Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Krievija pret favorīti Spāniju, dāņi centīsies iekost pārliecinošajiem horvātiem

Andrejs Siliņš

Krievija pret favorīti Spāniju, dāņi centīsies iekost pārliecinošajiem horvātiem
Deniss Čeriševs
Foto: AFP / Scanpix

Šovakar Pasaules kausa izcīņā futbolā, kas turpinās dažādās Krievijas pilsētās, norisināsies vēl divas astotdaļfināla spēles: 17:00 viena no galvenajām favorītēm Spānija tiksies ar mājinieci Krieviju, bet 21:00 pārliecinošu sniegumu demonstrējusī Horvātija eksaminēs Dāniju.

Favorīti, kas līdz galam vēl nav pārliecinājuši

Vakar tika noskaidrotas pirmās ceturtdaļfinālistes. Vispirms Francija septiņu vārtu mačā (4:3) iznīcināja kārtējo Lionela Mesi sapni par nozīmīga titula izcīnīšanu ar savu Argentīnas izlasi. Vakara mačā ceļojums pa Krieviju beidzās arī otrai lielākajai superzvaigznei pasaules futbolā un, iespējams, šī brīža labākajam planētas futbolistam Krištianu Ronaldu, kura pārstāvētā Portugāle ar 1:2 atzina Urugvajas pārākumu.

Šodien uz brīnumiem cerēs mājinieki krievi, kam pretī stāsies vieni no galvenajiem turnīra favorītiem spāņi. Krievija spēlēja A grupā, sagraujot Saūda Arābiju (5:0), ļoti pārliecinoši uzveicot arī Ēģipti (3:1), bet cīņā par pirmo vietu grupā bez ierunām zaudējot Urugvajai (0:3).

Spānijai, kas tikai pāris dienas pirms Pasaules kausa sākšanās nomainīja galveno treneri, B grupas turnīrs sākās ar rezultatīvu neizšķirtu pret Portugāli (3:3), sekoja minimāls panākums pār Irānu (1:0), bet grupas pēdējā mačā vēlreiz neizšķirts - šoreiz pret Maroku (2:2), turklāt no zaudējuma izglābās tikai kompensācijas laikā.

Krievijai nāksies iztikt bez “Zenit” aizsarga Igora Smoļņikova, kuram diskvalifikācija pēc sarkanās kartītes saņemšanas mačā pret urugvajiešiem. Plānots, ka Smoļņikova vietā spēli sāks naturalizētais brazīlietis Mariu Fernandess. Aleksandram Golovinam, Fjodoram Smolovam un Jurijam Gazinskim, tāpat kā spāņu pussargam Serhio Busketsam jāuzmanās - nākamā dzeltenā kartīte nozīmēs vienas spēles diskvalifikāciju.

“Kopš šī brīža spēļu likme ir uz dzīvību un nāvi, nevar spēlēt neizšķirti - vai nu uzvari vai brauc mājās. Domāju, ka šīs spēles būs citādākas un mums izdosies atgūt savu labāko formu,” drošs par to, ka grupu turnīrā demonstrēto nepārliecinošo sniegumu izdosies padarīt par pārliecinošu, bija spāņu aizsargs Dani Karvahals.

“Spānija spēlē mums skaidri saprotamu futbolu. Risinājumus pret to atrast ir grūti, bet mēs centīsimies,” no pastarītes pozīcijām gaidāmo maču komentēja krievu galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs. “Iepriekš esam spēlējuši pret [Spānijas iepriekšējā galvenā trenera] Hulena Lopetegi vadīto komandu, bet tagad varam redzēt izmaiņas. Neieslīgšu detaļās, bet komanda tagad spēlē citādāk.”

Krievija 20 gadu laikā nekad nav uzveikusi Spāniju, zaudējot četrās cīņās un divreiz spēlējot neizšķirti. Salīdzinoši svaigā atmiņā palikusi pēdējā tikšanās reize, kas arī bija rezultatīvākā abu komandu savstarpējo spēļu vēsturē. Pagājušā gada novembra vidū Sanktpēterburgā nenoturēja vadību ar 2:0, un spēle noslēdzās neizšķirti - 3:3. Divus vārtus krievu labā tovakar guva Smolovs, savukārt spāņiem divi vārti Serhio Ramosa kontā.

Cik tālu tiks visu laiku labākā Horvātijas izlase?

Vakara cīņā šodien D grupas uzvarētāja Horvātija Ņižņijnovgorodā tiksies ar C grupas vicelīderi Dāniju. Horvāti turnīra pirmo kārtu pārvarēja droši un pārliecinoši - 2:0 pret Nigēriju, 3:0 pret Argentīnu un 2:1 pret Islandi. Dāņi savukārt sāka ar zaudējumu Peru (0:1), bet tad spēlēja neizšķirti gan pret Austrāliju (1:1), gan grupas uzvarētāju Franciju (0:0).

Pēdējo reizi kāda lielā turnīra (Pasaules kauss, Eiropas čempionāts) izslēgšanas turnīrā Horvātija uzvaru izcīnīja pirms 20 gadiem - 1998. gada Pasaules kausā vispirms astotdaļfinālā pieveicot Rumāniju (1:0), bet ceturtdaļfinālā apspēlējot Vāciju (3:0). Vēlāk horvāti zaudēja mājiniecei Francijai pusfinālā (0:3), taču cīņā par bronzu pieveica Nīderlandi (2:1), izcīnot visu laiku labāko sasniegumu vēsturē.

Šogad horvātiem ir visas iespējas atkārtot vismaz to pašu - tiek runāts, ka šī ir visu laiku labākā Horvātijas valstsvienība, un šādus apgalvojumus līdzšinējā turnīrā parādītais sniegums tikai pastiprina. “Zinām, ka 1998. gada komanda bija izcila, viņi vienmēr būs mūsu elki, viņi parādīja īsto ceļu katrai nākamajai Horvātijas paaudzei,” priekšteču sasniegto novērtēja šī brīža komandas pussargs Ivans Rakitičs.

Pēdējā grupas spēlē pret Islandi horvāti izmantoja iespēju atpūtināt lielāko daļu pamata sastāva spēlētāju, bet šovakar sagaidāms, ka visi būs atpakaļ ierindā. Dānijai, izcietis viena mača diskvalifikāciju, ierindā atgriezīsies uzbrucējs Jusufs Poulsens. Pastāv bažas par pieredzējušā pussarga Viljama Kvista spēlēšanu - futbolists pirmajā spēlē pret Peru salauza divas ribas.

“Zinām, ka neizskatāmies pēc bīstamākajiem pretiniekiem, kam stāties pretī. Netaisāmies zaudēt ar 0:5 tāpēc, ka spēlējam atklātu futbolu. Tomēr cilvēkiem nevajadzētu arī pierast pie tādas mūsu spēles, kāda bija pret Franciju (0:0),” dāņu pussargs Tomass Dileinijs nepiekrīt, ka Dānijas vienīgās izredzes ir spēlēt no aizsardzības. “Tā spēlējam reti, un mačā pret Horvātiju jau būs pavisam cita aina.”

Pasaules kausa 1/8 fināli

DatumsLaiksSpēleRezultāts
30. jūnijs17:00Francija – Argentīna4:3
21:00Urugvaja – Portugāle2:1
1. jūlijs17:00Spānija – Krievija
21:00Horvātija – Dānija
2. jūlijs17:00Brazīlija – Meksika
21:00Beļģija – Japāna
3. jūlijs17:00Zviedrija – Šveice
21:00Kolumbija – Anglija
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 423 komentāri

     [+] [-]

, 2018-07-01 11:22, pirms 6 gadiem
Bez variantiem - par Spāniju un Dāniju!

  +5 [+] [-]

, 2018-07-01 11:28, pirms 6 gadiem
SPA-CRO iespējamo dueli es gaidītu ar milzīgu interesi, domāju, ka tādu dueli sagaidīsim.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-01 11:28, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Bez variantiem - par Spāniju un Dāniju!
kāpēc Dāniju?

  +3 [+] [-]

, 2018-07-01 11:29, pirms 6 gadiem
Par skaistu futeni un Putina stieni!

  -4 [+] [-]

, 2018-07-01 11:31, pirms 6 gadiem
visu laiku labaka horvatija.....

man liekas ljoti parverteta komanda. Paskatisimies ka vinjiem ies pret komandu, kas nedzisies uz priekshu....kur nebus pretuzbrukumu iespejas.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-01 11:31, pirms 6 gadiem
Par Spāniju un Dāniju, progresīvākajām valstīm jāuzvar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-01 11:42, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: krievu izredzes ir nulle
Krievi vairs Tev nemaksā, tāpēc pret šiem troļļo? Visi taču Tevi pazīst kā uzticamu krievu trolli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-07-01 11:49, pirms 6 gadiem
Dāņi savukārt sāka ar zaudējumu Peru (0:1), bet tad spēlēja neizšķirti gan pret Austrāliju (1:1), gan grupas uzvarētāju Franciju (0:0).
Vai tiešām? Kā tad viņi pamanījās iegūt 5 punktus?

     [+] [-]

, 2018-07-01 11:54, pirms 6 gadiem
Grēbers rakstīja: kāpēc Dāniju?
Man Horvātijas izlase ne pārāk simpatizē. Protams labāki par Serbiem ir, bet šajās valstīs ir augsts radikālisma līmenis (tie komentētāji tV gan idioti, sauc to par nacionālismu, lai gan nacionālisms tas nav).

Vispār baigi skumji, ka arī te patās Latvijā baigi rasistiski noskaņoti cilvēki...un paši sevi dēvē par nacionāļiem...
Lai gan nacionālisms tieši ir pretējais. Nacionālisms ir par konkrētas tautas vērtībām, kultūru un tādā garā. Citu tautību, rasu vai reliģijas pārstāvju cilvēki nacionālistiem nav ienaidnieki. Divu tautību nacionālisti pat rod vienotu skatījumu uz lietu kārtību pasaulē. Nevis naidojas, jo mērķis ir viens - savas tautas labklājība savā dzimtenē.

100%, ka te tiks šis komentārs nomīnusots, jo diemžēl te komentāros valda radikālisms...

Lai vai kā atgriežoties pie futbola. Ja esmu neitrāls līdzjutējs, tad es lielākoties atbalstu komandas, kas ir mazāk spēcīgas vai arī komandas, kas ar savu spēli priecē

P.S. Bet nu lai uzvar labākais (protams izņemot Krieviju) - Dānija vai Horvātija, tas nav tik svarīgi Par labu futbolu!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-01 11:56, pirms 6 gadiem
Убогая, никакущая сборная. Трагически пустая для такой великой державы.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-01 11:57, pirms 6 gadiem
Ak jā - ļoti ceru, ka ar šo čempionātu tie komentētāji zaudēs savu darbu. Briesmīga komentēšana!
Tāpat Kreipāns arī sen būtu jāatlaiž, ja nespēj būt neitrāls. Apnikusi viņa nemitīgā fanošana par krieviem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-01 12:13, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: uz spāņiem drošā likme, over 1.5

horvātu/dāņu spēle 50 uz 50, labāk neliekat likmi,

iespējams būs penāļi
Tāpēc ir jāliek nevis uz uzvaru,bet gan uz to kas tiks nākamajā kārta! Tā darīju vakar liekot uz Franciju un Urugvaju,un tā daru arī tagad liekot uz Spāniju un Horvātiju...beigas tāpat laikam sanak kaut kāds 1.75 koefs šodien.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-01 12:14, pirms 6 gadiem
Par spāņiem un Lielu Horvātiju!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-01 12:15, pirms 6 gadiem
Spānija čempionāta favorīts, varbūt, ir tikai pēc statusa un reitinga, bet ne pēc spēles satura un snieguma. Šogad būs negaidīts čempions.

     [+] [-]

, 2018-07-01 12:20, pirms 6 gadiem
Spānijai līdz favorītei pagaidām tālu, taču par izlasi, kurā katram vecim - atšķirībā no Džona Silvera, kuram bija tikai viena koka kāja - no koka bas kājas, spāņiem jābūt labākiem. Lai tā notiek!

  -2 [+] [-]

, 2018-07-01 12:24, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Ak jā - ļoti ceru, ka ar šo čempionātu tie komentētāji zaudēs savu darbu. Briesmīga komentēšana!
Tāpat Kreipāns arī sen būtu jāatlaiž, ja nespēj būt neitrāls. Apnikusi viņa nemitīgā fanošana par krieviem!
Es saprotu ka vairumam objektīvi škistu - Vatenis piespēlē urlam ,Urla sit un protams netrāpa ,jo kā merglis kam vajag nosprāgt var trāpit pa futbola vārtiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-01 12:38, pirms 6 gadiem
SPA 1-0
HOR 3-1

Var jau saprast vēlmi just par krieviem. Turnīrs ir labi organizēts. Kā nekā kaimiņi. Cilvēciskā līmenī forši cilvēki. Tik tas politmilitārais risks no kaimiņa ir pārlieku liels.
Varbūt nenosodīsim tos, kam gribas Krievijas izlases uzvaru. Var to saprast.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-01 12:42, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: SPA 1-0
HOR 3-1

Var jau saprast vēlmi just par krieviem. Turnīrs ir labi organizēts. Kā nekā kaimiņi. Cilvēciskā līmenī forši cilvēki. Tik tas politmilitārais risks no kaimiņa ir pārlieku liels.
Varbūt nenosodīsim tos, kam gribas Krievijas izlases uzvaru. Var to saprast.
okupantu dirslaizis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-01 12:47, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: SPA 1-0
HOR 3-1

Var jau saprast vēlmi just par krieviem. Turnīrs ir labi organizēts. Kā nekā kaimiņi. Cilvēciskā līmenī forši cilvēki. Tik tas politmilitārais risks no kaimiņa ir pārlieku liels.
Varbūt nenosodīsim tos, kam gribas Krievijas izlases uzvaru. Var to saprast.
Разница в классе не поддаётся описанию, играют мастера и деревяшки обыкновенные, все голы забиты с одного касания и точно в угол. Тоже будет и сегодня, испанцы на классе вынесут вперёд ногами росс./ брёвна на обработку в деревянный цех.)))

  -3 [+] [-]

, 2018-07-01 12:48, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Kas par murgu! Nacionālisms pirmām kārtām nozīmē piederību konkrētai RASEI un tikai pēc tam atsevišķi ņemtajai nācijai! Jo nepastāv NEVIENA nācija, kura nepiederētu nevienai rasei! Valsts, jeb atsevišķi ņemtais teritoriālais zemes pleķis, kā arī administratīvi apstiprināta piederība pie konkrētas zemes pleķa struktūras, proti, pilsonība, trīi no nacionālisma viedokļa ir pēdējā vietā! Senču asinis ir krietni svarīgākās par jebkuras valsts pasi!
Es piemēram uzskatu ka nacionālisms ir ļoti izplatīta garīgā slimība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-01 12:52, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Es piemēram uzskatu ka nacionālisms ir ļoti izplatīta garīgā slimība
Brauc dzīvot Muceniekos un bučojies ar mērkaķiem zooparkā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-01 13:00, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Man Horvātijas izlase ne pārāk simpatizē. Protams labāki par Serbiem ir, bet šajās valstīs ir augsts radikālisma līmenis (tie komentētāji tV gan idioti, sauc to par nacionālismu, lai gan nacionālisms tas nav).

Vispār baigi skumji, ka arī te patās Latvijā baigi rasistiski noskaņoti cilvēki...un paši sevi dēvē par nacionāļiem...
Lai gan nacionālisms tieši ir pretējais. Nacionālisms ir par konkrētas tautas vērtībām, kultūru un tādā garā. Citu tautību, rasu vai reliģijas pārstāvju cilvēki nacionālistiem nav ienaidnieki. Divu tautību nacionālisti pat rod vienotu skatījumu uz lietu kārtību pasaulē. Nevis naidojas, jo mērķis ir viens - savas tautas labklājība savā dzimtenē.

100%, ka te tiks šis komentārs nomīnusots, jo diemžēl te komentāros valda radikālisms...

Lai vai kā atgriežoties pie futbola. Ja esmu neitrāls līdzjutējs, tad es lielākoties atbalstu komandas, kas ir mazāk spēcīgas vai arī komandas, kas ar savu spēli priecē

P.S. Bet nu lai uzvar labākais (protams izņemot Krieviju) - Dānija vai Horvātija, tas nav tik svarīgi Par labu futbolu!
Antifutboliska tev tā neitralitāte, "līdzjutēj". Skaists tekstiņš tev tur sanāca, bet patiesībā pats spied uz nacionālismu. Es esmu par vārtiem un momentiem bagātu spēli nevis lūgšanos lai vājākā komanda spēj nosēdēt 90 min aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2018-07-01 13:25, pirms 6 gadiem
Šodien uzvarētāji ir visai paredzami un tie ir Spānija un Horvātija. Ja tā nebūs tad tas būs uzskatāms par lielu pārsteigumu

  -3 [+] [-]

, 2018-07-01 13:28, pirms 6 gadiem
Bet krieviem visu cieņu, kā jau varēja paredzēt, ļoti labs čempionāts, lieliski stadioni... Es nesaprotu kas būs pec 4 gadiem Katarā, vai tad tiešām neatcels to vājprātu. Kā tik mazā valstī un nenormālā karstumā var notikt PK futbolā...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-01 13:33, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Man Horvātijas izlase ne pārāk simpatizē. Protams labāki par Serbiem ir, bet šajās valstīs ir augsts radikālisma līmenis (tie komentētāji tV gan idioti, sauc to par nacionālismu, lai gan nacionālisms tas nav).

Vispār baigi skumji, ka arī te patās Latvijā baigi rasistiski noskaņoti cilvēki...un paši sevi dēvē par nacionāļiem...
Lai gan nacionālisms tieši ir pretējais. Nacionālisms ir par konkrētas tautas vērtībām, kultūru un tādā garā. Citu tautību, rasu vai reliģijas pārstāvju cilvēki nacionālistiem nav ienaidnieki. Divu tautību nacionālisti pat rod vienotu skatījumu uz lietu kārtību pasaulē. Nevis naidojas, jo mērķis ir viens - savas tautas labklājība savā dzimtenē.

100%, ka te tiks šis komentārs nomīnusots, jo diemžēl te komentāros valda radikālisms...

Lai vai kā atgriežoties pie futbola. Ja esmu neitrāls līdzjutējs, tad es lielākoties atbalstu komandas, kas ir mazāk spēcīgas vai arī komandas, kas ar savu spēli priecē

P.S. Bet nu lai uzvar labākais (protams izņemot Krieviju) - Dānija vai Horvātija, tas nav tik svarīgi Par labu futbolu!
Tas, ko šeit raksti, ir vēlamība. Nacionālistiska pašattaisnošanās. "Nacionālisms ir par konkrētas tautas vērtībām, kultūru un tādā garā" - tas ir patriotisms, nevis nacionālisms. Savukārt tas, ko Tu sauc par radikālismu, normālā eiropeiskā izpratnē tiešām ir nacionālisms, kas pēc Otra pasaules kara Eiropas demokrātijās ir pilnīgi diskreditēts (neskaitot radikālas aprindas, protams). Līdz ar to nacionālisms tiek saistīts ar radikālismu un nosodīts. Pie mums Latvijā atšķirīgās vēstures dēļ gan netiek un pastāv centieni nacionālisma jēdzienu reabilitēt, uz ko norāda arī Tavs komentārs.

  -2 [+] [-]

, 2018-07-01 13:33, pirms 6 gadiem
Shodien visi ikskji pa Horvatiju un Krieviju😅 Spaanji drossi vareetu braukt maajaas😅
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 423 komentāri