Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas otrais labākais vārtu guvējs Askerovs pāriet uz "Liepāju"

Emils Ozerinskis

Virslīgas otrais labākais vārtu guvējs Askerovs pāriet uz "Liepāju"
Vugars Askerovs. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" futbola Virslīgas komandas BFC "Daugavpils" sastāvu atstājis komandas uzbrukuma līderis Vugars Askerovs, kurš šosezon bija atzīmējies ar septiņiem precīziem sitieniem. Azerbaidžānas futbolists karjeru turpinās Aleksandra Starkova trenētajā "Liepājā".

34 gadus vecais azerbaidžānis Vugars Askerovs pievienojās "Daugavpils" komandai aizvadītajā sezonā, palīdzot vienībai izcīnīt uzvaru 1. līgā un kvalificēties dalībai Virslīgā. Arī Latvijas augstākajā līmenī futbolists turpināja būt rezultatīvs, šajā sezonā 15 spēlēs izceļoties ar septiņiem precīziem sitieniem, kas līdz šim brīdim dod Askerovam otrā labākā bombardiera statusu aiz "Ventspils" nigēriešu futbolista Tosina Aijeguna.

"Daugavpils" komanda savos sociālajos tīklos norādījusi, ka Askerovs ir lielisks profesionālis un paveicis ļoti daudz kluba attīstībā. "Daugavpils" vienība novēlējusi azerbaidžānim veiksmi jaunajā izaicinājumā. Par Askerova aizstājēju Latgales komandas uzbrukuma līnijā var uzskatīt no "Ventspils" rindām "Daugavpilī" atpakaļ nākušo Kasparu Kokinu, kurš vakardien pret valmieriešiem guva savus debijas vārtus Virslīgā, palīdzot latgaliešiem tikt pie viena punkta.

Sezonas turpinājumā Askerovs spēlēs "Liepājas" vienības rindās. Ar šīs pilsētas futbolu azerbaidžānim bijusi cieša saistība. Uzbrucējs savulaik pārstāvējis gan "Liepājas Metalurgu" Virslīgā, gan FK "1625 Liepāja" vienību Latvijas 1. līgā.

Virslīgas sezonas bombardieri

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Tosins AijegunsVentspils8 (2)
2.Vugars Askerovs *Daugavpils7 (1)
3.Tamirlans DžamalutdinovsMetta7 (4)

Aktīva spēlētāju staigāšana turpinājusies starp citiem Latvijas klubiem. Iepriekš noritējušajā preses konferencē pēc "Spartaka" uzvaras ar 1:0 pret RFS tika apstiprināts, ka uz īres tiesībām no Jūrmalas komandas uz RFS rindām pāriet horvātu malējais uzbrucējs Tins Vukmaničs. 20 gadus vecais futbolists šajā sezonā jūrmalnieku labā izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem. Vukmaničs karjeru sāka Zagrebas "Dinamo" sistēmā, bet Horvātijas augstākajā līgā debitēja Zaprešičas "Inter", desmit spēlēs izejot uz maiņu. Pirms pievienošanās "Spartakam" viņš pārstāvēja Dzavetjēri vadīto Itālijas trešās līgas klubu Frankavillas "Virtus". Virslīgā horvāts sācis 16 no 17 spēlēm un guvis piecus vārtus.

Savukārt uz "Spartaku" pāries līdz šim "Jelgavas" rezultatīvākais spēlētājs Aivars Emsis, kuram šosezon Virslīgā četri precīzi sitieni. Iepriekšējo sezonu Emsis pavadīja 1. līgas klubā JDFS "Alberts", bet 2017. gadā Virslīgā debitēja "Mettas" kreklā, aizvadot divas spēles. Jelgavnieku jaunais galvenais treneris Oļegs Kubarevs vakar preses konferencē teica, ka Emša pāreja nebija viņa lēmums un ka viņš tika nostādīts fakta priekšā.

     [+] [-]

, 2019-07-01 13:21, pirms 5 gadiem
Kaads var pateikt??? Karasauskas uz Liepaju aizgaja??? Vins iesita golu vakar pret Baltika... draudziibas speelee

     [+] [-]

, 2019-07-01 13:25, pirms 5 gadiem
Askerovs arī Liepājā?

  +3 [+] [-]

, 2019-07-01 13:26, pirms 5 gadiem
jefinnss rakstīja: Kaads var pateikt??? Karasauskas uz Liepaju aizgaja??? Vins iesita golu vakar pret Baltika... draudziibas speelee
Spataru iesita, tur bija kļūda livescores

  -1 [+] [-]

, 2019-07-01 13:30, pirms 5 gadiem
jefinnss rakstīja: Kaads var pateikt??? Karasauskas uz Liepaju aizgaja??? Vins iesita golu vakar pret Baltika... draudziibas speelee
Nepaliec smieklīgs!
Ja Kara sāktu spēlēt pie Starkova Liepājā, tad var rasties aizdomas, ka Starkovs ir sazāļots.
Tas nevar notikt ne pie kādiem apstākļiem, kamēr Starkovs trenē FK Liepāja.

  -3 [+] [-]

, 2019-07-01 13:32, pirms 5 gadiem
Attiecībā uz Askerovu-nekur nav tik labi kā mājās.
Esi sveicināts mājās,Vasja!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-01 13:37, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Attiecībā uz Askerovu-nekur nav tik labi kā mājās.
Esi sveicināts mājās,Vasja!
Vasja tak ir Vasilijs ne?

  +2 [+] [-]

, 2019-07-01 13:46, pirms 5 gadiem
Manuprāt zaudētāji ir gan D pils (tiek pazaudēts komandas līderis un bombardieris) gan pats Askerovs (neticu,ka būs pamatsastava spelētājs).
Liepāja spēlē (vai vismaz cenšas spēlēt) daudz ar bumbu un uzbrucējiem ir vajadzīgas īpašības kas Askerovam nepiemīt ,tākā domāju sēdēs uz beņķa ...
Bet jebkurā gadījumā novēlu veiksmi Vugaram!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-01 13:49, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Vasja tak ir Vasilijs ne?

Jā, bet Jugaram šī iesauka Vasja ir citā sakarā.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-01 13:54, pirms 5 gadiem
Vēlu veiksmi Vuguram un paldies par Daugavpilī paveikto. Interesanti , cik Liepāja samaksāja par Askerovu, kurām Dpilī bija profesionāls līgums?

  +4 [+] [-]

, 2019-07-01 14:01, pirms 5 gadiem
Mjā. Par Askerovu žēl, ka nepalika Daugavpilī. Jācer, ka kaut kādu kompensāciju saņēma par to. Savādāk klubs paliek tādā dīvainā situācijā.

Kas attiecas uz Jelgavas klubu - jau kuro gadu Jelgavai nav izteikta sava bombardiera. Emsis šogad vismaz bija šo cerību stariņš, jo bija bombardieru TOPa sarakstos. Bet nu tagad - vispār Jelgava bez bombardieriem paliek. Un jau kuro gadu tā. Jācer, ka šiem ir kāda ideja un plāns.

Pie tam, brīnums, ka Metta vēl nav pazaudējusi savu bombardieri - Tamirlanu Džamalutdinovu.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-01 14:41, pirms 5 gadiem
Tad nu beidzot!
Pazudušais dēls!

     [+] [-]

, 2019-07-01 14:49, pirms 5 gadiem
Welcome home!

     [+] [-]

, 2019-07-01 15:05, pirms 5 gadiem
Kas tie par līgumiem ar spēletājiem tiek slēgti ka var sezonas laikā šitā vazāties apkārt...

  +3 [+] [-]

, 2019-07-01 15:12, pirms 5 gadiem
ziemeļi rakstīja: Kas tie par līgumiem ar spēletājiem tiek slēgti ka var sezonas laikā šitā vazāties apkārt...
Itkā sūrā virslīga, saspringta tabula, bet komandas ar špīleriem mētājās kā puikas ar āboliem rudenī.... Jautājums ir par komandu mērķiem tai turnīrā, ko sauc par Virslīgu. No malas izskatās dīvaini un turnīrs liekas pagalam nenopietns.

     [+] [-]

, 2019-07-01 15:20, pirms 5 gadiem
Kopumā virslīga ir interesants produkts, un labprāt vēroju spēles. Bet tas, kā spēlētāji rotē pa vietējām komandām, no ārzemēm uz LV un pretējā virzienā, man aizvien paliek lielā mīkla. Vai vispār tur ir kaut kādi reglamenti, transfēru logi utml.?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-01 15:22, pirms 5 gadiem
antuuns rakstīja: Kopumā virslīga ir interesants produkts, un labprāt vēroju spēles. Bet tas, kā spēlētāji rotē pa vietējām komandām, no ārzemēm uz LV un pretējā virzienā, man aizvien paliek lielā mīkla. Vai vispār tur ir kaut kādi reglamenti, transfēru logi utml.?
Protams , ka ir reglamenti , viss LFF mājaslapa

  +3 [+] [-]

, 2019-07-01 15:49, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka FK Liepāja sācis ir iet pareizajā virzienā...Viss sākās ar Foteša piesaisti, treneru štāba sakārtošanu un nu Askerova atgriešanās. Vēl kāda tarāntipa otrā stāva uzbrucēju (vismaz Karlsona izskatā), Jemeļina vai Negro atlabšana un domāju, ka cīņa par turnīra augšgalu būs karsta, kā Latvijas jūnijs!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-01 16:47, pirms 5 gadiem
Nu Askerovs varēs savu karjeru noslēgt savās otrās mājās-Liepājā.

     [+] [-]

, 2019-07-01 17:16, pirms 5 gadiem
antuuns rakstīja: Kopumā virslīga ir interesants produkts, un labprāt vēroju spēles. Bet tas, kā spēlētāji rotē pa vietējām komandām, no ārzemēm uz LV un pretējā virzienā, man aizvien paliek lielā mīkla. Vai vispār tur ir kaut kādi reglamenti, transfēru logi utml.?
Par ko šeit brīnīties?
Visā plašā pasaulē visos komandu sporta veidos notiek spēlētāju rotācija transfēru logu laikā. Tā ir normāla prakse.
Apsvērumi spēlētāju rotēšanai var būt visdažādākie. Sākot ar finanšu aspektiem, un beidzot ar savstarpējām ķildām starp spēlētājiem un treneriem, vai komandas vadību.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-01 18:16, pirms 5 gadiem
Pēc divām spēlēm ar D-pili šogad, Liepāja vienkārši negribēja vairs piedzīvot trešo tādu izņirgāšanos. Tas ko Vugars darīja ar Liepājas aizsargiem, bija par neērti skatīties kā šis cienījamā vecuma sirmgalvis lika viņiem izskatīties kā klauniem.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-01 20:46, pirms 5 gadiem
ziemeļi rakstīja: Kas tie par līgumiem ar spēletājiem tiek slēgti ka var sezonas laikā šitā vazāties apkārt...
Manuprāt,mazbudžeta komandas kā Valmiera,Daugavpils vienkārši nevar atļauties slēgt profesionalus līgumus jo finansējums ir solījumu līmenī (varbūt būs a varbūt nē) . Tāpēc arī sezonas vidū tiek aplasīti ,nedaudz turīgākie Meta tiek aplasīti pēc sezonas ... Bet nu jābūt arī šādām komandām kur sākt jauniem vai restartēties pieredzējušajiem.