Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lukjaņuks ar uzvaru Polijas rallijā atgriežas cīņā par ERC titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lukjaņuks ar uzvaru Polijas rallijā atgriežas cīņā par ERC titulu
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: fiaerc.com

Pagājušās nedēļas nogalē Polijā norisinājās Eiropas rallija čempionāta ceturtais posms "PZM Rally Poland 2019", kas vēl nesācies beidzās Vaidota Žalas un Andra Mālnieka ekipāžai, kamēr uzvaru guva Aleksejs Lukjaņuks.

Pēc izstāšanās Azoru salās un Kanāriju salā, kā arī gūtās otrās vietas iepriekšējā ERC posmā Latvijā, pērnā gada čempionam Lukjaņukam šī bija pirmā uzvara sezonā. Pirmajā, superspeciālajā ātrumposmā ātrākais bija soms Jari Hutunen, bet Lukjaņuks vadību pārņēma jau ar otro ātrumposmu sestdienas rītā, neatdodot to līdz finišam. Krievu pilots, kurš šogad franču "Sainteloc" komandas sastāvā startē ar "Citroen C3 R5" automobili, kopumā uzstādīja ātrākos rezultātus 11 ātrumposmos no 15 aizvadītajiem, bet divreiz arī pamanījās caurdurt riepas.

Finišā Lukjaņuka tuvākais sekotājs bija "Hyundai Motorsport" komandas pilots Hutunens, kurš atpalika gandrīz tieši minūti. Tikmēr stabilā trešajā vietā sacīkstes pabeidza latviešu vienības "Sports Racing Technologies" pilots, mājinieks Lukašs Habajs.

Startēt šajā posmā bija iecerējuši arī lietuvietis Vaidots Žala ar stūrmani Andri Mālnieku no Latvijas. Diemžēl jau treniņbraucienos viņi trāpīja pa akmeni, kas bremzēšanas zonā bija paslēpies zem grants, rezultātā radot lielus bojājumus "Škoda Fabia R5" automašīnai. Līdz ar to viņi līdz startam netika.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Habajs nosargājis pirmo pozīciju, ko ieņem jau kopš uzvaras sezonas atklāšanas posmā Azoru salās - viņa kontā 94 punkti. Tikmēr Lukjaņuks pēc divām labām sacīkstēm pacēlies uz otro vietu un šobrīd nopelnījis 83 punktus, iesaistoties cīņā par 2019. gada titulu. "Sports Racing Technologies" komandu ieskaitē ar 90 punktiem atrodas otrajā vietā, kamēr vadībā ar 111 punktiem ir "Sainteloc Junior Team".

Kamēr Polijā sportisti cīnījās pa grants ceļiem, nākamie divi ERC sezonas posmi notiks pa asfaltu. Piektais posms no 19. līdz 21. jūlijam risināsies Itālijā, Romas apkaimē.

Polijas ERC posma rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Aleksejs LukjaņuksCitroën C3 R51:45:49.4
2.Jari HuttunensHyundai i20 R5+59.8
3.Lukašs HabajsŠkoda Fabia R5+1:51.5
4.Filips MarešsŠkoda Fabia R5+2:09.2
5.Arons DomžalaŠkoda Fabia R5+3:05.2
6.Tomašs KasperčiksFord Fiesta R5+4:02.1
7.Matiass AdielsonsCitroën C3 R5+4:06.5
8.Norberts HercigsVolkswagen Polo GTI R5+4:06.6
9.Mikolajs MarčiksŠkoda Fabia R5+4:32.4
10.Kaspers VroblevskisHyundai i20 R5+6:16.9