Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vasiļenko par aiziešanu no RFS: "Man nav pieņemami, ja vadība jaucas trenera darbā"

Agris Suveizda

Vasiļenko par aiziešanu no RFS: "Man nav pieņemami, ja vadība jaucas trenera darbā"
Oļegs Vasiļenko
Foto: RFS

Bijušais RFS galvenais treneris Oļegs Vasiļenko sniedza interviju portālam Euro-Football.ru, kurā komentēja arī savu aiziešanu no Latvijas čempionāta.

"Mums bija dažādi uzskati par futbolu," sadarbības pārtraukšanu skaidroja Oļegs Vasiļenko. "Mani aicināja attīstīt klubu, kuram ir tikai seši mēneši, bet kurš jau paguva izsisties uz augstāko līgu. Vienojāmies par pakāpenisku kluba attīstību. No vadības puses bija nosaukti noteikti augstas klases iespējamo jaunpienācēju uzvārdi, un biju ar to apmierināts."

"Tos futbolistus parakstīt neizdevās, tad sporta direktors piedāvāja citu kluba attīstības filozofiju," Vasiļenko turpināja. "Bija ideja likt uzsvaru uz jaunatnes izlases spēlētājiem, lai strādātu perspektīvā. Pieņēmu arī šo variantu un biju gatavs strādāt. Vienīgais, kam nepiekritu, bija iejaukšanās treniņprocesā, kad pieņem lēmumus trenera vietā. Nespēju to pieņemt un nekad nespēšu – tāpat kā jebkurš cits profesionāls treneris."

Vaicāts, kad atgriezīsies trenera darbā, Vasiļenko konkrētu termiņu nenosauca: "Mums ir ļoti daudz treneru, un visi grib strādāt. Kad būt konkrēts un interesants piedāvājums kādā projektā, tad uzreiz sākšu strādāt. Ir zvani, tikšanās, bet nav konkrētības – nav skaidrs, ko grib no komandas, kurp tā iet. RFS variants izdevās, jo šā jaunā kluba īpašnieki skaidri izstāstīja, ko viņi vēlas. Man šis variants šķita ambiciozs un interesants, tāpēc arī piekritu. Kad būs līdzīgi konkrēti varianti, tad uzreiz ķeršos pie darba."

Kādreizējais Gūsa Hidinka palīgs Vasiļenko pie RFS stūres debitēja 28. maijā pret "Mettu"/LU (1:1), bet amatu atstāja pēc uzvaras Ventspilī (1:0). Viņa vadībā RFS aizvadīja vien piecas spēles, izcīnot vienu uzvaru, trīs spēlējot neizšķirti un piedzīvojot vienu zaudējumu (vārti 4:5). RFS ar 16 punktiem 15 spēlēs ieņem sesto vietu, un paredzams, ka komandu līdz sezonas beigām trenēs oficiālais galvenais treneris Jurijs Ševļakovs un Andrejs Kaļiņins, kurš no tehniskās zonas vada vienību spēļu laikā.

Intervija ar Oļegu Vasiļenko pēc stāšanās pie RFS stūres

Izmantotie resursi:
Василенко: "В новом сезоне хочется увидеть...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-01 14:37, pirms 8 gadiem
Nu, nezinu. No vienas puses, ticami, jo RFS vadītāji paši ir vairāk vai mazāk futbola cilvēki un patiešām iesaistās norisēs komandā. No otras puses, arī tas pieder pie trenera darba garozas, ne jau vienā komandā vien tā notiek, un, ja tu esi ne pārāk slavens treneris ar nedaudz aizdomīgu CV un grūtībām atrast darbu, tad taču loģiski būtu kaut kā tomēr pieciest šo vadības iejaukšanos...

  +3 [+] [-]

, 2016-08-01 14:45, pirms 8 gadiem
Un nu mums ir jau vismaz trīs komandas ar dīvainībām vadībā: RFS - vada Kaļiņins, galvenais trenerios Ševļakovs; BFC - vada Demidovs, galvenais treneris Pogodins; Skonto - vada Viktors Morozs, galvenais treneris Pertija. Īpaši kuriozs, protams, ir pēdējais gadījums, kad "galvenais treneris" vispār nav komandai pat tuvumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-01 15:35, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Nu, nezinu. No vienas puses, ticami, jo RFS vadītāji paši ir vairāk vai mazāk futbola cilvēki un patiešām iesaistās norisēs komandā. No otras puses, arī tas pieder pie trenera darba garozas, ne jau vienā komandā vien tā notiek, un, ja tu esi ne pārāk slavens treneris ar nedaudz aizdomīgu CV un grūtībām atrast darbu, tad taču loģiski būtu kaut kā tomēr pieciest šo vadības iejaukšanos...
Tā kā RFS pārstāvji neizprot futbolu pēc būtības (Pertijas viedoklis), tad ļoti iespējams, ka arī nesaprot, kādas ir galvenā trenera funkcijas un kādas- vadības. Tas, ka dienas laikā mainās uzstādījums no savākt maksimāli spēcīgu sastāvu uz spēlēšanu ar jaunatni, neliecina, ka kluba vadība pati saprot, kādā virzienā klubam būtu jāattīstās

     [+] [-]

, 2016-08-01 17:46, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Tā kā RFS pārstāvji neizprot futbolu pēc būtības (Pertijas viedoklis), tad ļoti iespējams, ka arī nesaprot, kādas ir galvenā trenera funkcijas un kādas- vadības. Tas, ka dienas laikā mainās uzstādījums no savākt maksimāli spēcīgu sastāvu uz spēlēšanu ar jaunatni, neliecina, ka kluba vadība pati saprot, kādā virzienā klubam būtu jāattīstās
Tā vnk ir tāda datorspēles nepacietība - nupat tikuši pie spēļmantiņas un nezin ko nu tagad vēl sadarīt. Galvenais, lai nav tā, ka mantiņa apnīk un tiek nomesta kaktā pēc sezonas, tad jau arī kaut kādas nākotnes vīzijas radīsies.

Par Pertiju - viņš pats intervijā teica, ka ir gatavs stāties pie Skonto stūres kaut tūlīt, ja tiks nodrošināts profesionāls treniņu režīms. Viņš nevēlas darboties ar cilvēkiem, kas nāk uz treniņiem labi ja 2x nedēļā.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-01 18:32, pirms 8 gadiem
Kalinina darba metodes ir zināmas no Audas un arī Skonto dublieru laikiem,tā ir nemitīga skraidīšana pa laukumu.Pieredzējušie spēlētāji ar to nebūs mierā,tāpēc ar jauniešiem strādāt ir vieglāk un tos ir vienkāršāk ietekmēt.Vai tas attaisnosies,laiks rādīs.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-02 01:24, pirms 8 gadiem
> Carloz
Skaidrs, ka Pertijam pašreizējā Skonto nav ko darīt un nav jēgas iesaistīties, tikai nesaprotu, kāpēc viņš joprojām tur SKAITĀS un kas tik slepens aiz tā slēpjas, ka Viktors Morozs uz jautājumu par šo situāciju atbildēt atsakās?