Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Riga'' un ''Liepājai'' mājās misija atspēlēties, ''Ventspilij'' viesos jāpārkāpj slieksnis

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Riga'' un ''Liepājai'' mājās misija atspēlēties, ''Ventspilij'' viesos jāpārkāpj slieksnis
Romans Debelko un Deniss Rakels. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Šovakar atbildes spēles UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtā aizvadīs visi trīs Latvijas klubi ''Riga'' un Gļivices ''Piast'' spēli 19:30 būs iespējams vērot Sportacentrs.com TV tiešraidē, ''Liepāja'' centīsies sasmelt pirmajā spēlē izlieto pret zviedru ''Norrkoping'', bet ''Ventspils'' futbolisti lūkos pabeigt iesākto un pārvarēt Gziras ''United'' barjeru Maltā.

''Riga'' - ''Piast'', 19:30, ''Skonto'' stadions

Pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība ''Riga'' pirms Eiropas līgas 2. kārtas kvalifikācijas dueļa ar Gļivices ''Piast'' tika uzskatīta par izteiktu pastarīti, tomēr pirmais mačs Gļivicē apliecināja to, ka arī Polijas čempionvienība nav nepārkožams rieksts.

Pēc pirmā puslaika ''Riga'' pat atradās vadībā ar 1:0, pateicoties Romāna Debelko vārtu guvumam, taču otrajā puslaikā, pamatīgi kāpinot apgriezienus, ''Piast'' guva trīs bezatbildes vārtus un izdarīja šķietami drošu pieteikumu uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Tiesa, minūti pēc tam, kad Robertam Ozolam ''Riga'' vārtos nācās kapitulēt trešo reizi, rīdzinieku vietā darbiņu paveica ''Piast'' aizsargs, kuriozā veidā kļūdoties un ieraidot bumbu savos vārtos - 2:3 pēc mača izbraukumā dod Latvijas komandai reālas izredzes šodien. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, ''Riga'' pietiks ar uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru, tiesa, tādā gadījumā pretinieks nevar gūt vairāk par diviem vārtiem. Šī pāra zvarētājus nākamajā kārtā jau gaida Čempionu līgas otrās kārtas neveiksminiece Helsinku HJK.

Ņemot vērā, ka viesos abus ''Riga'' vārtus izdevās gūt pēc rupjām pretinieku kļūdām, likumsakarīga ir komandas galvenā trenera Mihaila Koņeva apņēmība vairāk uzbrukt un piespiest pretiniekus kļūdīties. ''Jau esmu teicis, ka spēlē Polijā mums uzbrukums neizdevās, kaut arī bija daudzi momenti, kuros precīzas piespēles būtu novedušas pie labiem pretuzbrukumiem. Noteikti vairāk uzbruksim un mēģināsim gūt vārtus, it īpaši tāpēc, ka poļiem ir grūtības aizsardzības līnijā un vārtsargs bieži kļūdās,'' sarunā ar medijiem pirms spēles atzina Koņevs.

Jāatzīmē, ka pirms atbildes spēles Rīgā ''Piast'' šķīrās no sava uzbrukuma līdera Joela Valensijas, kurš pievienojās angļu ''Brentford''. Ekvadorietis piedalījās arī ''Riga'' un ''Piast'' duelī Gļivicē. Tikmēr Mihaila Koņeva rīcībā atkal būs centra aizsargs Herdi Prenga, kurš spēli viesos izlaida diskvalifikācijas dēļ. Tāpat gatavs doties laukumā būs pussargs Rožers.

''Liepāja'' - ''Norrkoping'', 20:00, stadions ''Daugava'', Liepāja

Pati sarežģītākā atspēlēšanās misija latviešu klubu starpā gan šoreiz tikusi Aleksandra Starkova vadītajiem liepājniekiem. Pirmajā spēlē viesos Latvijas komanda zviedru ''Norrkoping'' kapitulēja ar 0:2, zaudējot vārtus jau mača pirmajā minūtē. Toreiz spēles otrajā puslaikā mājinieki pārgāja uz pretuzbrukumu taktiku, dodot pretiniekiem nedaudz brīvākas iespējas izvērsties, taču ''Liepājas'' futbolisti nespēja radīt reālus draudus zviedru kluba aizsardzībai, 80. minūtē zaudējot arī otros vārtus.

Pirms atbildes spēles ''Norrkoping'' galvenais treneris Jenss Gustafsons izteicies, ka negaida vieglu maču. ''Mums jāpieturās pie savas spēles un jābūt aktīviem visa mača garumā. Sagaidām, ka pretinieks ar lieliem spēkiem dosies uz priekšu. Pirmajā spēlē sasniedzām labu rezultātu, un ar šādu pašu pārliecību dosimies laukumā arī Liepājā. Jāgatavojas, ka pretinieki ļoti centīsies visu saglābt, bet mums jābūt gataviem aizvadīt stabilu spēli,'' kluba mājaslapā citēts Gustafsons.

Labā noskaņojumā spēli Eiropas līgas kvalifikācijā gan sagaidīs arī ''Liepāja'', kas aizraujošā cīņā izrāva uzvaru iepriekšējā ''Optibet'' virslīgas spēlē, pēdējās piecās pamatlaika minūtēs realizējot divus 11 metru soda sitienus un ar 3:2 pieveicot ''Metta'' futbolistus. ''Šis rezultāts ir saglabājis cerību. Šādām spēlēm kā šodien pret "Mettu", protams, ir mīnusi, taču ir arī plusi - tas, ka komanda grūtā brīdī var saņemties. Tas par daudz ko liecina - komandai ir raksturs. Mums ir iezīmes uzbrukumā, kuras varam izmantot,'' pēc iepriekšējās spēles Virslīgā preses konferencē pauda Aleksandrs Starkovs.

''Pirms atbildes pret zviedriem ticam sev. Es ticu spēlētājiem un ceru, ka viņi tic treneru štābam, sekos mums,'' teica ''Liepājas'' galvenais treneris. Spēlē pret ''Mettu'' uz rezervistu soliņa tika atstāti Latvijas izlases futbolisti Kristers Tobers un Jānis Ikaunieks.

''Gzira United'' - ''Ventspils'', 21:00, ''Centenary'' stadions, Malta

Ļoti pārliecinoši tikmēr otrās kvalifikācijas kārtas pirmo spēli mājās aizvadīja FK ''Ventspils'', kas savu skatītāju priekšā ar 4:0 sagrāva Maltas ''Gzira United''. Pirmajā puslaikā ventspilnieki gan guva tikai vienus vārtus, izceļoties Kasparam Svārupam, bet otrajā puslaikā pretinieku vārtos bumba nonāca vēl trīs reizes, kad precīzi bija Elio Monteiro, Ingars Stuglis un Tosins Aijeguns.

Bumbas kontrolē ''Ventspils'' pārsvars nemaz nebija tik nospiedošs (57% pret 43%), taču pretinieku vārtus Igora Kļosova trenēties futbolisti apdraudēja krietni biežāk, izpildot desmit sitienus ''Gzira United'' vārtu rāmī, kamēr pretinieki izdarīja vien divus sitienus vārtu rāmī. Pēc graujošās uzvaras gan komandas galvenais treneris Kļosovs saviem padotajiem gaisa pilis negrasījās celt. Kā nekā, Maltas komanda pirmajā kvalifikācijas kārtā, pēc pirmās spēles mājās esot iedzinējos ar 1:2, atbildes spēlē viesos ar 3:1 pieveica un no tālākas cīņas izslēdza vienu no Horvātijas spēcīgākajām komandām Splitas ''Hajduk''.

''Par laimi, pratām pareizi novērtēt šo komandu - spējām neitralizēt "Gzira" uzbrukuma potenciālu, kurš Splitā izskatījās iespaidīgi. Savukārt savos uzbrukumos izmantojām pretinieku vājās vietas, lai gan atzīšu, ka rezultāts varēja būt citāds - šīs dienas iznākums nenozīmē, ka esam par četriem vārtiem spēcīgāki nekā "Gzira". Esmu apmierināts, ka pēc nopietnas gatavošanās arī pati spēle no mūsu puses bija ļoti nopietna un laba. Esmu pateicīgs puišiem,'' pēc mača Ventspilī atzina Kļosovs.

Atbildes spēle Takali apriņķī ''Centenary'' stadionā ar 1700 skatītāju vietām, Maltā, sāksies 21:00 pēc Latvijas laika. Ventspilnieki Maltā ielidoja jau vakar, aizvadot nelielu pirmsspēles treniņu. ''Mēs šurp atbraucām pozitīvā noskaņojumā, tādā stāvoklī arī gatavojamies ne vienkāršajam mačam. Jau ne pirmo reizi varu atkārtot, ka neko vienkāršu nenākas gaidīt, nekādas labsirdības mums nav pat domās. Zinām, ka nepieciešams pabeigt labi iesākto lietu un pieliksim tam maksimumu pūļu,'' apņēmību pauda Kļosovs.

UEFA Eiropas līga, 2. kvalifikācijas kārta

DatumsLaiksSpēleRez.
25.07.17:45Ventspils - Gżira United4:0 (1:0)
21:00Norrköping - Liepāja2:0 (1:0)
21:00Piast Gliwice - Riga FC3:2 (0:1)
1.08.19:30Riga FC - Piast Gliwice
20:00Liepāja - Norrköping
21:00Gżira United - Ventspils

Izmantotie resursi:
https://fkventspils.com/gzira-vents...
https://rigafc.lv/rit-atbildes-spel...
https://ifknorrkoping.se/jens-gusta...

     [+] [-]

, 2019-08-01 10:30, pirms 5 gadiem
Ventspilij un Rīgai jāņem, Liepājā diemžēl bez variantiem..

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 10:43, pirms 5 gadiem
He, koefs uz Maltas komandu jau zem 2!!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 10:55, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: He, koefs uz Maltas komandu jau zem 2!!
Interesanti, ka 11 jau ir nometuši uz 1.66

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 11:27, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: He, koefs uz Maltas komandu jau zem 2!!
Paris dienas atpakal bija vel virs 3.00 uz Maltas klubu. Gribetos zinat kads iemesls tam. Pirma spele tika zaudeta bezcerigi, bet tagad jau vini ir izteikti favoriti !

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 11:37, pirms 5 gadiem
Visādas versijas jau dzirdētas par fkv gatavošanos šai spēlei. Šišhanova Kungam būs ko galvu palauzīt

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 11:39, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Paris dienas atpakal bija vel virs 3.00 uz Maltas klubu. Gribetos zinat kads iemesls tam. Pirma spele tika zaudeta bezcerigi, bet tagad jau vini ir izteikti favoriti !
Kāds labas pakas met virsū. Citu izskaidrojumu nav. Nu, nevar citādāk komanda, kas pirms nedēļas bezcerīgi pagrūda ar 0:4, vēl pirms pāris dienām bija pēc koeficientiem nefavorīts (bukiji novērtēja uzvaras iespējamību ar ap 30%), tagad būt ar tādu koefu!

     [+] [-]

, 2019-08-01 11:55, pirms 5 gadiem
Jā,ja moldāvam vieglāka misija ar ventspilniekiem,jazaud ar mazu starpību lai nopelnitu un tiktu talak tad lajukam gan grutak izfunktieret ko darit lai nopelnitu pedejo reiz eirokausos šogad!

GG LIEPĀJA!!!

     [+] [-]

, 2019-08-01 12:20, pirms 5 gadiem
Otraja spelee pret albaniem ventspils nopelnija naudu, tas ir skaidri redzams attela, pec kustibas live bettinga... Domaju ka lff un ventspils jau sanema vestules no uefa pec tas speles... Ta ka vini tagad ir zem lupas no uefa puses un bus stulbi, ja vini taisis tagad to pashu. Un no pieredzes, varu teikt, ja cilveki izdomaja taisit naudu ar toto, vinji to dara tikai live rezhima, tikai duraki pirms macha... var but ka vienkarshi cilveki, kas redzeja cirku ar albaniem, tagad doma ka ventspils atkal taisis naudu un tapec vini lien jau pirms macha, lai dabut labu koeficientu (3). Bet nu tas laikam parasti cilveku, kas doma ka bus ta un ta. Bet nu ventspils ir zem lupas, un ja taisis atkal naudu, tad dabus dsq. ';

     [+] [-]

, 2019-08-01 12:27, pirms 5 gadiem
Nevaru ieladet screen shotu, re kur ir live links no tas speles Teuta Durres Vs FK Ventspils - Live betting... ';

     [+] [-]

, 2019-08-01 12:33, pirms 5 gadiem
likt uz ventiņiem ?

     [+] [-]

, 2019-08-01 13:02, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Kāds labas pakas met virsū. Citu izskaidrojumu nav. Nu, nevar citādāk komanda, kas pirms nedēļas bezcerīgi pagrūda ar 0:4, vēl pirms pāris dienām bija pēc koeficientiem nefavorīts (bukiji novērtēja uzvaras iespējamību ar ap 30%), tagad būt ar tādu koefu!
Bet jautajums paliek - kads iemesls "mest labas pakas" uz Maltas klubu? FKV sastava problemas vai komanda speles tur ar otro sastavu? Vai meginas piepelnities uz toto? (tas gan skiet maz ticams jo UEFA dod labu naudu par kartas parvaresanu, nav verts risket ar toto).

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 13:08, pirms 5 gadiem
FKV taisit kautkada mahinacijas butu loti stulbi, zinot, ka gan pagajsgad ar albaniem bija toto aizdomas, gan iepriekseja spele ar bija divaina. UEFA dod diskabeles visiem uz vairakmiem gadiem ja aizdomas par toto. Vai tiesam FKV vadiba vai speletaji butu gatavi tik loti risket (zinot ka par kartas parvaresanu pienakas 200k) ?

     [+] [-]

, 2019-08-01 13:19, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Bet jautajums paliek - kads iemesls "mest labas pakas" uz Maltas klubu? FKV sastava problemas vai komanda speles tur ar otro sastavu? Vai meginas piepelnities uz toto? (tas gan skiet maz ticams jo UEFA dod labu naudu par kartas parvaresanu, nav verts risket ar toto).
Domāju, ka visi sagaida minimālu Vpils zaudējumu, kā būs redzēsim neizslēdzu arī 0:0

     [+] [-]

, 2019-08-01 15:26, pirms 5 gadiem
Ļoti maz biļetes pārdotas. Kaut cik centrālais sektors izpirkts par 15 eiro, malējais labākais par 10 eiro, bet sānos par 15 eiro pilnīgi neizpārdoti. Vai cena atbaida?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 15:41, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Ļoti maz biļetes pārdotas. Kaut cik centrālais sektors izpirkts par 15 eiro, malējais labākais par 10 eiro, bet sānos par 15 eiro pilnīgi neizpārdoti. Vai cena atbaida?
Ja tu runa pat FC Riga, tad spele atbaida, cilveki nemaksas tadu naudu lai skatitos pilnigu antifutbolu, kads bija gan majas pret Dundalk, gan izbrukuma pret poliem. Kada jega maksat 10e lai redzetu, ka neviens neskrien uzbrukuma? Es saprastu, ja sads futbols vel vismaz dotu rezultatu un komanda uzvaretu, bet ari tas nenotiek.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-01 15:48, pirms 5 gadiem
Uzvarēsim 5-0

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 15:55, pirms 5 gadiem
Rīga pat LFF biedriem ir izsūtījuši ielūgumus. Ja tas nepiepildīs tribīnēs, vismaz tik pat cik pret Īriem, tad spēle viennozīmīgi ir bijusi tā, kas cilvēkiem nav pārāk patikusi

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 16:07, pirms 5 gadiem
Runājot par Rīgu - vecākais poļu sporta laikraksts jau otro reizi nedēļas laikā sajauc Riga FC ar FK Rīgu. Pat logo no mirušā kluba izmanto.

     [+] [-]

, 2019-08-01 16:30, pirms 5 gadiem
Būšu optimists: FC Riga iespējas uz uzvaru ir mazāk kā minimālas

     [+] [-]

, 2019-08-01 16:54, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Uzvarēsim 5-0
Ja redzēji 1. spēli, esi tuvu patiesībai, raugoties no poļu viedokļa

  -4 [+] [-]

, 2019-08-01 17:24, pirms 5 gadiem
Rīgas un Liepājā ārā, Ventspils brauc tālāk, jācer ka nemēģinās Toto tikai.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-01 17:55, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Uzvarēsim 5-0
Koņeva vārdā, ja poļus uzvarēs, lai kādu tiltu nosauc.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 18:10, pirms 5 gadiem
Glivices Centrmezgli ,kas apsteidza
Varšavu un Poznaņu diez vai 2x pēc kārtas laidīs muļķi. Par Koņeviešiem !

     [+] [-]

, 2019-08-01 18:48, pirms 5 gadiem
LB ar varēja 0,7 nosaukt apmēram poliski Koņevija, Koņevolo. Fonā ne vilkus, bet kaut ko citu: piemēram futbola stadionu, vārtu pālikni.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 18:52, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Ventspilij un Rīgai jāņem, Liepājā diemžēl bez variantiem..
Rigai ar vajag ņemt uzvaru. It kā savos stadionos basketbolu, hokeju mākam spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 21:14, pirms 5 gadiem
Atbalstītājiem vajadzētu pamācīties dziedāt, citādi sajūta ka jaceki spēlē mājās.

Rīgas Rīgaz saraujz sarauj