci vai ir arī konkrētāki iemesli minēti, piemēram, fiziskais?
Viņš saka, ka vajag vairāk skriet, vairāk cīnīties. Bet, piemēram, pēdējā spēlē [Ventspilī] viņš tieši taktisku iemeslu dēļ atstāja mani rezervē. Pārsvarā tieši taktiskie iemesli arī ir - citreiz spēlējam no aizsardzības un priekšā vajadzīgs ātrais uzbrucējs. Lai gan dienas beigās tāpat galvenais ir golu iesist. Ir arī tādi spēlētāji, kas staigā un iesit golus [smejas].

Tu?
Jā, es vai, reku, Zlatans [smejas un rāda uz kolēģa rokās esošu grāmatu par Zlatanu Ibrahīmoviču - aut.]. Bet jā, jācenšas skriet vairāk - es tomēr esmu liels, jāpieliek tieši fiziskajā ziņā. Tad varētu būt vispār neapturams.

     [+] [-]

, 2017-09-01 23:20, pirms 7 gadiem
Nebija paši labakie, bet ka redz spele vairak par 1 vartiem iesist nevar!
Jau jauniešu izlasē sagatavo pieaugušo izlasei

  +4 [+] [-]

, 2017-09-01 23:32, pirms 7 gadiem
Vot ta ir parlieciba, to es saprotu! Tikai nedoma apstaties un turpini stradat! Vel vairak un vel rupigak! Uldrikis ir gaisams stars Latvijas futbola dzive.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-01 23:33, pirms 7 gadiem
Kada ir varbutiba, ka Uldriki noskata Anglu klubs jau spele pret vinu U-21 ??

  +2 [+] [-]

, 2017-09-01 23:44, pirms 7 gadiem
Rai4a rakstīja: Kada ir varbutiba, ka Uldriki noskata Anglu klubs jau spele pret vinu U-21 ??
Maza.