Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF rindām pievienojas Vītols un komandā paliek arī Helmanis

Emils Ozerinskis

VEF rindām pievienojas Vītols un komandā paliek arī Helmanis
Mārcis Vītols. Foto: Renārs Koris

Gatavojoties jaunajai basketbola sezonai, Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ziņo par sastāva papildinājumiem, apstiprinot saspēles vadītāja Mārča Vītola piesaisti un turpinot sadarbību ar spēka uzbrucēju Arnoldu Helmani.

Aizvadītajā sezonā Latvijas - Igaunijas apvienotā līgas izšķirošie mači un Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīra spēles netika aizvadītas, taču LBS lēma par vietu klasifikāciju Latvijas komandām pēc tā brīža regulārās sezonas turnīra tabulas, apturot sezonu koronvīrusa pandēmijas dēļ. Rīgas VEF līdz ar ārkārtas situāciju pārtrauca visus līgumus ar spēlētājiem.

Šobrīd galvaspilsētas komanda aktīvi sākusi ziņot par jaunās sezonas sastāva aprisēm. Par pirmo piesaistīto spēlētāju kļuva 23 gadus vecais spēka uzbrucējs Verners Kohs. Savukārt aizvakar Rīgas komanda pavēstīja par vienošanos ar 27 gadus veco aizsargu Aigaru Šķēli, kurš pērn spēlēja Tallinas "Kalev/Cramo" rindās.

Šodien "VEF Rīga" pavēstīja par vēl divu vietējo spēlētāju piesaisti. Savu debiju Latvijas čempionvienības rindās jaunajā sezonā piedzīvos 28 gadus vecais saspēles vadītājs Mārcis Vītols, kurš pagājušajā sezonā bija rīdzinieku principiālās konkurentes "Ventspils" kapteinis. 185 cm garais basketbolists pērn FIBA Eiropas kausa 10 mačos atzīmējās ar 7,2 punktiem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt vietējā čempionātā alojietis 20 mačos sakrāja 6,4 punktus un 3,3 rezultatīvas piespēls.

Valmieras basketbola audzēknis Vītols spēlējis "Latvijas Universitātē", "Valmierā", "Ogrē", Ukrainas komandā Odesas "Dynamo" un "Ventspilī". 2018. gadā saspēles vadītājs piedzīvoja debiju Latvijas valstsvienības rindās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt 28 gadus vecais Arnolds Helmanis rīdziniekus pārstāvēja jau pērnās sezonas otrajā pusē, kad 201 cm garais spēka uzbrucējs atgriezās dzimtenē no Sanktpēterburgas "Spartak". Ar "VEF Rīga" pagājušajā sezonā Helmanis aizvadīja 10 Latvijas - Igaunijas čempionāta spēles, sakrājot vidēji astoņus punktus un 5,3 atlēkušās bumbas mačā. Tikmēr FIBA Čempionu līgā Helmanis tika laukumā četros mačos, sakrājot 5,5 punktus un 2,8 atlēkušās bumbas.

Pirms pārnākšanas uz "VEF Rīga" spēka uzbrucējs spēlēja dzimtajā pilsētā, pārstāvot "Liepājas Lauvas". Pirmajā piegājienā pie rīdziniekiem Helmanis pavadīja divas sezonas, bet pēc tam devās leģionāra gaitās uz Ukrainu, kurs spēlēja kopā ar Vītolu Ukrainas vienībā Odesas "Dynamo". Pagājušo sezonu basketbolists sāka Krievijas Superlīgā, bet sezonas gaitā atgriezās pie VEF.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-01 17:43, pirms 4 gadiem
VEF rindām pievienojas Vītols un komandā paliek arī Helmanis

Pirms gadiem 15 tā tiešām būtu laba ziņa, ja būtu šāds virsraksts, jo tas nozīmētu, ka Aigars Vītols un Uvis Helmanis noalgoti. Tagad...nu nez.

     [+] [-]

, 2020-07-01 17:54, pirms 4 gadiem
Ņemot vērā, ka Latvijas basis jaunajā sezonā būs vājāks, tad priekš VEF Vītols ir solīds papildinājums. Labi sevi apliecināja Eirokausos un izlasē. Turklāt BKV uz jauno sezonu maina kursu.
Helmanis ir labs rezervists.

Pagaidām VEF
PG: Vītols
SG: Šķēle
SF: Kohs
PF: Helmanis
C:

Nez ko vēl VEF nocels, tāpat gaidu ziņas par pārējo klubu kaut kādām darbībām spēlētāju piesaistē.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-02 00:21, pirms 4 gadiem
Nu Spaliņa savu darbu Brīvostā ir paveikusi izscili.Visu naudu kas bija BKVentspils atņēma,tagad arī vēl spēlētājus pārvilina.

     [+] [-]

, 2020-07-03 12:15, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pirms gadiem 15 tā tiešām būtu laba ziņa, ja būtu šāds virsraksts, jo tas nozīmētu, ka Aigars Vītols un Uvis Helmanis noalgoti. Tagad...nu nez.
Tā arī bija, tiesa, pirms 14 gadiem:

Ventspilī atgriežas Vītols / Helmanis Ventspilī