Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T. Šmēdiņš un Solovejs Jūrmalā sasniedz pamatturnīru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T. Šmēdiņš un Solovejs Jūrmalā sasniedz pamatturnīru
Toms Šmēdiņš
Foto: CEV

Jūrmalas "Masters" sērijas pamatturnīrā iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs. Latvieši pirmajā mačā ar 2-1 pārspēja ar pirmo numuru izliktos ukraiņus Jaroslavu Gordījevu un Mikolu Babiču, bet otrajā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja krievus Igoru Veličko un Maksimu Sivolapu

Vietu Jūrmalas "Masters" grupu turnīrā garantējuši trīs Latvijas pāri, bet par ceturto vietu vajadzēja pacīnīties Tomam Šmēdiņam un Aleksandram Solovejam. Viņiem pretiniekos bija ar pirmo numuru izliktie ukraiņi Jaroslavs Gordījevs un Mikola Babičs. Cīņa solījās būt aizraujoša, bet jau pirmajā setā T. Šmēdiņš un Solovejs uz papīra esošos favorītus pamatīgi pārmācīja, sakaujot ar rezultātu 21:11.

Otro setu ar divām neparocīgām servēm pa T. Šmēdiņu sāka Babičs, kuram gan izdevās gūt tikai vienu punktu. Latviešiem turpinājās problēmas ar servju uzņemšanu, bet kaut kā izdevās nepieļaut pretinieku izrāvienu. Pirmie pie divu punktu pārsvara (7:5) tika tieši Latvijas pludmales volejbolisti, kad ar eisu atzīmējās Solovejs. Uzreiz bija iespēja tikt pie vēl viena punkta, bet Gordījevs labi nospēlēja pie tīkla. Pirms tehniskā pārtraukuma ukraiņi atspēlēja trīs punktu deficītu un, pateicoties Gordījeva labajai spēlei pie tīkla, arī izvirzījās vadībā (11:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa ritēja punkts punktā, līdz Soloveja uzbrukumu atņēma Babičs, pēc brīža noslēdzot uzbrukumu ar precīzu sitienu (18:16). Ukraiņi prieki gan bija īsi, jo nākamās divas izspēles uzvarēja Latvijas duets. Seta galotnē Gordījevs un Babičs tomēr apspēlēja mājiniekus ar 22:20, kas nozīmēja trešo setu.

Trešā seta ievadā ar bloku atzīmējās Solovejs, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 2:0. Turpinājumā izdevās iegūt arī četru punktu pārsvaru, jo pretiniekiem bija problēmas ar servju uzņemšanu (7:3). Seta turpinājumā Ukrainas pludmales volejbolistiem neizdevās apdraudēt latviešu ceļu pretī uzvarai un kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai. Spēle noslēdzās ar labvēlīgu rezultātu 2-1 (21:11, 20:22, 15:11).

Līdz ar to Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs izšķirošajā mačā par vietu pamatturnīrā cīnījās ar devīto numuru izliktajiem krieviem Igoru Veličko un Maksimu Sivolapu, kuri pirmajā kārtā apspēlēja tautiešus Maksimu Hudjakovu un Juriju Bogatovu ar 2-0 (21:18, 21:17).

Spēli labāk sāka Krievijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2. Krievi ieguva arī trīs punktu pārsvaru, bet tad Tomam Šmēdiņam izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam. Līdz seta vidum panākt izlīdzinājumu neizdevās, dodoties atpūtā pie nelabvēlīga rezultāta 10:11. Tiesa pēc pēdējās izspēles rezultāts varēja būt arī 12:9, bet pavirši nospēlēja Sivolaps. Īsi pēc pārtraukuma T. Šmēdiņam nepadevās serves uzņemšana, kas beidzās arī ar sarežģītu uzbrukuma sitienu autā (11:14). Vēl pēc brīža latviešiem jau vajadzēja ņemt pārtraukumu, kas gan neko nemainīja. Rezultāta starpība jau bija pieci punkti, bet līdz seta beigām krievi pāris reizes kļūdījās, tai sarūkot līdz diviem punktiem (17:19). Latvijas duets atspēlēja trīs setbumbas, līdz paši tika pie tās (21:20). Pie otrās setbumbas izspēles lieliska serve Tomam Šmēdiņam, kas atnesa uzvaru setā ar 23:21.

Otro setu labāk izdevās sākt mājiniekiem, kuri izmantoja pretinieku kļūdas, izvirzoties vadībā ar 5:3. Krievi prata atspēlēt deficītu, bet izvirzīties vadībā līdz seta vidum neprata. Dueti devās atpūtā pie latviešiem labvēlīga rezultāta 11:10. Uzreiz pēc pārtraukuma krievi pārņēma vadību savās rokās. Spēle uz T. Šmēdiņu nesa vēlamo rezultātu - 14:12. Latvieši centās noķert pretiniekus aizsardzībā, Solovejam mēdzot atkāpties no tīkla, bet tas nedeva vēlamo rezultātu. Līdz seta izskaņai krievi palielināja rezultāta starpību, droši uzvarot setu ar 21:17.

Toms Šmēdiņš trešā seta sākumā aizsardzībā rādīja brīnumus, bet ar ceturto piegājienu pretinieki tomēr guva punktu. Uzreiz sanāca zaudēt vēl vienu punktu, bet tam sekoja 3:0 izrāviens, latviešiem iegūstot minimālu vadību. Drīz vien vēl viena kļūda uzbrukumā pretiniekiem un 6:4 vadība mājiniekiem. Latvijas duets turpināja savu izrāvienu, iegūstot arī četru punktu pārsvaru (8:4). Sivolaps ar bloku spēja sadeldēt deficītu uz pusi, bet Solovejs atbildēja ar to pašu, dodot Latvijas duetam četras mačbumbas. Pirmās divas realizēt neizdevās, arī trešo krievi gandrīz atspēlēja, bet bumba tika raidīta autā, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar 2-1 (23:21, 17:21, 15:12).

Līdz ar to pamatturnīrā varēsim redzēt četrus Latvijas duetus - T.Šmēdiņš/Solovejs, Samoilovs/J.Šmēdiņš, Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs. Grupu sastāvs un spēļu laiki noskaidrosies vakarpusē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-09-01 16:58, pirms 8 gadiem
Kas tas ir par kaktu turnīru?

     [+] [-]

, 2016-09-01 17:07, pirms 8 gadiem
Lāabs, būs daudz spēles ar latviešu līdzdalību, būs ko redzēt, kam sekot līdz!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-01 17:10, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Kas tas ir par kaktu turnīru?
Lien vien atpakaļ no kurienes tu esi izlīdis ķēms tāds, ja neko nesaproti!

     [+] [-]

, 2016-09-01 17:37, pirms 8 gadiem
Nez, šodien grafiks priekš cilvēkiem arī uzpeldēs pēc pusnakts? Kā mēs plānojam EČ uzņemt ar tādu kārtību?

     [+] [-]

, 2016-09-01 17:37, pirms 8 gadiem
D-Mob rakstīja: Lien vien atpakaļ no kurienes tu esi izlīdis ķēms tāds, ja neko nesaproti!
Nav?

     [+] [-]

, 2016-09-01 17:49, pirms 8 gadiem
bahmatova rakstīja: Cerību tikt tālāk nav nekādu, redzot, kā spēlē otrajā mačā...
Uzskatāms piemērs, ka nedrīkst izdarīt secinājumus pēc vienas spēles noskatīšanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-01 19:12, pirms 8 gadiem
D-Mob, 17:10, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
inokentijs371 rakstīja: Kas tas ir par kaktu turnīru?
Lien vien atpakaļ no kurienes tu esi izlīdis ķēms tāds, ja neko nesaproti

Inteliģences kalngals! Pats piedalies tajā turnīrā?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-01 20:06, pirms 8 gadiem
Bērziņ, cev.lu grafiks ir pieejams! Vēl pat nav pusnakts!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-01 20:58, pirms 8 gadiem
c-melo rakstīja: Bērziņ, cev.lu grafiks ir pieejams! Vēl pat nav pusnakts!
Ļoti patīkami!

Lai arī zināju, ka 8:30 jābūt kortā, tagad vismaz zinu, ka pietiks tikai līdz 2.aiziet. A ja nu latvieši nebūtu pirmajā spēlē? Tiks traks jau neesmu, lai 1h iepriekš dotos skatīties kaut kādus nezināmus pārus!

Es saprotu, ka šeit tas viss ir jauns un nezināms, taču, kā daudzkārtējs lielo turnīru apmeklētājs, ir skaidri zināms, ka viss dienas grafiks ir jāsaplāno jau iepriekšējā vakarā, t sk, jāatrod tas īstais brīdis, kad papusdienot, jo pusdienu pārtraukuma grafikā nav. Ok, te ir nedaudz vieglāk, jo visi korti ir tik pat kā blakus, taču arī tur pārgājiens ir nepieciešams, a spēles norit bez pārtraukumiem. Vieni vēl somu nav sakrāmējuši uz lavačkas, kad otri jau iesildās.

Labi, whatever, es tik biju šokā par vakardienu, kurai pateicoties šodien neaizbraucu.