Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Ar antirekordu nelepojos, bet ar sniegumu esmu apmierināts"

Rolands Eliņš

Starkovs: "Ar antirekordu nelepojos, bet ar sniegumu esmu apmierināts"
Aleksandrs Starkovs
Foto: LFF

Pēc Pasaules kausa atlases spēles Budapeštā (1:3 pret Ungāriju) Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs preses konferencē uzteica pretinieku spēku, taču atzina, ka ir apmierināts arī ar Latvijas izlases parādīto sniegumu. Starkovs arī pauda viedokli, ka pret Šabalu bija jāpiešķir 11m soda sitiens, bet izšķirošo nozīmi šim momentam nepievērsa.

Aleksandra Starkova uzruna preses konferences ievadā: ""Negribētu īpaši daudz runāt. Rezultāts mums ir nepatīkams. Protams, būtu vēlējies uz rezultāta tablo redzēt citu iznākumu. Esmu apmierināts, kā komanda nospēlēja uzbrukumā, kā centās doties uz priekšu un gūt vārtus. Lai to izdarītu, mums pietrūka meistarības. Protams, jāatzīmē arī Ungārijas izlases meistarība, kas bija augstāka. Apsveicu pretiniekus ar uzvaru."

Ungārijas mediju jautājumi

Vai Jūs varētu plašāk pastāstīt savu viedokli par Ungārijas izlasi?
Prognozēju, kāda būs Ungārijas spēle, un tā arī bija. Ātri un tehniski spēlētāji, pret kuriem ir sarežģīti spēlēt, īpaši izbraukumā, kad viņiem ir liels līdzjutēju atbalsts. Ungārijai ir spēcīgi uzbrucēji, lieliski malējie spēlētāji kā Džudžāks, kā arī labi piespēlētāji un uzbrukuma veidotāji kā Naģs. Ungārija mums ir neparocīga pretiniece, tā guva trīs vārtus, visus trīs pēc standartsituācijām. Tur bija lieliski centrējumi, teicams izpildījums. Ungārija varbūt šobrīd neatrodas turnīra tabulā tajā vietā, ko būtu vēlējies, taču tā ir bīstama izlase.

Vai uzskatāt, ka rezultāts 3:1 objektīvi parāda atšķirību starp abām izlasēm?
Domāju, ka rezultāts ir likumsakarīgs. Taču futbolā var notikt daudz kas. Mums otrā puslaika sākumā bija tāds moments, ka tik jāsit iekšā, 100% vārtu gūšanas iespēja, tad būtu rezultāts kļuvis 2:2. Tā nenotika, un rezultāts, lai gan likumsakarīgs, ir vienīgais, kas mani šoreiz sarūgtina. Pati spēle un Latvijas parādītais sniegums mani apmierina, prieks par jaunajiem spēlētājiem, kuri vēl tikai sāk savu karjeru izlasē un, manuprāt, nospēlēja cienīgi.

Tas bija Jūsu plāns, ka otrajā puslaikā daudz vairāk domāsiet par uzbrukumu?
Nē. Droši vien Ungārija pirmajā puslaikā iztērēja pārāk daudz spēku, lai iegūtu sev pārsvaru, un mēs to izmantojām. Kaut gan otrā puslaika otrajā daļā Ungārija jau diktēja savu spēli.

Preses konferences otrā daļa – Sportacentrs.com jautājumi

Līdz ar šo spēli Latvija ir sasniegusi savu antirekordu, zaudējot astoto spēli pēc kārtas, kas iepriekš vēl nebija noticis. Kas, Jūsuprāt, noveda līdz šādam mirklim?
Es ar to nelepojos. Ko citu es varu piebilst? Es nelepojos ar šo faktu. Domāju, ka šodien mēs daudz paveicām, lai šī sērija neturpinātos. Ja Jūs vēlaties tagad izbaudīt un runāt par šo statistiku, tad lūdzu. Uzskatu, ka mūsu izlasei ir daudzi līdzjutēji, kuri joprojām ir kopā ar mums. Un futbolisti spēlē pret Ungāriju atdeva visus savus spēkus, lai censtos nevis zaudēt, bet gan uzvarēt.

Par Gintu Freimani – kā raksturojat viņa šodienas spēli gan gūto vārtu, gan cīņasspara ziņā?
Viņš bija viens no komandas līderiem, viņš ir cilvēks ar raksturu. Ja arī viņam šur tur nedaudz pietrūkst meistarības vai kādu citu īpašību, viņš to kompensē ar ļoti svarīgo īpašību, ka apzinās, ka komanda futbolā ir pirmajā vietā. Tā ka esmu ļoti apmierināts ar viņa spēli, turklāt Freimanis jau mierīgi varēja arī vēl vienus vārtus iesist. Viņš ar Šabalu šoreiz bija asākie spēlētāji izlasē. Pēc pozīcijas un mūsu taktiskās shēmas Freimanim arī tas ir jādara, jāpieslēdzas uzbrukumiem un jāveido iespējas, un to viņš arī darīja.

Pieminot Šabalu, kāds ir Jūsu viedoklis par nepiešķirto pendeli pēc Šabalas kritiena soda laukumā? Arī brīdinājums simulācijas dēļ parādīts netika.
Protams, ka bija (smaida). Vēlētos gan uzsvērt, ka tiesnesim tas bija ļoti sarežģīts mačs, patiešām. Abas komandas spēlēja asi un azartiski, abas negribēja piekāpties, tāpēc arī šī epizode droši vien atšķiras gan no mūsu, gan no Ungārijas izlases skatupunktiem.

Jau teicāt, ka visi trīs vārti tika ielaisti pēc standartsituācijām. Vai redzējāt tam iemeslus taktikas vai spēlētāju izvēles ziņā un jau apsverat iespējamās izmaiņas nākamajā mačā pret Šveici?
Pirmkārt, jāatgriežas mājās un jāapskatās, kurš ir gatavs nākamajai spēlei un kurš nav. Protams, mums ir Kaspars Dubra, viņš ir ļoti spēcīgs aizsargs. Godīgi sakot, es jau iepriekš zināju, ka, ja Dubru arī sūtīšu laukumā jau šodien, tad tikai uz neilgu spēles laiku. Viņam izlasē tomēr jāiet pamazām, pēc tik ilga pārtraukuma tas patiešām nav vienkārši. Dubram jāuztver spēļu ritmu, jāiegūst prakse, citādi šobrīd viņš tikai mēnesi spēlējis Latvijas čempionātā. Tas patiešām nav vienkārši, jūs labi redzējāt, kādu tempu piedāvāja Ungārijas izlase un kādu nokautu mums iedeva spēles sākumā. Domāju, ka Dubra, visticamāk, būs gatavs atgriezties izlasē, un tas droši vien notiks Rīgā.

Teicāt, ka uzbrukumā asākie spēlētāji bija Šabala un Freimanis. Kā tieši “asuma” ziņā vērtējat Dāvja Indrāna spēli?
Esmu apmierināts ar viņa parādīto. Dāvis, Vardanjans, Kazačoks – mūsu jaunie pussargi spēlē droši un nebaidās, viņiem vēl pietrūkst tādu spēļu pieredzes, taču esmu pārliecināts, ka viņiem priekšā ir laba nākotne, atliek tikai strādāt pie tās. Bet ja tieši par Indrānu, tad man patīk viņa nestandarta mēģinājumi attīstīt uzbrukumu, viņš daudz pārvietojas laukumā un rāda laba pussarga sniegumu.

1 2 42 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2017-09-01 09:17, pirms 7 gadiem
Apmierināts ar sniegumu!?
Bļāviens nopietni!!!!!????
STARKOV ATKĀPIES!!!!

 +15 [+] [-]

, 2017-09-01 09:18, pirms 7 gadiem
Pati spēle un Latvijas parādītais sniegums mani apmierina,

Idiots, vai par tādiem uzskata vēl tos pāri palikušos kuri vispār skatās to cirku.

 +11 [+] [-]

, 2017-09-01 09:19, pirms 7 gadiem
Mums, po h uj, kuo tu domā. p *s ies nost no posteņa!!

 +17 [+] [-]

, 2017-09-01 09:21, pirms 7 gadiem
Man ir kauns par tādu treneri,un tādu stāvokli,līdz kuram ir novests Latvijas futbols.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-01 09:24, pirms 7 gadiem
Atvainojos par rupjību , bet savādāk nevar - Starkov, pis*es!!!!

 +10 [+] [-]

, 2017-09-01 09:27, pirms 7 gadiem
Tur jau Starkovs nav vainīgs. Ir jānomaina LFF federācija, jātaisa pārmaiņas, jāattīsta jaunatnes klubi, skolas. Starkovs nav nekāds PRO līmeņa treneris. Tas pats ar hokeju - Hārtlijs atnāca, pamainīja sistēmu un bija neliels rezultāts (poh, ka 10.vieta), toties paši spēlētāji bija priecīgi un apmierināti. Šeit jāņem labs anglijas/spānijas speciālists, bet tas prasa $. Diez vai LFF ir tāda nauda, lai ieguldītu jaunā ārzemju trenerī, kurš spētu izveidot labu sistēmu.
PS - pašai LFF arī vajadzētu spert soli uz priekšu un sākt ar jaunatnes klubiem. Jāņem piemērs no LHF.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-01 09:28, pirms 7 gadiem
Viss pareizi! Kāpēc esot pensijā neizklaidēties? Federācija jau kaut maksā. Nometnes,spēles,u.c. un ēšana arī par brīvu.

  +5 [+] [-]

, 2017-09-01 09:28, pirms 7 gadiem
Tāda sajūta, ka asākais spēlētājs Šabala var sildīt beņķi kaut vai Igaunijas 5.līgā, Petrovičs viņu tik un tā liks pamatsastāvā. Viņi gadījumā nav mīļākie?

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 09:30, pirms 7 gadiem
RahX rakstīja: Tur jau Starkovs nav vainīgs. Ir jānomaina LFF federācija, jātaisa pārmaiņas, jāattīsta jaunatnes klubi, skolas. Starkovs nav nekāds PRO līmeņa treneris. Tas pats ar hokeju - Hārtlijs atnāca, pamainīja sistēmu un bija neliels rezultāts (poh, ka 10.vieta), toties paši spēlētāji bija priecīgi un apmierināti. Šeit jāņem labs anglijas/spānijas speciālists, bet tas prasa $. Diez vai LFF ir tāda nauda, lai ieguldītu jaunā ārzemju trenerī, kurš spētu izveidot labu sistēmu.
PS - pašai LFF arī vajadzētu spert soli uz priekšu un sākt ar jaunatnes klubiem. Jāņem piemērs no LHF.
Lai mazāk shēmo un šņauc nāsī, tad arī naudiņa daudz maz kaut cik labam speciālistam atradīsies!

  +6 [+] [-]

, 2017-09-01 09:37, pirms 7 gadiem
RahX rakstīja: Tur jau Starkovs nav vainīgs. Ir jānomaina LFF federācija, jātaisa pārmaiņas, jāattīsta jaunatnes klubi, skolas. Starkovs nav nekāds PRO līmeņa treneris. Tas pats ar hokeju - Hārtlijs atnāca, pamainīja sistēmu un bija neliels rezultāts (poh, ka 10.vieta), toties paši spēlētāji bija priecīgi un apmierināti. Šeit jāņem labs anglijas/spānijas speciālists, bet tas prasa $. Diez vai LFF ir tāda nauda, lai ieguldītu jaunā ārzemju trenerī, kurš spētu izveidot labu sistēmu.
PS - pašai LFF arī vajadzētu spert soli uz priekšu un sākt ar jaunatnes klubiem. Jāņem piemērs no LHF.
LFF ir turīgākā mūsu federācija, ticiet man, naudas trūkums nav iemesls problēmās atrast labu treneri, te vairāk ir gribas jautājums un izdevīguma. Tādēļ vien Indriksonam vajadzētu beidzot atkāpties, ja nākamajā gadā pie teikšanas nāk Gorkšs, tad ticu, ka pēkšņi arī treneris normāls uzrastos un naudas visam pietiktu...
Starkovs jau izgāzās ar izlasi un uzreiz viņu likt atpakaļ? Ne spēlētāji, ne fani un domāju, ka ne arī viņš pats tic, ka var kaut ko vel sasniegt, paldies par 2004 . gadu, caur Skonto sistēmu bija izveidojis lielisku izlases modeli, bet šobrīd viņš nav tas cilvēks, kas kaut ko sasniegs ar LV izlasi, vajag jaunas asinis un ticamāk ne ar Latvijas pasi!

  +7 [+] [-]

, 2017-09-01 09:42, pirms 7 gadiem
Esmu apmierināts, kā komanda nospēlēja uzbrukumā, kā centās doties uz priekšu un gūt vārtus. 😂😂😂

Vienkārši pērle - patika Starkovam kā mūsējie centās doties uz priekšu!

     [+] [-]

, 2017-09-01 09:51, pirms 7 gadiem
Starkovs:„suņi rej,karavāna kārtējo reizi grūž!!!!!”

  +1 [+] [-]

, 2017-09-01 10:05, pirms 7 gadiem
večuk, ko???

  +5 [+] [-]

, 2017-09-01 10:08, pirms 7 gadiem
Ja LFF veiktu iedzīvotāju aptauju,tad 99% Latvijas iedzīvotāju izteiktu negatīvu nostāju gan pret pašreizējo treneri,gan pret vadības politiku.gan futbola attīstību kopumā.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-01 10:09, pirms 7 gadiem
Starkovs apmierināts ar komandas sniegumu!
Nu slims vecis, tur vairāk nav ko piebilst! Un ko tad mēs vēl gaidām!?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-01 10:11, pirms 7 gadiem
Par futbolu Latvijā interesējas daudzi, bet par šo krievisko komandu un visu kas ar to saistīts diez vai viens procents latviešu?!

     [+] [-]

, 2017-09-01 10:22, pirms 7 gadiem
FC Riga čempions! Kurakins šodien Latvijas U-21 izlases vārtos.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-01 10:37, pirms 7 gadiem
Federācijai ar visu galveno trenneri nekādas pašcieņas nav, galvenais, ka visi turās savos amatos.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-01 10:39, pirms 7 gadiem
ko gan citu Starkovs teiks latviesu valodu savos gados dzivojot Latvija ta ari nav apguvis ''zelta laiki' pie izlases vadisanas sena pagatne ir cits laiks citas prasibas Starkovam to nesaprast jaapzinas pasam mans laiks ir pagajis un japrotas noiet no skatuves kopa ar tiem LFF mantkarigiem funkcionariem kuri futbolu ir iedzinusi dzila purva kuri caur futbolu pilda savus makus vairo savu biznesu futbola saimniecibai jabut tirai caurskatamais atsijatai no visadiem nejausiem funkcionariem sava paslabuma mekletajiem kuri sobrid jo erti iekatojusies LFF mikstajos kreslos

  +1 [+] [-]

, 2017-09-01 10:43, pirms 7 gadiem
Man grūti pat komentēt, kā tāds mazohistisks futbols var simpatizēt. Par aizsardzību vispār nepieminēsim, kā piespēlēm pretinieku laukuma pusē

  +7 [+] [-]

, 2017-09-01 10:44, pirms 7 gadiem
STARKOV, ATKĀPIES!

  +6 [+] [-]

, 2017-09-01 10:58, pirms 7 gadiem
Veco stagnātu tiešām viss apmierina. Alga laba, atbildība nekāda, kur vēl atrast tādu vietu, lai tur sagaidītu vecumdienas.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-01 11:01, pirms 7 gadiem
Gorkšam jau arī sniegums patika, viņi tur kopā lieto kaut ko.

  +9 [+] [-]

, 2017-09-01 11:06, pirms 7 gadiem
KO var gribēt?

Visu izsaka šis:

Tas bija Jūsu plāns, ka otrajā puslaikā daudz vairāk domāsiet par uzbrukumu?

Nē. Droši vien Ungārija pirmajā puslaikā iztērēja pārāk daudz spēku

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 11:25, pirms 7 gadiem
Kā jau vakar paredzēju tad tieši šādu atbildi pēc spēles gaidīju no Sera Aleksa Petroviča Starkova.Viss ir ok,3-1 zaudēja bet bija pozitīvas lietas.Nākamjā spēlē Gorkš būs sastāvā,bet Koļesovu nomainīs Dubra,kaut gan jādara otrādi,bet Gorkš jau sāk palikt par Guņas cilvēku un gudri runāt pēc spēles,cirks nevis izlase.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 12:27, pirms 7 gadiem
ka var but apmierināts ar zaudejumu ,bļāviens tas tak ir smiekligi ,un te atrak ar nekas nemainisies kamer INDRIKSONU nenometis kads nost un visus pārejos ākstus

  +2 [+] [-]

, 2017-09-01 12:32, pirms 7 gadiem
ja galv.treneris un cilvēks- ieliktenis 1 personā ir apmierināts ar likumsakarīgu zaudējumu kārtējā spēlē, tad pat teorētiski nav iespējams pacelties FIFA reitingā

  +2 [+] [-]

, 2017-09-01 12:35, pirms 7 gadiem
Petrovičs un viņa koka zaldāti gatavojas sagaidīt LV 100gadi jaunās, vēl nebijušās virsotnēs

  -2 [+] [-]

, 2017-09-01 12:48, pirms 7 gadiem
Nelepojos, bet visā visumā viss ir kārtībā. Patiesībā viss ir daudz labāk kā varēja būt. Andora un Fēru salas joprojām ir viena varena sitiena attālumā, ceturtā vieta grupā joprojām ir mūsu pašu rokās un kājās, bet ja kāds vēlas vēl kaut ko vairāk, lai iedod Starkovam Astafjevu un Verpakovski.

     [+] [-]

, 2017-09-01 13:14, pirms 7 gadiem
Latvija pēdējie rangā, zaudē Andorai ar 0:1

Skumji ka esam pēdējie, bet ar sniegumu pret Andoru esmu apmierināts

Tas no šīs pašas sērijas.

Tas ko es redzu ir bumbas ripināšana 90 minūtes un vispār nekādas cīņas pazīmes.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 13:14, pirms 7 gadiem
LeBraun rakstīja: KO var gribēt?

Visu izsaka šis:

Tas bija Jūsu plāns, ka otrajā puslaikā daudz vairāk domāsiet par uzbrukumu?

Nē. Droši vien Ungārija pirmajā puslaikā iztērēja pārāk daudz spēku
Nebija plāns uzbrukt, tā vienkārši netīšām sanāca.
Laba filozofija.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-01 13:16, pirms 7 gadiem
Indrikson, Mežecki, Starkov, Sātan, atkāpies!

     [+] [-]

, 2017-09-01 14:07, pirms 7 gadiem
STARKOV ATKĀPIES, lai man kāds izskaidro,kā var izlasē būt Gorkš, viņam nav tāda spēle , kur viņa kļudas dēļ tiek ielasti vārti.

     [+] [-]

, 2017-09-01 15:25, pirms 7 gadiem
INDRIKSON ATKĀPIES!
STARKOV ATSTĀJIES!
Atp***šaties abi vieneiz!

  +4 [+] [-]

, 2017-09-01 15:59, pirms 7 gadiem
Petrovičs ir slims un ārstēties nedomā! Latvijas futbolam nav nākotnes, kamēr tam galvgalī būs Indriksons, Mežeckis un Starkovs... Triekt ratā visus trīs un mēgināt visu būvēt pilnīgi no jauna un tīrā vietā, kur nav veco šeptmańu metastāzes klāt. Zemāk krist vairs nav kur...
1 2 42 komentāri